iOS 15, iPadOS 15, macOS Monterey va aduce conexiune, confidențialitate, concentrare

iOS 15, iPadOS 15, macOS Monterey va aduce conexiune, confidențialitate, concentrare
⌛ Reading Time: 4 minutes

Apple a introdus luni iOS 15, iPadOS 15 și macOS Monterey la WWDC Keynote din 2021. Nu au existat surprize semnificative, dar au existat câteva lucruri pentru a crea entuziasm. Trei teme au fost prezentate prin Keynote: conexiune, confidențialitate și concentrare. Prin toate acestea, se părea că ideea era să arăți că poți rămâne conectat și concentrat prin ecosistemul Apple și nu ai nevoie de alte aplicații și că, dacă rămâi cu Apple, confidențialitatea ta va rămâne protejată.

iOS 15

iOS 15 aduce câteva îmbunătățiri în FaceTime pentru a vă ajuta cu conexiunea. Audio spațial și învățarea automată vă vor îmbunătăți vocea, iar acum veți putea să vă planificați din timp, programându-l cu un link, similar cu Zoom. Are criptare end-to-end, iar utilizatorii de Android și Windows o pot folosi și ei. Veți putea asculta muzică și viziona împreună TV și filme, precum și puteți partaja ecranul cu SharePlay.

Mesaje preia moduri îmbunătățite de a partaja fotografii, știri, muzică, podcast-uri și fotografii. Fotografiile partajate se vor încorpora acum cu ale dvs., iar Amintirile vor fi îmbunătățite în fila Pentru dvs. Notificările au un aspect nou și vor apărea într-un rezumat. Pot fi programate astfel încât să nu se acumuleze, pentru a vă îmbunătăți concentrarea. Pentru a promova această idee, o nouă aplicație Focus vă va permite să vă creați propriile situații de focus. Textul live vă va permite să preluați text, cum ar fi numerele de telefon și adresele, din fotografii și de pe web.

În plus, Wallet vă va permite să adăugați chei de hotel și ID-ul dvs. de stat, care vor funcționa cu TSA. Hărțile vor fi mult mai interactive și veți primi notificări din mijloacele de transport în comun atunci când este timpul să debarcați.

iPadOS 15

După cum s-a zvonit, experiența iPadOS 15 va fi mult îmbunătățită. Împreună cu toate modificările iOS 15, va avea și un ecran de pornire mult îmbunătățit. În cea mai mare parte, prelua modificările instituite în iOS 14, cu widgeturi pe care le puteți plasa oriunde și biblioteca de aplicații. Traducerea vine acum și pe iPadOS 15.

Ios Ipados Macos Monterey Homescreen

Multitasking-ul a fost mult îmbunătățit. Va fi mai ușor să comutați aplicații în Split View și să afișați aplicații în Slide Over. Ferestrele suplimentare dintr-o aplicație pot fi deschise în față, apoi glisate în jos într-un loc nou numit raft. Noile comenzi rapide de la tastatură vor îmbunătăți și procesul.

Menționați pe cineva într-o notă Notes și va primi o notificare. Note rapide pot fi introduse trăgând în sus din colțul ecranului și măturate în orice moment. Aplicațiile iOS și iPadOS pot fi create acum pe iPad. Confidențialitatea a fost adăugată la Mail și Safari. Un nou raport privind confidențialitatea aplicației va arăta ce a fost distribuit, când și cu cine. Siri poate funcționa acum fără internet, deoarece cererile vor fi gestionate pe dispozitiv pentru a adăuga confidențialitate. Se presupune că acest lucru va fi transmis și altor dispozitive.

macOS Monterey

Multe dintre aceleași modificări în iOS 15 și iPadOS 15 vor apărea în macOS Monterey, inclusiv SharePlay, Facetime, Focus, Quick Note, etc. Cea mai impresionantă schimbare este Controlul universal. Un singur mouse și tastatură pot fi utilizate pentru a controla un Mac și iPad, permițându-vă să vă deplasați înainte și înapoi. Puteți chiar să mutați cursorul de pe unul pe altul și să trageți și să fixați între ele – chiar să-l trageți complet pe un iPad, iMac și MacBook Pro.

Ios Ipados 15 Macos Monterey Universal Control

Safari preia grupurile de file care pot fi trase la un e-mail și transferate pe iPad și iPhone. Pe iPhone, bara de file se va deschide printr-o atingere. A fost adăugată o pagină de start personalizabilă, iar extensiile pot fi aplicate filelor individuale. Comenzile rapide vin și pentru MacOS Monterey.

Alte modificări notabile

iCloud preia modificări notabile, permițându-vă să desemnați un contact de recuperare și un contact vechi. iCloud + va fi adăugat la toate abonamentele plătite și va adăuga Private Relay, Hide My Email și HomeKit Secure Video. Health preia notificările privind mobilitatea, laboratoarele și o alertă privind noile tendințe și vă va permite să partajați informații în siguranță cu medicul și familia dvs.

Ios Ipados 15 Macos Monterey Watchos
iOS 15, iPadOS 15, macOS Monterey va aduce conexiune, confidențialitate, concentrare

WatchOS 8 îmbunătățește aplicația Breathe și aplicația Sleep și adaugă o aplicație Reflect. Tai Chi și Pilates vor fi adăugate la antrenamente, iar Fitness + va prelua un nou instructor și un reflector pentru artiști. Fotografiile vor fi mult îmbunătățite, precum și Mesaje. Aplicația Home și HomePod Mini preiau și modificările.

În general, partajarea de la dispozitiv la dispozitiv pe MacOS Monterey a fost cea mai impresionantă. Cu toate acestea, există încă multe lucruri de entuziasmat și în iOS 15 și iPadOS 15, mai ales dacă doriți alte modalități de conectare, păstrare a confidențialității și concentrare. Beta pentru dezvoltatori este disponibilă acum, iar beta publică va fi disponibilă luna viitoare, cu lansări complete așteptate în septembrie.

Spuneți-ne în comentariile despre modificările dvs. preferate în MacOS Monterey, iOS 15 și iPadOS 15 care au fost menționate în Keynote la WWDC 2021.

Citiți mai departe pentru a afla cum să vizualizați parolele salvate în iCloud Keychain pe macOS și iOS și programați modul întunecat pentru a rula automat la apus în MacOS.

Credit de imagine: Apple Newsroom

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.