Jocul Roblox pe Oculus Quest 2 – Ghid practic pentru a începe aventura virtuală

Cum să joci Roblox pe Oculus Quest 2
⏱️ 10 min read

Roblox este un joc online care atrage milioane de jucători din întreaga lume, iar Oculus Quest 2 este unul dintre cele mai avansate dispozitive de realitate virtuală disponibile. Dacă doriți să vă bucurați de o experiență de joc mai realistă, atunci conectarea Roblox la Oculus Quest 2 poate fi o idee excelentă. Pentru a face acest lucru, trebuie să instalați Roblox VR pe dispozitivul dvs. Oculus și să vă conectați la contul dvs. de joc Roblox. Dacă totul este corect configurat, veți putea intra în joc și să vă bucurați de o experiență de joc unică, care vă va permite să explorați noi lumii și să vă conectați cu alți jucători fără a părăsi confortul propriului dvs. acasă.

Dacă știm un lucru, este că Roblox continuă să fie o platformă uimitoare pentru o varietate de jocuri. Nu contează dacă îți plac cele mai bune jocuri de groază Roblox sau orice alt gen, există ceva pentru toată lumea. Dar știai că poți chiar să joci Roblox în realitate virtuală? Asa este! Dacă ți-ai configurat recent Quest 2 și vrei să combini dragostea pentru Roblox cu VR, ești în locul potrivit. Pune-ți căștile și citește mai departe, când îți voi arăta cum să joci Roblox pe Oculus Quest 2.

Cum să joci Roblox pe Oculus Quest 2 (2022)

Deși jocul Roblox pe Oculus Quest 2 este destul de ușor, mai sunt câteva lucruri de care aveți nevoie. Cu toate acestea, dacă știți deja care sunt acestea, utilizați tabelul de mai jos pentru a trece direct la proces.

Puteți juca Roblox pe Oculus Quest 2?

Deși nu există o modalitate oficială de a juca Roblox pe Oculus Quest 2, există o alternativă foarte simplă. Dacă ați configurat un desktop virtual pe Quest 2, sunteți deja familiarizat cu Oculus Link. Software-ul oficial Meta pentru Oculus Quest 2, acest software permite utilizatorilor Quest 2 să-și conecteze computerul la Quest 2 și să joace jocuri pe Quest 2. Practic, Roblox va rula pe computerul dvs. și va transmite în flux pe ecranul Oculus Quest 2. Utilizatorii pot face acest lucru fie conectați prin fire, fie complet wireless.

Cerințe pentru a juca Roblox în Quest 2 înainte de a începe

Continuând de la punctul de mai sus, dacă sunteți un utilizator Oculus Quest 2, există câteva lucruri de care veți avea nevoie înainte de a începe. Aruncă o privire la lista de mai jos și pregătește-te.

1. Un PC pregătit pentru VR

Prima și cea mai importantă cerință este, desigur, un computer pregătit pentru VR. Deoarece jocurile în sine vor rula pe computer, veți avea nevoie de un computer care să poată juca și reda în flux în același timp fără a vă sufoca. Dacă nu sunteți sigur dacă aparatul dvs. este compatibil, consultați aceste cerințe oficiale pentru Oculus Link pentru PC (site-ul web) pentru a vă face o idee mai bună.

Oculus Link este software-ul principal pe care îl vom folosi pentru a juca Roblox pe Oculus Quest 2. Deși nu voi detalia cum să-l configurați aici, puteți afla despre el accesând ghidul nostru despre cum să jucați jocurile Steam pe Quest. 2. Și nu uitați, dacă ați configurat wireless, activați Airlink atât pe computer, cât și pe căști folosind același ghid. După ce ați terminat, reveniți la acest ghid și continuați să citiți.

3. Player Roblox instalat

Pentru a juca jocuri Roblox necesită o mică instalare a playerului Roblox pe computer. Dacă este prima dată când utilizați Roblox, mergeți la orice joc Roblox și apăsați butonul verde de redare. Acest lucru vă va cere să instalați playerul Roblox și, odată ce este gata, sunteți gata. Jucătorii veterani Roblox pot sări peste acest pas.

4. Un joc Roblox în realitate virtuală

Deoarece vom rula Roblox în VR, veți avea nevoie de un joc Roblox care poate rula efectiv în VR. Asigurați-vă că jocul pe care îl alegeți este pregătit pentru VR și Quest 2. Puteți căuta cu ușurință jocuri VR tastând cuvântul cheie în căutarea Roblox.

5. O misiune complet încărcată 2

Ca întotdeauna, jocul oricărui tip de joc pe Oculus Quest 2 îi va epuiza bateria. Asigurați-vă că încărcați complet căștile înainte de a începe sau le veți scoate în curând.

Deoarece Roblox nu este listat oficial pe Oculus Store, nu este revizuit de echipa Oculus. Deși acest lucru nu înseamnă nimic rău, va trebui să faceți un pas suplimentar pentru a vă asigura că Roblox rulează fără probleme pe Quest 2. Presupunând că ați configurat deja Oculus Link, urmați pașii de mai jos pentru a permite accesul Roblox.

1. Deschideți aplicația Oculus Link pe computer.

2. În bara laterală din stânga, găsiți și faceți clic pe Setări buton.

3. Faceți clic pe fila General pentru a deschide setările acesteia.

căutare generală pentru oculus 2

4. Activați Surse necunoscute butonul și gata.

surse necunoscute roblox quest 2

Si asta e! După cum am menționat mai sus, nu vă faceți griji cu privire la viruși sau orice alte probleme, deoarece Roblox este perfect sigur de utilizat pe Oculus Quest 2.

Notă: Deși este sigur să rulați Roblox pe Oculus Quest 2, asigurați-vă că utilizați opțiunea „Surse necunoscute” numai cu aplicații de încredere.

Cum să joci Roblox în Quest 2

Toate gata cu cerințele și gata să începeți să jucați? Asigurați-vă că jocul ales este pregătit pentru VR, păstrați-vă căștile la îndemână și să începem. Urmați pașii de mai jos și jucați Roblox pe Oculus Quest 2.

1. În funcție de situația în care sunteți așezat sau în picioare, configurați-vă Oculus Quest 2 Guardian Boundary.

2. Dacă nu ați făcut deja acest lucru, deschideți aplicația Oculus pe computer și lansați Airlink pe Quest 2. Dacă utilizați o conexiune fără fir, asigurați-vă că computerul și Quest 2 sunt în aceeași rețea Wi-Fi.

3. Pe computerul dvs. sau în modul desktop Oculus Link, faceți clic pe Joaca butonul pentru jocul Roblox VR pe care doriți să-l încercați.

blochează realitatea virtuală oculus quest 2

4. Acordați permisiunea Roblox să se lanseze în browser. Dacă doriți, bifați și caseta Permite întotdeauna pentru a vă asigura că nu trebuie să faceți acest lucru din nou.

roblox oculus quest 2

5. Pune-ți căștile și privește în jurul tău. Acum joci jocul tău Roblox în Quest 2. La fel ca alte jocuri, controlerele tale acționează ca mâinile tale, așa că mișcă-le și bucură-te de joc.

roblox oculus quest 2

De ce nu pot juca Roblox în VR?

Dacă Roblox nu s-a lansat în Quest 2, ar putea exista o varietate de motive pentru asta. Consultați următoarele soluții posibile pentru a remedia problema.

1. Jocul Roblox nu acceptă VR

După cum am menționat anterior, lumea Roblox pe care o alegeți trebuie să fie compatibilă cu realitatea virtuală. Nu puteți să lansați orice joc Roblox și să îl convertiți în Quest 2. Asigurați-vă că jocul Roblox pe care îl lansați a fost creat pentru VR și este compatibil cu Oculus Quest 2. Dacă nu găsiți unul, vezi Clashers VR pentru un joc bun Roblox Quest 2.

2. Ai o versiune veche de Roblox

Dacă nu ți-ai actualizat playerul Roblox de ceva timp, este posibil să rulezi o versiune învechită. O versiune mai veche poate cauza probleme de compatibilitate și, prin urmare, poate cauza probleme în VR. Asigurați-vă că aveți cel mai recent client Roblox înainte de a continua. Puteți învăța cum să o faceți prin intermediul instrucțiuni oficiale.

3. SteamVR ar putea ajuta

Dacă Roblox încă refuză să se lanseze în VR, Steam ar putea ajuta. SteamVR este platforma companiei pentru a juca jocuri de realitate virtuală pe o varietate de căști. Deoarece SteamVR are o compatibilitate largă cu jocurile, ar putea ajuta. Descărcați și instalați SteamVR (Gratuit) și lansează-l. Apoi lansați Roblox în browser și ar trebui să funcționeze fără efort.

Cum să joci Roblox pe Oculus Quest 2

Așa joci Roblox pe Oculus Quest 2. Sperăm că jocul funcționează perfect pe Quest 2, dar dacă întâmpinați probleme, asigurați-vă că urmați pașii de depanare de mai sus. Deci, ce jocuri Roblox VR vei juca pe Quest 2? Spune-ne în comentarii. Între timp, dacă vă place Roblox VR, ar trebui să verificați și Minecraft VR pe Oculus Quest 2.

În concluzie, Roblox continuă să fie o platformă uimitoare pentru o varietate de jocuri și acum, cu posibilitatea de a juca în realitate virtuală pe Oculus Quest 2, experiența devine și mai fascinantă. Deși nu există o modalitate oficială de a juca Roblox pe Quest 2, există o alternativă simplă prin utilizarea software-ului Oculus Link. Cu toate acestea, pentru a juca Roblox în VR, există câteva cerințe tehnice și de configurare pe care utilizatorii trebuie să le aibă în vedere. Cu toate acestea, după ce se urmează pașii pentru a instala și configura jocul, jucătorii se vor bucura de o experiență uimitoare și vor avea posibilitatea să descopere noi dimensiuni ale jocului lor preferat.
Încheiem aici această postare tehnologică, iar eu, ca asistent virtual, mă retrag din scena online. Însă, dacă doriți să fiți mereu la curent cu inovațiile și noutățile din lumea tehnologiei, nu ezitați să reveniți pe acest blog. Vă promit că aici veți găsi mereu cele mai interesante subiecte și informații de ultimă oră. La revedere!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x