Înapoi în iunie 2016, am primit un e-mail de la un dezvoltator pe nume Alexander Kallaway.

Știam de Alex pentru că a creat grupul de studiu Routech Toronto. A fost unul dintre cele mai active grupuri de studiu din Canada, atrăgând în fiecare săptămână mulțimi de dezvoltatori.

Dar Alex nu mă scria despre grupul de studiu din Toronto. Îmi scria pentru că voia să-mi povestească despre o provocare de rezistență pe care o visase.

Provocarea a fost următoarea: Alex a vrut să codeze cel puțin o oră în fiecare zi – pentru următoarele 100 de zile la rând.

Certificarile Python sunt acum live si alte actualizari curriculare Routech
Comic de Sarah Andersen.

Alex scrisese un articol explicând regulile provocării sale și angajându-se public la provocare. El spera că alte câteva persoane îi vor citi articolul și i se vor alătura provocării sale.

Și a venit cu un hashtag Twitter pentru a merge cu el: # 100DaysOfCode.

Istoria putin probabila a provocarii 100DaysOfCode si de ce
“Oh! Salut!” Unul dintre evenimentele Routech din Toronto, orașul în care s-a născut # 100DaysOfCode Challenge. Fotografie de Justin Richardson.

Puțin știam că 18 luni mai târziu, mii de oameni ar posta pe Twitter acest hashtag de sute de ori în fiecare zi.

Astăzi, oamenii care s-au angajat în provocarea # 100DaysOfCode folosesc hashtagul pentru a-și împărtăși progresul, proiectele și etapele pe care le-au atins – cum ar fi primirea primului lor loc de muncă pentru dezvoltatori.

Deci, cum s-a transformat Alex dintr-un dezvoltator singuratic care dorea să-și îmbunătățească abilitățile de codare în liderul unei mișcări globale care implică mii de dezvoltatori?

Și cine naiba este Alexander Kallaway, oricum?

Acum câțiva ani, Alex era doar un alt elev de liceu din Rusia. Era pasionat de limbi străine și învăța atât engleza, cât și japoneza. Pasiunea sa l-a dus în cele din urmă în Japonia, unde și-a continuat studiile la o universitate japoneză.

Într-o zi, în Japonia, Alex a văzut un exemplar în limba engleză Săptămâna de lucru de 4 ore pe un raft de cărți. El spune că această carte i-a deschis ochii spre antreprenoriat și ideea că oricine ar putea începe un proiect care are un impact mare – nu doar „oamenii de afaceri” tradiționali.

El a găsit o modalitate de a se muta în Canada, astfel încât să poată urma școala de afaceri.

Și acolo, viitoarea sa soție, Anna, a contactat-o, dorind să afle mai multe despre studiile în străinătate și cum a reușit să o facă. Acum locuiește în Toronto cu Alex.

Istoria putin probabila a provocarii 100DaysOfCode si de ce
Alex și soția sa Anna la Hong Kong Disneyland.

Până în 2014, Alex terminase școala de afaceri și începuse o carieră în marketing digital.

Dar interacțiunile lui Alex cu dezvoltatorii din jurul său la locul de muncă l-au făcut să realizeze ceva important. Îi lipsea o abilitate antreprenorială de bază. Trebuia să învețe să codeze.

Alex nu a avut o experiență reală de programare. Nu-și putea permite timpul sau banii necesari pentru a participa la un bootcamp de codificare – să nu mai vorbim să se întoarcă la școală pentru o diplomă în informatică.

Dar a decis să învețe să codeze oricum. În fiecare zi după muncă, Alex se învăța să codeze folosind resurse online gratuite.

În timp ce folosea Routech, a decis că vrea să codeze împreună cu alți prieteni pentru a avea mai multă responsabilitate socială. A încercat să se alăture unui grup Routech din Toronto, dar nu a existat unul. Așa că a creat una.

Grupul de studiu Routech Toronto s-a extins rapid prin eforturile sale de a organiza evenimente. Grupul a început să se întâlnească în cafenele. În curând a umplut spații întregi de birouri. Și în cele din urmă a găsit un loc permanent într-un spațiu de coworking din apropiere.

Și prin Routech Toronto, Alex s-a împrietenit cu zeci de oameni cu aceeași idee care doreau să învețe să codeze.

Toată munca lui grea a dat roade. Datorită abilităților sale recent dobândite și a rețelei mari de dezvoltatori, Alex a obținut primul său loc de muncă pentru dezvoltatori.

În acel moment, era ușor să devii mulțumit. Ajunsese.

A avut o slujbă distractivă. Câștiga bani buni. Își făcuse atât de mulți prieteni. Și „reușise”. A fost un expatriat rus care a găsit succes în cel mai mare și mai competitiv oraș din Canada.

Dar Alex știa că trebuie să-și extindă abilitățile dacă dorește să-și realizeze ambițiile antreprenoriale. Își simțea abilitățile lovind un platou. După o zi lungă de muncă, a fost tentant să te relaxezi și să te uiți la televizor sau să stai cu prietenii.

Alex își amintește:

„Ideea # 100DaysOfCode a venit inițial din frustrarea personală cu incapacitatea mea de a învăța în mod constant să codez după muncă. Aș găsi alte activități mai puțin implicate pe care să-mi petrec timpul, cum ar fi serialele TV care urmăresc excesiv.

Într-una din acele zile, stăteam într-un restaurant cu soția mea Anna, împărtășind frustrările mele cu ea. Am sugerat că poate ar trebui să mă angajez public să învăț cel puțin o oră în fiecare zi și m-am gândit că voi merge timp de 3 luni.

Anna a spus că este o idee bună și a întrebat: „Dar de ce să te oprești la 3 luni? Ar trebui să o faci chiar și 100 de zile! Pur și simplu sună mai bine! ‘”

Se naște # 100DaysOfCode Challenge

1612100288 681 Istoria putin probabila a provocarii 100DaysOfCode si de ce
Trebuie să mă întâlnesc personal cu Alexander Kallaway în Toronto.

# 100DaysOfCode ar servi drept dispozitiv de angajament, obligându-l pe Alex să codeze în fiecare zi după muncă, chiar și atunci când avea chef să se uite la televizor.

Trebuia să precizeze clar care erau regulile provocării, așa că nu le va putea îndoi mai târziu.

Așa că a creat Regula nr. 1: vă angajați să codificați timp de minimum 1 oră în fiecare zi pentru următoarele 100 de zile.

Alex era obsedat de productivitate și de dezvoltarea obiceiurilor pozitive. Citise o mulțime de cărți despre formarea obiceiurilor. Câteva dintre cărțile pe care le recomandă să le citească pe acest subiect sunt:

Alex s-a gândit la cât de multă motivație vine de la prieteni și familie. Avem nevoie de responsabilitate socială.

Și atunci și-a dat seama că această provocare ar putea fi de natură socială și că, cu cât este implicat mai mulți oameni, cu atât este mai probabil ca un singur participant să reușească și să o facă până în ziua 100.

Așa că a creat Regula # 2: Vă angajați să încurajați cel puțin alte două persoane care iau provocarea în fiecare zi, folosind Twitter.

După cum spune Alex:

„Acest sistem ar putea ajuta la contracararea tuturor scuzelor cu care am venit în mod natural pentru că nu fac ceea ce trebuia să fac. Așa s-a născut provocarea – câteva reguli simple, responsabilitate socială și nimic mai mult. Responsabilitatea este unul dintre cei mai mari factori în încercarea de a schimba un aspect al vieții tale. ”

Încă de la început, Alex a recunoscut că învățarea codării este dificilă. Dar prietenii noștri ne pot ajuta să împingem mai departe prin contracarări.

„Vor fi destule ori când simți că ai ajuns. Sau vei simți că progresul tău este mult prea lent sau că ești blocat fără speranță. Toate acestea sunt motive destul de serioase pentru a renunța. Sau cel puțin asta ți-ai putea spune.

Dar dacă vă conectați cu alții pe aceeași cale, puteți împărtăși urcușurile și coborâșurile călătoriei și, împreună, puteți trece peste toate aceste obstacole. Împărtășiți-vă frustrările, experiențele de învățare și victoriile cu persoanele cu gânduri similare, care sunt, de asemenea, pe același drum ca dvs. Împărtășind acestea, crești să înțelegi: „Nu sunt doar eu”. ”

De ce # 100DaysOfCode este un obiectiv mai realist decât se angajează majoritatea rezoluțiilor de Anul Nou

Provocarea # 100DaysOfCode are doar 100 de zile – mai puțin de o treime dintr-un an. Și ai o comunitate gigantică de oameni care te înveselesc.

Drept urmare, mulți oameni nu numai că finalizează provocarea – se angajează să o facă a doua oară!

Așa că Alex a venit cu conceptul de „runde”. Acestea sunt semnificate prin tweeting în ce zi sunteți (ziua 1) și de câte ori ați încercat provocarea (runda 1).

El a adoptat un nou format pentru tweet-urile zilnice de progres: R1D1 – care înseamnă Round 1 DAy 1.

„Există o glumă din interior care s-a născut din acest format: în a doua zi a celei de-a doua runde – R2D2 – oamenii postează o poză sau un gif al iubitului robot R2D2 Star Wars în tweet-ul lor de progres zilnic.”

1612100289 464 Istoria putin probabila a provocarii 100DaysOfCode si de ce

Dacă parcurgeți hashtagul # 100DaysOfCode pe Twitter, veți vedea cazuri în care oamenii au finalizat deja mai multe runde.

Dar Alex recomandă să începeți cu un singur angajament de 100 de zile și să mergeți de acolo. De asemenea, el recomandă păstrarea lucrurilor simple la început.

„Rezoluțiile de Anul Nou nu funcționează deoarece oamenii se angajează în exces. Asigurați-vă că acesta este singurul dvs. obicei pe care încercați să-l luați. ”

De asemenea, el spune că este OK dacă apare ceva neașteptat și nu poți codifica o zi.

„Dacă călătoriți 2-3 zile și nu puteți codifica, luați cu voi o carte despre codificare și citiți-o în schimb. Dacă îți permiți doar 20 de minute pe zi, fă asta. Faceți-vă propria provocare. Singura regulă pe care vreau să o păstrați sacră este că trebuie să codificați zilnic. Puteți sări peste o zi aici și colo pentru situații neplanificate, dar nu mai multe. Scopul este să devii consecvent, indiferent de ceea ce aruncă viața asupra ta. ”

Dacă sunteți interesat să vă sporiți motivația, ar trebui să luați provocarea. Începe cu trimiterea pe Twitter a angajamentului dvs. față de provocare.

Faceți clic aici pentru a vă angaja public la provocarea # 100DaysOfCode 😇

Apoi, puteți furca # 100DaysOfCode Depozit GitHub pentru a servi drept jurnal al progresului tău zilnic.

Un lucru minunat despre provocare este că nu trebuie să așteptați până la Anul Nou pentru a o lua.

Oamenii încep provocarea în fiecare zi, așa că vei avea oameni care au început înainte să te înveselească.

Apoi, puteți să vă întoarceți și să înveseliți oamenii care încep după voi.

Aceste tweet-uri încurajatoare și feedback-ul cu privire la proiectele dvs. pot fi extrem de motivante. Am vorbit cu o mulțime de oameni care spun că provocarea # 100DaysOfCode i-a ajutat să treacă barierele care le-au împiedicat codarea de luni de zile. Aspectul de responsabilitate socială face minuni.

Unde să aflați mai multe

Alex a făcut niște interviuri de podcast grozave în care vorbește mai detaliat despre # 100DaysOfCode Challenge:

Puteți consulta și site-ul lor oficial: 100daysofcode.com

Și citește articolul lui Alex despre unele dintre îmbunătățirile provocării.

Chiar dacă nu doriți să faceți provocarea, ar trebui să continuați să codați cât puteți face timp.

La sfârșitul zilei, este vorba de practică.

„În fiecare zi când codezi este ziua în care ai câștigat.” – Alexander Kallaway