Ti dispiacerebbe che ti venisse diagnosticato un robot?

Ti dispiacerebbe che ti venisse diagnosticato un robot?
3 min leggere

Adevărat, nu există o modalitate bună de a fi diagnosticat cu o boală potențial fatală sau chiar că te apropii de sfârșitul timpului tău pe pământ, dar există cu siguranță căi care o pot face mai bună și cu siguranță că face mult mai rău.

O familie este foarte supărată după o robot video s-a rostogolit în camera de spital a patriarhului familiei pentru a le spune că nu-l poate trata eficient și că nu credea că se va întoarce acasă, lăsându-i distruși. Te-ar supăra să fii diagnosticat de un robot?

La nostra opinione

Privind acest link de știri, Phil o vede ca. „O încercare curajoasă de a face mesajul mai personal atunci când tipul nu putea fi acolo în persoană”. Și, deși crede că ar putea fi mai rău, el găsește, de asemenea, lipsit de o atingere personală, așa cum „Felul în care se întâmplă noptiera necesită să fii la noptieră”. El apreciază că cel puțin știrile au fost transmise live și nu printr-o înregistrare.

Elsie constată că „Este destul de greu să relaționezi cu chatbots” lăsând-o nesigură că ar vrea ca un robot să-i spună lucruri despre sănătatea ei. Se uită la faptul că este programată și poate că nu este la fel de exactă și este de acord cu Phil că îi lipsește atingerea personală.

Sayak spune el „N-ar fi tresărit o secundă pentru a primi lucruri precum injecții, controale de rutină, examene rectale și asistență dentară de la Dr. Robot”. El crede că ar face o treabă mai bună decât majoritatea medicilor umani. Dar, cu ceva foarte avansat sau pentru care trebuie să primiți anestezie, el nu crede că este corect, simțind că, cu ceva mai mult decât o simplă procedură, roboții ar trebui să fie acolo doar pentru backup de urgență.

Ryan este de acord că nu și-ar dori să i se transmită știri lui sau unei persoane dragi printr-un videoclip. „Este doar o manieră proastă la pat.” La fel ca Sayak, nu i-ar păsa că procedurile de memorie sunt făcute de un robot, dar simte că oamenii trebuie să fie implicați într-o anumită calitate, cu proceduri mai complicate.

Nu contează Miguel atâta timp cât posibilitatea de eroare umană este redusă. El simte „Medicina este un instrument pragmatic la fel ca bisturiul.” Dacă vrea ca sentimentele sale să fie abordate, el crede că o altă ramură a medicinei, terapia, este acolo pentru asta.

alex deadpans că roboți „Nu mă mai pot ignora decât o fac deja când sunt în fața lor și sunt ocupați să atingă sistemul lor electronic de evidență medicală” în timp ce ei îi pun întrebări memorabile. S-ar putea să fie în ea dacă un robot adevărat ar acorda mai multă atenție.

Îl privesc atât din perspectiva familiei, cât și din cea a pacientului din propria mea experiență. Mi s-au dat știri de genul acesta; Mi s-a spus că am cancer. Aveam nevoie de căldura unei alte persoane vii care să dea acel diagnostic. De asemenea, am avut un doctor care a condus o jumătate de oră în afara zonei sale normale pentru a-i spune familiei în persoană mamei mele că mai are de trăit mai puțin de o lună. Nu avea nevoie să facă asta. Ar fi putut suna la telefon. Dar a făcut un efort suplimentar, de fapt mai multe, pentru noi, iar noi am apreciat și am avut nevoie de el.

La tua opinione

Aveți experiență personală în acest sens? Fie obținerea unui diagnostic deranjant de la o persoană vie sau de la un robot sau alt mod nepăsător? Dacă nu, cum crezi că te vei simți? Te-ar supăra să fii diagnosticat de un robot? Spuneți-ne gândurile și preocupările dvs. în comentariile de mai jos.

Quanto è stato utile questo post?

Clicca su una stella per votarla!

Voto medio 0 / 5. Conteggio voti: 0

Nessun voto finora! Sii il primo a votare questo post.

Potrebbe piacerti anche ...