Învățați cum să instalați Windows 10 pe un Chromebook: ghid pas cu pas

Cum se instalează Windows 10 pe un Chromebook
⏱️ 11 min read

Pentru a instala Windows 10 pe un Chromebook, trebuie să fie indeplinite anumite cerințe de hardware, cum ar fi un procesor Intel sau AMD, minim 4GB de RAM și minim 32GB stocare. În plus, trebuie să fie instalat firmware firmware UEFI compatibil cu instalarea Windows și să se aibă un stick USB cu minim 8GB stocare.

Primul pas este să dezactivezi modul de securitate al Chromebook-ului și să setezi Chromebook-ul să pornească de pe stick-ul USB.

Apoi, trebuie să downloadezi ISO-ul Windows-ului 10 și să creezi o imagine a acestuia pe stick-ul USB folosind un program specializat.

După ce instalați Windows-ul, este posibil să întâmpinați anumite probleme de compatibilitate cu hardware-ul Chromebook-ului și este posibil să trebuiască să instalați drivere suplimentare.

În general, instalarea Windows-ului 10 pe un Chromebook poate fi o soluție practică pentru utilizatorii care au nevoie de softuri sau aplicații care nu sunt compatibile cu sistemul de operare Chrome OS.

Am scris recent două ghiduri detaliate despre cum să instalați sistemul de operare Chrome pe un computer și despre cum să porniți sistemul de operare Chrome și Windows 10 pe o singură mașină. Acesta a fost un efort de a aduce sistemul de operare Chrome utilizatorilor care folosesc Windows de ani de zile. În timp ce oamenii iubesc sistemul de operare ușor și performanța rapidă, utilizatorii nu durează mult pentru a realiza lipsa aplicațiilor Windows pe care le-au iubit atât de mult.

În plus, există utilizatori de Chromebook care doresc să instaleze Windows 10 pentru suport pentru aplicații native. Deci, dacă doriți să instalați Windows 10 pe un Chromebook, ați ajuns la locul potrivit. În acest articol, vă arătăm cum să rulați Windows 10 pe un Chromebook folosind o mașină virtuală. Deci, fără întârziere, să începem.

Rulați Windows 10 pe un Chromebook (2022)

Aici, am menționat link-uri rapide, astfel încât să puteți naviga cu ușurință la diferite secțiuni. Vă recomand cu căldură să treceți prin toate punctele, astfel încât să puteți înțelege cum vom rula Windows 10 pe un Chromebook.

Da, pașii sunt lungi, dar credeți-mă, este cel mai sigur și probabil cel mai simplu mod de a rula Windows 10 pe un Chromebook. Deoarece vom folosi o mașină virtuală, nu este nevoie să ne încurcăm cu partiția de sistem sau altceva.

Cerințe

1. a chromebook puternic cu cel puțin un procesor Intel i3, i5 sau i7. Dacă ai 4 GB RAM (8 GB ar fi bine) și 64 GB spațiu de stocare, atunci ești gata. Mult mai bine.

2. Un Windows 10 sau Windows 7 imagine iso. Puteți descărca gratuit o copie nouă a Windows 10 de la Aici.

3. Suport Linux pe Chromebookul dvs. Chromebookurile școlare tind să nu aibă suport pentru Linux, dar recent Google a adus suport pentru containerele Linux pe unele Chromebookuri. Așa că mergeți mai departe și verificați dacă aveți suport Linux. (Setări -> Linux (Beta) în meniul din stânga -> Activare).

Ar trebui să instalez Windows 10 sau Windows 7 pe un Chromebook?

Înainte de a continua cu pașii, ar trebui să știți ce versiune de Windows s-ar potrivi mai bine pentru Chromebookul dvs. Pentru a rula Windows fără probleme pe un Chromebook, dvs Chromebookul trebuie să aibă suport KVM (Mașină virtuală bazată pe kernel).

Permite Chromebookului să profite din plin de accelerarea hardware prin tehnologia de virtualizare încorporată. Am menționat pașii din secțiunea următoare pentru a găsi suport KVM pe Chromebookuri.

daca tu nu are suport KVM atunci nu ai de ce să-ți faci griji. Desigur, puteți rula Windows, dar performanța nu va fi la fel de bună. În acest caz, aș recomanda să utilizați Windows 7, deoarece nu se umflă și este mult mai rapid decât Windows 10.

https://twitter.com/MaceMoneta/status/1289370308084813826

In conformitate crom fara cutie, Chromebookurile recent lansate (bazate pe placa de bază Hatch) vin cu suport KVM încorporat. Următoarele sunt câteva dintre Chromebookuri bazate pe hatch disponibile pe piata. Dacă dețineți oricare dintre aceste Chromebook-uri, performanța Windows va fi mult mai bună și puteți continua și instala Windows 10 pe Chromebook.

  • Ideapad Flex 5i
  • HP Chromebook x360 14c
  • Chromebook HP Pro c640
  • ASUS Chromebook Flip C436FA
  • Chromebook HP Elite c1030
  • Acer Chromebook 712 [C871]
  • Acer Chromebook Spin 713 (CP713-2W)
  • Chromebook Samsung Galaxy

Deci, concluzia este că dacă aveți suport KVM, mergeți cu Windows 10 și dacă Chromebookul dvs nu acceptă KVM, alegeți Windows 7. Nu este că Chromebookurile non-KVM nu pot rula Windows 10, dar nu vor fi utilizabile nici măcar pentru sarcinile de zi cu zi. Și procesul de instalare va dura mult mai mult.

Instalați Windows 10 pe un Chromebook

Înainte de a merge mai departe, vreau să clarific specificațiile mele, astfel încât să aveți o idee bună despre cum să rulați o mașină virtuală Windows 10 pe un Chromebook. A.m cu a 8-a generație HP Chromebook x360 Core i5. Vine cu 8 GB RAM și 64 GB spațiu de stocare. Am alocat 30 GB de spațiu pe disc Linux și Chromebookul meu nu acceptă KVM. În ceea ce privește sistemul de operare, rulez Chrome OS Beta (86.0.4240.49). Sunt destul de sigur că asta va funcționa chiar și pe canalul stabil.

1. Mai întâi, configurați Linux pe Chromebook. Asigurați-vă că oferiți cel puțin 25-35 GB de spațiu de stocare pentru Linux. Dacă ați configurat deja Linux, puteți măriți dimensiunea discului Linux din Setări -> Linux (Beta) în meniul din stânga -> Linux -> Dimensiunea discului. Aici, măriți dimensiunea la cel puțin 25 GB. Dacă instalați Windows 10, creșteți spațiul pe disc la cel puțin 35 GB.

2. Apoi, mutați imaginea ISO Windows 10 sau Windows 7 în secțiunea Linux din aplicația Fișiere.

Instalați Windows 10 pe un Chromebook

3. Acum, deschideți terminalul Linux și rulați următoarele comenzi unul câte unul pentru a vă menține Linux-ul la zi. Dacă faci asta pentru prima dată, va dura ceva timp.

sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade -y

actualiza linux

4. După ce ați terminat, executați următoarea comandă pentru a instala Virtual Machine Manager pe Chromebook. Pentru ușurință, doar copiați și lipiți comanda în Terminal și apăsați enter.

sudo apt install qemu-kvm libvirt-clients libvirt-daemon-system bridge-utils virtinst libvirt-daemon virt-manager -y

Instalați Windows 10 pe un Chromebook

5. După instalare, deschideți sertarul de aplicații și treceți la folderul de aplicații Linux. Aici, deschideți „Virtual Machine Manager”.

Instalați Windows 10 pe un Chromebook

6. Odată deschis, faceți clic pe butonul „Creați o nouă mașină virtualăbutonul “.

Instalați Windows 10 pe un Chromebook

7. Aici, vei face aflați dacă Chromebookul dvs. acceptă KVM Sau nu. De exemplu, Chromebookul meu nu acceptă KVM, așa că ar trebui să alegeți Windows 7. Cu toate acestea, pentru acest ghid, vă voi arăta cum să instalați Windows 10 pe un Chromebook non-KVM. Pașii sunt aproape similari pentru ambele sisteme de operare.

Instalați Windows 10 pe un Chromebook

Configurați mașina virtuală Windows 10 pe un Chromebook

1. Alegeți „Suport de instalare local” și faceți clic pe „Înainte”.

Instalați Windows 10 pe un Chromebook

2. Aici, faceți clic pe „Naviga„.

Instalați Windows 10 pe un Chromebook

3. Pe ecranul următor, faceți clic pe „navigați local„.

Instalați Windows 10 pe un Chromebook

4. Selectați Windows 10/7 imagine iso care s-a mutat în secțiunea de fișiere Linux.

Instalați Windows 10 pe un Chromebook

5. Odată ce selecția este făcută, auto detectare versiunea pentru Windows. De exemplu, aici arată Windows 10. Acum, faceți clic pe „Înainte”.

Instalați Windows 10 pe un Chromebook

6. Dacă instalați Windows 7 atunci nu va detecta automat sistemul de operare. În acest caz, mai întâi va trebui să debifați caseta de selectare Automat și să tastați manual „Windows 7”. După aceea, activați caseta de selectare de lângă „Includeți sisteme de operare la sfârșitul vieții”. Windows 7 va apărea acum în listă. Acum, faceți clic pe „Microsoft Windows 7” și faceți clic pe butonul „Înainte”.

Instalați Windows 10 pe un Chromebook

7. Aici, introduceți cantitatea de memorie și nuclee CPU pe care doriți să le alocați mașinii virtuale Windows. As recomanda cel puțin 4 GB RAM și 4 nuclee dacă instalați Windows 10. Pentru Windows 7, 2 GB de RAM și 2 nuclee ar face treaba. Dar din nou, mai mult, mai bine.

Instalați Windows 10 pe un Chromebook

8. Pe următorul ecran, am furnizat 20 GB spațiu de stocare pentru Windows 10. Pentru Windows 7, trebuie să oferiți cel puțin 15 GB de spațiu. Faceți clic pe „Înainte”.

Instalați Windows 10 pe un Chromebook

9. În cele din urmă, faceți clic pe „finalizarea„.

Instalați Windows 10 pe un Chromebook: faceți clic pe Terminare

10. Odată ce faci asta, vi se va solicita să activați rețeaua virtuală. Click pe “Da„.

faceți clic pe da

Rulați Windows 10 pe un Chromebook

1. În câteva secunde, Windows 10 va porni în interiorul mașinii virtuale (VM). Acum, continuați cu instalarea așa cum procedați în Windows. Cea mai bună parte este că Windows VM are, de asemenea, conectivitate la internet și funcționalitate de sunet.

rulați Windows 10 pe Chromebook 1

2. Nu este nevoie să te joci cu nimic. Faceți clic pe „Instalare acum” și apoi selectați „Obiceiopțiunea “. După aceea, selectați partiția de 20 GB pe care ați alocat-o și faceți clic pe „Următorul”. Asta este.

rulați Windows 10 pe Chromebook 2

3. Odată ce porniți cu succes Windows 10, puteți schimba rezoluția pentru a se potrivi cu rezoluția Chromebookului dvs. Pentru operarea pe ecran complet, faceți clic pe butonul „Ecran complet” situat în colțul din dreapta sus.

rulați Windows 10 pe Chromebook 3

4. Dacă doriți să închideți mașina virtuală Windows, faceți clic pe „Închide“. Dacă nu răspunde, faceți clic pe Fișier -> Ieșire. De asemenea, puteți forța închiderea VM prin Virtual Machine Manager. Faceți clic dreapta pe mașina virtuală și faceți clic pe Oprire -> Forțare oprire.

rulați Windows 10 pe Chromebook 4

5. De acum înainte, dacă doriți să porniți Windows 10 pe Chromebook, nu trebuie să urmați toți pașii. Deschideți Virtual Machine Manager și faceți clic pe butonul „Deschidere”.. După aceea, faceți clic pe Virtual Machine -> Run din meniul de sus. Acesta va porni direct în Windows cu toate programele și fișierele intacte. Nu necesita instalare.

rulați Windows 10 pe Chromebook 5

6. Și dacă vrei elimina complet Windows de pe Chromebook și eliberați spațiu, apoi închideți mai întâi VM, apoi deschideți Virtual Machine Manager. Acum, faceți clic dreapta pe el și selectați „Șterge”. Nu vă faceți griji, acest lucru nu va șterge nimic de pe Chromebook, deoarece VM-ul este izolat de restul sistemului.

rulați Windows 10 pe chromebook t6

7. Pe pagina următoare, asigurați-vă că „ținta sda” este bifată, și apoi faceți clic pe „Șterge”. În câteva secunde, mașina virtuală Windows va fi ștearsă și spațiul de stocare al acesteia va fi eliberat.

rulați Windows 10 pe Chromebook 7

Utilizați Windows 10 și sistemul de operare Chrome unul lângă altul

Acesta este modul în care puteți instala Windows 10 pe un Chromebook. După cum am menționat mai devreme, pașii par lungi și complexi, dar credeți-mă, este destul de ușor și puteți reuși dacă aveți o înțelegere decentă a Linux-ului.

Oricum, dacă doriți să utilizați Microsoft Office pe un Chromebook fără a instala Windows 10, consultați ghidul nostru legat. De asemenea, puteți rula orice aplicație Windows pe Chromebook prin Wine. Puteți chiar să jucați jocuri populare precum Among Us pe Chromebook. Asta e tot de la noi. Dacă întâmpinați probleme, vă rugăm să comentați mai jos și să ne anunțați. Cu siguranță vom încerca să vă ajutăm.


În acest articol, am învățat cum să rulăm Windows 10 pe un Chromebook folosind o mașină virtuală, fără a ne încurca cu partiția de sistem sau altceva. Este important să știm că este necesar suportul KVM pentru a rula Windows fără probleme pe un Chromebook și în caz contrar, ar trebui să folosim Windows 7, care este mai rapid. Pașii sunt lungi, dar sunt siguri și probabil cel mai simplu mod de a rula Windows 10 pe un Chromebook. Încă există utilizatori care doresc să aibă acces la aplicațiile Windows și acest articol vine în ajutorul lor, oferindu-le posibilitatea de a instala Windows și de a avea acces la aplicațiile native pe care le-au iubit atât de mult.
Încheiem această postare cu gândul că am reușit să aducem un strop de tehnologie și inovație în viața dumneavoastră. Ne revedem curând cu mai multe informații și noutăți din lumea tehnologiei. Până atunci, navigați în siguranță și să n-aveți probleme cu update-urile! #StayTechy

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x