Îți place Wordle? Consultați aceste 11 alternative

Wordle Alternatives Games
⏱️ 15 min read

Wordle face titluri peste tot în acest moment, dar este doar un joc bazat pe web cu o singură joacă pe zi. Din fericire, apar multe versiuni ale jocului, fiecare cu propria lor rotație unică față de original. Indiferent dacă vă plac Pokémon-urile sau dacă vă place să vă provocați creierul, sunt șanse să vă bucurați de aceste 10 alternative Wordle ale acestui popular joc de cuvinte pe internet.

Casa din lemn de la Sibiel
Casa din lemn de la Sibiel

1. Byrdle

Chemând toți tocilarii muzicii și foștii copii ai corului: toți acești ani de învățare a termenilor muzicali și a numelor compozitorilor ar putea da roade atunci când încercați să ghiciți cuvântul zilnic în această alternativă Wordle.

Numit după compozitorul renascentist William Byrd, Byrdle este o imitație Wordle, în care fiecare cuvânt zilnic are legătură cu muzica corală într-un fel. Cuvintele pot fi orice, de la substantive proprii la termeni muzicali la cuvinte selectate non-engleze – atâta timp cât se leagă cumva de muzica corală.

Jocuri Wordle Byrdle Playing

La fel ca și Wordle, jucătorii vizitează site-ul web Byrdle și ghicesc Byrdle de cinci litere al zilei. Literele care sunt în locul corect devin verzi, literele din cuvântul care nu sunt în locul corect devin galbene, iar literele care nu se află deloc în cuvânt vor deveni gri. Jucătorii primesc un total de șase presupuneri și pot juca doar o dată pe zi.

În ceea ce privește setările, există câteva modificări pe care jucătorii le pot face, în principal legate de vizualizarea pe care o văd. În meniul de setări, există opțiuni pentru „Modul întunecat”, „Modul daltonist” și „Modul font fancy” (pentru „experiența corală adevărată”). În plus, jucătorii pot activa „Modul greu”, care, în esență, te obligă să folosești orice literă corectă în fiecare ipoteză ulterioară.

Jocuri Wordle Setări Byrdle

Ești gata să-ți testezi memoria în limbajul coral? Începeți să jucați Byrdle.

2. Jură

Dacă prietenii și familia tăi spun că „blestești ca un marinar”, atunci înjură – versiunea profană a Wordle – ar putea fi doar jocul pentru tine!

În general, Sweardle funcționează în același mod ca și Wordle. Ghiciți cuvântul și literele se schimbă în verde dacă sunt corecte, galbene dacă sunt în locația greșită și gri dacă nu sunt deloc în cuvânt. Spre deosebire de versiunea originală a jocului de cuvinte, totuși, cuvintele zilnice ale lui Sweardle conțin doar patru litere și aveți doar patru șanse de a ghici cuvântul în fiecare zi.

Jocuri Wordle Reguli Sweardle 1

Dacă ghiciți corect cuvântul, Sweardle vă va oferi opțiunea de a vă împărtăși ipoteza pe Twitter, WhatsApp sau de a copia linkul în clipboard. Dincolo de asta, nu se întâmplă multe altele cu acest joc de cuvinte – este destul de simplu.

Cu toate acestea, jucătorii ar trebui să țină cont de faptul că toate cuvintele nu sunt neapărat „înjurături” – doar cuvinte care sunt considerate nepotrivite. Cu toate acestea, multe înjurături sunt doar patru litere, așa că se cuvine ca jocul să funcționeze doar cu presupuneri din patru litere.

Jocuri Wordle Jocuri în jur

Dacă credeți că aveți vocabularul necesar pentru a câștiga cel puțin o rundă de Sweardle, atunci puteți începe chiar acum.

3. Queerdle

Dacă vă întrebați dacă există o versiune LGBTQIA+ a Wordle, răspunsul este „Da, regina!” Se numeste Queerdleși este epic.

Ca și Wordle, un nou cuvânt Queerdle apare zilnic și obțineți 6 încercări pentru a ghici cuvântul corect. Cu toate acestea, pentru că „ciudatatea nu poate fi stăpânită”, numărul de litere fluctuează între 4 și 8 – depinde doar de ceea ce a simțit creatorul jocului în acea zi. În plus, jocul funcționează în același mod. Ghiciți și literele își schimbă culorile în funcție de acuratețea lor.

Jocuri Wordle Jocuri Queerdle

Spre deosebire de multe dintre celelalte jocuri de tip Wordle, Queerdle oferă jucătorilor opțiunea de a sugera cuvinte printr-un formular Google care este conectat în joc. În afară de asta, nu există opțiuni pentru un mod hard sau modificări ale configurației. Este doar un joc simplist de ghicire a cuvintelor, cu un fler distractiv.

Dacă ești gata să-ți lași steagul să zboare și să-ți îmbrățișezi ciudatul, atunci cu siguranță ar trebui să încerci Queerdle.

4. Absurd

Dacă ghiciți cuvântul obișnuit Wordle zilnic nu este suficient de frustrant pentru dvs., atunci Absurd poate fi mai mult viteza ta. Este o versiune „adversarială” a Wordle care vă îngreunează pe cât posibil să ghiciți cuvântul.

În timp ce Wordle original alege un singur „cuvânt secret” la începutul fiecărei zile, Absurdle lucrează în schimb prin întreaga sa listă de posibile cuvinte secrete în raport cu presupunerile tale. Deci, în loc să vă maximizeze presupunerile, alege cuvinte care au cel mai mic număr de litere comune – făcând jocul să dureze cât mai mult posibil.

Jocuri Wordle Ghicire absurdă

Din cauza modului în care funcționează, Absurdle nu are limită de rotație. Cu toate acestea, deoarece jocul este programat să răspundă la fel de fiecare dată, jucătorii trebuie să-și furnizeze propria aleatorie prin presupunerile lor. Aceasta înseamnă că dacă ghiciți întotdeauna aceleași cuvinte în aceeași ordine, răspunsul Absurd va fi întotdeauna același.

În plus, din cauza modului în care funcționează jocul, îți vor fi necesare cel puțin 4 ghiciri pentru a „scăpa codul” de fiecare dată când joci și, în unele cazuri, îți pot lua peste o duzină de ture pentru a câștiga.

Jocuri Wordle Setări absurde

Dacă nu găsești Absurdle suficient de greu așa cum este, este în regulă – există setări pentru a activa „Modul greu”, care te obligă să folosești literele pe care le-ai ghicit deja în toate presupunerile ulterioare și „Modul Provocare”, care vă oferă un cuvânt țintă pe care trebuie să forțați sistemul să facă cuvântul secret.

Dacă crezi că ai puterea creierului pentru tot ceea ce Absurdle îți poate arunca, atunci folosește-l și începe să te joci!

5. Bună Wordl

Bună Wordl este un remake distractiv al Wordle care permite jucătorilor să selecteze numărul de litere din cuvântul secret. Cu alte cuvinte, Hello Wordl este pentru cei cărora nu le place să fie limitați la un anumit număr de litere de fiecare dată când joacă.

În acest joc puteți alege să vă jucați cu oriunde de la patru până la 11 litere din cuvântul secret, dar veți avea totuși doar șase presupuneri pentru a afla cuvântul oferit de joc. De asemenea, aveți opțiunea de a juca cu „cuvântul zilnic” sau de a comuta la un cuvânt aleatoriu, ceea ce înseamnă că puteți juca jocul atât timp cât doriți!

Wordle Bună Wordl Jucând

Pe lângă flexibilitatea în litere, Hello Wordl vă oferă și opțiunea de a juca în modul normal, hard sau ultra hard. Puteți selecta dintre cinci aspecte unice de tastatură, puteți trece la modul întunecat sau puteți activa un mod daltonism.

Jocuri Wordle Salut Setări Wordl

Dacă doriți să încercați această versiune nouă și îmbunătățită a Wordle, atunci dă-i cea mai bună șansă!

6. Desfrânat

Ca orice alt joc de acolo, lasciv este în esență versiunea „adultă” a Wordle. Conține zilnic cuvinte „lascive”, iar jocul oferă un avertisment de conținut, deoarece cuvintele secrete pot fi profane, vulgare sau obscene.

La fel ca versiunea obișnuită a Wordle, cuvântul zilnic Lewdle conține cinci litere și aveți șase presupuneri pentru a afla cuvântul. Primiți aceleași indicații pe ghiciți, cu litere verzi în locul potrivit și litere galbene când nu sunt localizate în spațiul potrivit.

Jocuri Wordle Lewdle Play

Nu există setări complicate cu Lewdle – doar o modalitate de a activa „Modul daltonism”. Altfel, ești doar tu și literele. Vă puteți bucura de această versiune „adultă” a popularului joc de cuvinte chiar acum!

7. Veverita

Apel pe toți fanii Pokémon! Există acum o versiune de Wordle care este doar pentru tine: Veverita!

Deși nu funcționează exact ca Wordle, este un joc de ghicire cu tematică Pokémon în care jucătorii încearcă să ghicească Pokémonul zilei. Cu fiecare ghicire, jocul vă spune dacă generația, tipul, înălțimea și greutatea sunt corecte, incorecte sau dezactivate într-un fel. Primiți un total de 8 presupuneri pentru a afla Pokemonul zilnic înainte de a câștiga sau a pierde.

Jocuri Wordle Jocuri Squirdle

Dacă nu poți scrie niciun nume Pokémon, nu te panica: jocul va genera automat numele pe baza primelor litere pe care le introduci. De asemenea, dacă doriți să „exersați”, există o versiune randomizată în plus față de jocul zilnic de ghicire. În plus, dacă ești un fan Pokémon OG, poți activa „Numai generația 1” pentru a scăpa de toate acele noi opțiuni Pokémon.

8. WordGuessr

Dacă tu și toți prietenii tăi cei mai apropiați sunteți cu toții în Wordle chiar acum, atunci WordGuessr ar putea fi chiar pe aleea ta!

Această „clonă socială Wordle” le oferă jucătorilor opțiunea de a juca un joc cu trei până la șapte litere și obțineți șase presupuneri pentru a afla cuvântul. Apoi puteți fie să ghiciți singur cuvântul, fie să îl transformați într-un joc de provocare, în care partajați linkul prietenilor, astfel încât să puteți încerca cu toții să ghiciți același cuvânt.

Wordle Game Word Guessr Challenge

Spre deosebire de Wordle obișnuit, totuși, puteți continua să generați cuvinte și să vă jucați de câte ori doriți în fiecare zi. De asemenea, cu cuvintele mai lungi, este adesea nevoie de mai mult timp pentru a juca și a ghici, ceea ce poate adăuga un alt nivel de dificultate.

9. Gordle

După cum sugerează și numele, Gordle este „răspunsul hocheiului la Wordle”. Este o variantă cu tematică de hochei a jocului de cuvinte virale care a fost prezentată recent pe podcastul „Puck Soup”.

Modalitatea de joc este aproape aceeași cu cea a jocului original: jucătorii ghicesc o combinație de cinci litere, iar literele își schimbă culoarea pentru a ajuta jucătorul să ghicească corect cuvântul secret. Primești un total de șase presupuneri, iar „cuvântul secret” se schimbă în fiecare zi. Cu toate acestea, spre deosebire de Wordle, Gordle nu folosește cuvinte. În schimb, folosește numele de familie ale jucătorilor de hochei NHL, atât din trecut, cât și din prezent.

Joc Wordle Gordle Play

Jucătorii pot seta, de asemenea, „Modul Go(r)d”, care vă cere să continuați să utilizați literele corecte în ipotezele ulterioare și un „Mod daltonist”. În plus, creatorii au o modalitate de a trimite problemele pe care le observați cu jocul și de a oferi actualizări despre problemele raportate de jucători.

10. Worgle

Dacă v-ați săturat să ghiciți cuvinte din cinci litere și doriți ceva puțin diferit, poate doriți să încercați Worgleversiunea din șase litere a jocului de cuvinte.

La fel ca versiunea clasică a jocului, jucătorii au șase presupuneri pentru a determina cuvântul secret în fiecare zi. dar cuvântul secret conține șase litere în loc de cinci. În caz contrar, jocul funcționează la fel, făcând ușor săriți înainte și înapoi între Worgle și Wordle.

Joc Wordle Joc Wogle

În ceea ce privește setările, jucătorii pot activa un „Mod dur”, „Temă întunecată”, „Mod daltonist” sau unul „Font fantezis”.

Joc Wordle Setări Wogle

11. Hogwartle

Având în vedere că Harry Potter este cultură milenară de vârf, nu ar trebui să surprindă pe nimeni că există o versiune a lui Wordle cu tematică Hogwarts. Această versiune, numită Hogwartlefuncționează similar jocului original – doar cu termeni din seria de cărți îndrăgita.

Jocuri Wordle Jucând Hogwarts

Cuvintele zilnice sunt cinci litere, la fel ca versiunea originală a jocului, și obțineți un total de șase presupuneri pentru a rezolva Hogwartle Wordle zilnic. Este găzduit de site-ul Hogwarts Is Here, un site creat pentru fanii seriei de cărți. Dacă ești un fan puternic, atunci cu siguranță ar trebui să-l încerci.

Încheierea

Având în vedere cât de popular este Wordle în acest moment, sunt șanse să vedeți din ce în ce mai multe dintre aceste jocuri de cuvinte să apară în lunile următoare. Deocamdată, totuși, ne putem bucura cu toții de ceea ce este disponibil și ne putem juca și alte jocuri online cu prietenii.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x