Aceste trucuri rapide vor face ca învățarea codării să fie cât se poate de dificilă și nerecompensabilă! *

Atenție: conține satiră …

1. Alegeți un limbaj foarte dificil

Asigurați-vă că alegeți un limbaj de programare dificil. Acest lucru vă va restabili călătoria de învățare a codului înainte de a începe chiar.

Nu risca aici. Este posibil să fi auzit unii oameni spunând că C ++ sau Java sunt provocatoare pentru începători. Dar, chiar și acestea pot fi stăpânite cu puțină răbdare și perseverență în plus.

Poate ai putea alege un limbaj de modă veche, cum ar fi COBOL sau PL / I. Sau ce zici de ceva cu adevărat de nivel scăzut de genul asamblare, sau chiar Codul mașinii?

Pentru un anumit pariu, de ce să nu încerci un limbaj ezoteric ca Malbolge sau Înfruntă-te sau INTERCAL? Dacă începeți cu una dintre aceste limbi, vă veți retrage deja cu câțiva ani. În plus, lipsa lor de perspective de muncă te va demotiva pe deplin.

Orice ai face, nu alegeți un limbaj modern, accesibil și universal utilizat, cum ar fi JavaScript sau Python sau Ruby.

Ar putea fi foarte solicitați și au nenumărate resurse gratuite de învățare pe web. S-ar putea să aibă comunități mari, care susțin colegi de învățătură.

Dar unde este lupta în toate acestea?

Invata sa codezi in modul cel mai greu
Dacă învățarea codării nu te face melancolică, o faci greșit. Fotografie de Ethan Sykes pe Unsplash.

2. Configurați un mediu de codare a coșmarului

Este posibil să fi auzit de diferiți editori de text și IDE (medii integrate de dezvoltare) care pot fi descărcate sau testate gratuit. Exemplele includ Sublime, Atom, VSCode, IntelliJ, … și multe altele pe lângă acestea.

Unii oameni se ceartă acestea pot face scrierea codului mult mai convenabilă și mai productivă. Ignorați acești oameni.

Sigur… completarea automată, evidențierea sintaxei, codarea codurilor și accesul la toate tipurile de pachete de extensii toate sunet ca și cum o vor face face codificarea mai ușoară. Dar realitatea este complet diferită. Nimeni care știe cu adevărat să scrie software nu trebuie să le folosească.

Faptul că acești editori și IDE sunt utilizate pe scară largă în întreaga industrie de către profesioniști și dezvoltatori cu experiență este irelevant. Trebuie să fie un fel de conspirație masivă, finanțată de Big Tech ™ fără îndoială.

Editorii bazați pe terminal, cum ar fi Vim sau Emacs, sunt adesea citate ca fiind greu de învățat. Cu toate acestea, chiar și acestea pot fi învățate prin practică.

Pentru un mediu de dezvoltare mai provocator, încercați Windows Notepad. Și mai bine, întoarceți tastatura cu susul în jos și deconectați monitorul.

Sau, poate preferați această configurație:

Invata sa codezi in modul cel mai greu
Prin intermediul https://xkcd.com/378/.

3. Abordați proiectele majore din timp

Dacă sunteți serios despre învățarea codării, atunci toată lumea știe că ar trebui să faceți progrese record mondial.

La urma urmei, ar trebui să puteți construi o platformă de streaming video și filme distribuită în timp real în prima săptămână, să adăugați un sistem de recomandare alimentat de AI după săptămâna a doua și să lansați o companie tehnologică cu valoare de mai multe miliarde de dolari în decurs de o lună. sau așa. Dați sau luați câteva zile pentru angajare și concediere.

Și oricum, nu este așa există multe exemple de proiecte de învățare pas cu pas pentru începători. Nici nu este pe cât de ușor a fost vreodată să începi să contribui la proiecte populare, open-source.

Deci cu siguranță nu deranjează cu asta.

4. Niciodată, niciodată nu cere ajutor

În ciuda semnificației sale comune, de zi cu zi, în dezvoltarea de software, cuvântul „începător” se referă de fapt la cineva născut cu mulți ani de experiență și cunoștințe de programare.

De-aceea real programatorii nu trebuie niciodată să ceară ajutor.

În plus, a fi nou la ceva este un semn clasic al slăbiciunii.

Nu vrei să arăți slab, așa că nu mergi să ceri ajutor când crezi că ai putea avea nevoie de el. De ce să faci progrese atunci când poți învăța din greu?

Site-uri web de întrebări și răspunsuri precum StackOverflow poate părea plin de dezvoltatori de toate nivelurile de experiență care răspund reciproc întrebărilor. Dar ce fac ei de fapt stii?

Desigur, mulți dintre ei sunt profesioniști în domeniul software cu cunoștințe de specialitate pe care doresc să le împărtășească programatorilor în toate etapele. Dar absolut nu ajută real programatori … orice înseamnă asta de fapt.

1611571929 973 Invata sa codezi in modul cel mai greu
Învățați dezvoltarea web? Nu cereți niciun ajutor acum … Fotografie de Agenția Kobu pe Unsplash

5. Luați pauze frecvente de șase luni

Știi ce este mai greu decât să înveți să codezi?

Învață să codezi în rafale de două ore, cu pauze de șase luni între sesiuni.

Toată lumea știe cheia succesului în orice urmărire este inconsecvența. Unii oameni susțin că a practica „puțin și des” este cel mai bun mod de a învăța o nouă abilitate. Aceștia sunt de obicei aceiași oameni care spun chiar și 20 de minute pe zi pot face diferența. Ei greșesc pe ambele aspecte.

O pauză lungă de șase luni este timpul perfect pentru a uita complet ceea ce ai învățat anterior. Dacă nu puteți gestiona șase luni, atunci vizați cel puțin trei sau patru.

Doar nu luați un obicei obișnuit de a face ca învățarea să facă parte din rutina dvs. normală. Sarcinile de rutină includ spălarea dinților, legarea pantofilor și spălarea toaletei.

Nimeni nu s-a priceput niciodată la aceste lucruri făcându-le în fiecare zi.

1611571929 51 Invata sa codezi in modul cel mai greu
Nu te-ai priceput niciodată la asta practicând în fiecare zi. Fotografie de Nathan Dumlao pe Unsplash.

6. Nu citiți în jurul subiectului

Este un dezavantaj bine cunoscut al erei Internetului – pur și simplu nu există suficiente lucruri de citit, vizionat și ascultat online.

Poate că ai auzit de aceste așa-numite „bloguri‘,’publicații online‘,’site-uri de știri‘,’podcast-uri‘ și ‘tutoriale video‘. Vestea proastă este că am verificat și pot confirma că pur și simplu nu există.

În plus, face cineva Serios crede asta citirea în jurul unui subiect vă ajută să dezvoltați o înțelegere mai largă? Sau asta articolele întâmplătoare vă pot stimula interesul pentru direcții pe care nu le-ați fi considerat niciodată altfel?

Și chiar dacă aceste resurse mitice ar exista, cine să spună ar fi de înaltă calitate, scrisă de experți, și foarte des complet gratuit?

Poate că ești tentat vizitați o librărie sau o bibliotecă in schimb?

Ei bine, vești proaste din nou. Nimeni nu mai imprimă cărți fizice, pentru că nimeni nu le citește. Internetul i-a ucis. Sau a făcut-o?

1611571929 951 Invata sa codezi in modul cel mai greu
Cărțile și blogurile interesante există doar în fotografii stoc. Fotografie de Anete Lūsiņa pe Unsplash.

7. Evitați interacțiunea cu programatori mai experimentați

Regula numărul unu pentru a învăța orice este „să nu fiți experti”.

Acest lucru se datorează faptului că majoritatea experților au amintiri scurte și nu își pot aminti cum era atunci când abia începeau. Nu este vina lor. Creierul lor este prea plin de lucruri pe care nu le știi.

Oricum, experiența este supraevaluată … nu? Dreapta.

Mulți oameni spun programarea în perechi este o modalitate excelentă de a învăța trucuri și sfaturi de la dezvoltatori mai experimentați. În realitate, este mai probabil să-ți iei obiceiurile proaste / o postură slabă / o viziune cinică asupra lumii.

De asemenea, gândiți-vă la ultima dată când cineva a privit suficient pentru a vă cere sfatul cu privire la ceva la care ținea. Amintiți-vă cum îngrozitor te-a făcut să simți?

Deci, chiar crezi dezvoltatorilor cu experiență le place să vorbească despre ceea ce fac? Desigur că nu. ei supărare oamenii care pune toate aceleași întrebări pe care le-au avut atunci când au început.

1611571930 522 Invata sa codezi in modul cel mai greu
Programează acești tipi? Nu. Fotografie de Helloquence pe Unsplash

8. Stai departe de stagii și cereri de locuri de muncă

În cele din urmă, asigurați-vă că evitați Google pentru stagii și locuri de muncă de bază pentru dezvoltatori în zona dvs.

Cu siguranță, nu aplicați nimic până când nu ați creat codul utilizat pentru o aterizare lunară cu succes și puteți obține o referință comună scrisă de mână de la Bill Gates și Tim Cook. Chiar și atunci, gândește-te de două ori.

OK, deci stagiile pot oferă experiență reală de lucru în software ca parte a unei echipe. Ei pot vă permite să obțineți feedback real cu privire la progresul dvs.. De asemenea, pot vă ajută să decideți dacă sunteți gata pentru un anumit rol de muncă.

Dar! Tu ai fost indus în eroare dacă credeți că oricare dintre acestea vă va fi util ca dezvoltator profesionist.

Toată lumea știe că stagiarii sunt o alternativă mai ieftină la angajarea unui barist în birou. În realitate, îți vei petrece tot timpul preparând cafea. Amintiți-vă, toate povești cu succes de învățat-cod pe care le-ai citit omite acest detaliu crucial.

În mod similar, aplicarea pentru locuri de muncă este o teribil idee.

Da, este adevărat că examinarea cererilor de locuri de muncă vă poate ajuta să evaluați abilitățile pe care ar trebui să vă concentrați pe dezvoltarea următoare. Dar amintiți-vă, companiile doresc întotdeauna să fiți expert la o sută de abilități în plus decât puteți încadra în CV-ul / CV-ul dvs., deci acesta va fi un proces nesfârșit.

Chiar dacă aplicați pentru un loc de muncă și sunteți invitat la un interviu, asigurați-vă că refuzați. Interviurile sunt înfricoșătoare și niciodată devine mai ușor cu practica și experiența. Un pariu mult mai sigur este să închizi ochii și să aștepți să vină joburile la tine.

Categoric nu pune-te acolo și țintește sus!

Postscript

* Desigur, dacă dintr-un anumit motiv doriți să învățați să codificați modul ușor, urmați exact opusul acestui sfat.

Sau poate citiți doar biții în aldine

Alegeți un limbaj modern, accesibil și universal utilizat, cum ar fi JavaScript sau Python sau Ruby.

… Editorii și IDE-urile sunt utilizate pe scară largă în întreaga industrie de către profesioniști și dezvoltatori cu experiență

Completarea automată, evidențierea sintaxei, limpezirea codului și accesul la toate tipurile de pachete de extensii toate … face codificarea mai ușoară

Există multe proiecte de învățare pas cu pas pentru începători

Este la fel de ușor ca și cum a fost vreodată să începeți să contribuiți la proiecte populare, open-source

StackOverflow … plin de dezvoltatori de toate nivelurile de experiență care răspund reciproc întrebărilor …

… Profesioniști în domeniul software cu cunoștințe de specialitate pe care doresc să le împărtășească programatorilor în toate etapele

Practicarea „puțin și des” este cea mai bună modalitate de a învăța o nouă abilitate

Chiar și 20 de minute pe zi pot face diferența

Obișnuiește-te obișnuit să faci din învățare parte din rutina ta normală

Citirea în jurul unui subiect vă ajută să dezvoltați o înțelegere mai largă

Articolele întâmplătoare vă pot stimula interesul pentru direcții pe care nu le-ați fi considerat niciodată altfel

Acestea pot fi de înaltă calitate, scrise de experți și foarte adesea complet gratuite

Vizitați o librărie sau o bibliotecă

Programarea în perechi este o modalitate excelentă de a învăța trucuri și sfaturi de la dezvoltatori mai experimentați

Dezvoltatorilor cu experiență le place să vorbească despre ceea ce fac

Puneți aceleași întrebări pe care le-au avut atunci când începuseră

Stagiile pot oferă experiență reală de lucru în software ca parte a unei echipe. Acestea vă pot permite să obțineți feedback real cu privire la modul în care progresați. De asemenea, vă pot ajuta să decideți dacă sunteți gata pentru un anumit rol de serviciu

Privirea la cererile de locuri de muncă vă poate ajuta să evaluați abilitățile pe care ar trebui să vă concentrați pe dezvoltarea următoare

Interviurile … devin mai ușoare cu practica și experiența

Pune-te acolo și țintește sus!

Mulțumesc pentru lectură!