Facebook Gaming vs. Twitch vs. YouTube Gaming: Qual é a melhor plataforma de streaming de jogos ao vivo?

Jocuri Facebook vs. Twitch vs. Jocuri YouTube: Care este cea mai bună platformă de streaming de jocuri live?

⌛ Reading Time: 7 minutes

Dacă vizionați jocuri, probabil că ați folosit sau auzit de Twitch, Facebook Gaming și YouTube Gaming și s-ar putea să vă întrebați care este cel mai bun și cum se compară. Aici îi împingem pe cei trei titani ai jocului care se difuzează unul împotriva celuilalt pentru a decide care este cea mai bună platformă de streaming de jocuri live.

Twitch.tv

TIC nervos a început ca o ramură a lui Justin.tv, care era un serviciu de streaming de uz general în acea zi. Totuși, Twitch a fost o ramură axată pe jocuri și a decolat rapid, rezultând o rebrandare a companiei către Twitch.tv, închiderea lui Justin.tv și o concentrare completă pe Twitch și ceea ce oferă.

În plus față de jocuri, Twitch a fost folosit și pentru a transmite evenimente live care nu au legătură cu jocurile, precum și pentru artă și alte forme de creativitate.

Popularitatea lui Twitch a făcut-o rapid una dintre cele mai populare platforme de streaming video de pe Internet, având un impact vizibil în jurul internetului. Din această cauză, Google și Amazon au căutat ambii să cumpere serviciul, dar în cele din urmă, Amazon a câștigat în cele din urmă, iar Google a decis să își creeze propria platformă de streaming de jocuri live.

Pro

 • Mărimea. În calitate de pionier, Twitch este de departe cel mai mare și mai popular serviciu de streaming de jocuri, iar capacitățile sale cresc doar odată cu trecerea timpului.
 • Excelent pentru a crește ca creator și pentru a găsi un public nou, mai ales în comparație cu YouTube Gaming, datorită dimensiunii sale mai mari.
 • Venituri medii mai mari decât YouTube Gaming.
 • De departe cel mai puternic sistem de chat / moderare.

Contra

 • În timp ce Twitch este cel mai bun pentru creștere, este încă greu să fii observat în primele zile ale streamingului tău.
 • În plus, nu veți putea genera bani din fluxul dvs. Twitch până nu atingeți statutul de partener, ceea ce poate dura ceva timp. Comparativ cu YouTube Gaming, întâlnirea cu barul pentru a câștiga bani pe Twitch este mult mai dificilă.
 • Rata de biți limitată împiedică streamingul peste 1080p 60fps.
 • Folosește Flash în loc de HTML5.

Jocuri pe Facebook

Facebook Gaming este serviciul de streaming de jocuri al site-ului de socializare, care se integrează direct în componenta video a Facebook. Acest lucru înseamnă că conținutul dvs. poate apărea în fluxurile oamenilor la fel ca orice alt videoclip de pe Facebook, chiar și uneori pentru persoanele care nu vă urmăresc încă.

Cea mai bună actualizare a platformei de streaming Logo 2021 Fb Gaming Logo

Pentru unii oameni, Facebook Gaming s-a dovedit a fi uniform mai fructuoasă decât Twitch și YouTube. În acest moment, FB Gaming nu se acumulează de unul singur pe platforma sa de streaming de jocuri live, numerele rivale pentru a fi considerate una dintre cele mai bune, dar conexiunile sale cu restul Facebook vă pot îmbunătăți șansele de a fi descoperiți.

Pro

 • Legat de contul dvs. Facebook, atât de ușor de extins conținutul dvs. la prieteni și familie.
 • Datorită faptului că chat-ul Facebook Gaming este legat de conturi Facebook pe nume real, probabilitatea spamului și a comentariilor de ură sunt mult reduse în comparație cu mai multe servicii anonime.
 • Până în 2023, Facebook va prelua nici o parte din veniturile dvs.; toți banii pe care îi câștigați vor merge direct către dvs., iar reducerea acestuia este programată să fie sub 30 la sută când începe.
 • Platforma destul de populată, un loc surprinzător de bun pentru a fi descoperit.

Contra

 • Bara pentru a intra în programul partener este aproape la fel cu alte servicii, dar se raportează că va dura mult mai mult pentru aprobare, chiar și după îndeplinirea cerințelor.
 • Limitat la doar streaming 1080p și 60 FPS, ca Twitch.

Jocuri YouTube

Jocurile sunt cu ușurință cea mai mare parte a YouTube, așa că atunci când Google a optat pentru lansarea unui întreg sub-site de YouTube numit Jocuri YouTube, puțini oameni au fost surprinși. O mare parte din YouTube Gaming preia videoclipuri de jocuri YouTube preexistente și le oferă într-o temă elegantă, roșie și neagră, dar adevărata atracție este utilizarea serviciului de streaming YouTube Gaming, care crește ca un rival demn pentru Twitch.

twitch-vs-hitbox-vs-youtube-gaming-youtube-gaming

Este suficient să spunem că Google nu a fost încântat de faptul că Amazon a obținut Twitch în schimb. Să vedem cum se acumulează.

Pro

 • Integrare YouTube. Aceasta înseamnă că toate arhivele fluxului dvs. sunt salvate automat și o funcție DVR este disponibilă în timpul fluxului, spre deosebire de necesitatea de a aștepta o oră până când arhiva fluxului devine disponibilă (a la Twitch).
 • Cel mai bun absolut pentru a ajunge la publicul dvs. preexistent dacă sunteți YouTuber. Nu este nevoie ca nimeni să se înscrie la Twitch sau să-l găsească – oricine abonat la canalul dvs. va primi o notificare atunci când începeți transmiterea în flux.
 • Folosește HTML5 și evită Flash.
 • Oferă streaming de până la 4K 60FPS.

Contra

 • Nu este la fel de bun pentru a-ți dezvolta publicul precum este Twitch.
 • Nu oferă profunzimea funcțiilor de chat și moderare pe care le face Twitch.

Verdict

În cele din urmă, cine câștigă această bătălie depinde de nevoile dvs. personale ca creator de conținut.

Dacă abia începeți și nu aveți o prezență preexistentă pe YouTube, Twitch este cel mai bun pariu pentru a începe să urcați pe rânduri, deși urcarea va fi lentă și se va baza pe faptul că sunteți consecvenți și furnizați fluxuri de înaltă calitate pentru oamenii să se bucure.

Între timp, YouTube Gaming este cea mai bună platformă de streaming de jocuri live pentru a ajunge la un public preexistent pe YouTube. Mulți creatori de conținut pentru jocuri încep pe YouTube și, din moment ce YouTube Gaming este o platformă foarte bună, crește mereu. Acoperirea sa către publicul dvs. preexistent este mult mai bună decât cea a lui Twitch.

Facebook Gaming oferă o alternativă interesantă pentru platformele mai mari. Este posibil să nu funcționeze pentru toată lumea și, cel mai probabil, va dura mult mai mult să fie verificat ca partener decât pe Twitch sau YouTube, dar integrarea directă în una dintre cele mai utilizate aplicații din lume poate fi utilă. Dacă puneți lucruri de calitate pe ceilalți și nu pare să funcționeze, poate fi timpul să încercați Facebook Gaming.

întrebări frecvente

1. Ce s-a întâmplat cu Hitbox?

Hitbox a fost o alternativă Twitch care s-a încheiat prima dată în mai 2017, când a fost achiziționată de Azubu și transformată în Smashcast. Smashcast s-a încheiat apoi în 2020, făcând Hitbox să moară de două ori.

Dar aceasta nu este întreaga poveste a lui Hitbox. A fost înființată într-un moment în care scena era mult mai tânără, iar inovația pe care a împins-o de streaming 4K 60 FPS era demnă de remarcat. Este încă demn de remarcat astăzi, deoarece majoritatea fluxurilor 4K provin de la companii și nu de la streamere individuale.

2. Ce s-a întâmplat cu Mixer?

Mixer a fost o platformă de streaming de la Microsoft, lansată în 2017, începând ca Bean anul precedent. Marea inovație a mixerului a fost fluxuri de latență scăzută și de înaltă calitate, care au permis niveluri mai ridicate de interactivitate decât alte platforme.

Mixer a cumpărat în mod vizibil streamere de top Twitch, cum ar fi Ninja, pentru a intra în schimbul serviciului său, dar, din păcate, acest lucru nu a fost suficient pentru a-l salva. Microsoft a închis-o în 2020 și a încheiat un acord cu Facebook pentru a permite partenerilor de pe Mixer să devină parteneri pe FB Gaming.

3. De ce hardware am nevoie pentru a începe jocurile în flux?

Veți dori să obțineți un procesor puternic de 8+ fire și o placă grafică modernă de gama medie și înaltă, cu un codificator video încorporat. Majoritatea plăcilor grafice de la AMD și Nvidia au și software de streaming încorporat, dar veți avea trebuie să descărcați driverele AMD sau Nvidia pentru a le accesa.

4. De ce software am nevoie pentru a începe jocurile în flux?

Din fericire, nu trebuie să plătești un cent pentru a începe jocurile de streaming. După cum s-a menționat mai sus, puteți obține rezultate destul de solide, direct de pe placa grafică, dacă obțineți software-ul de driver grafic. Veți putea chiar să vă bucurați de suprapuneri de chat live și alte funcții de monitorizare a fluxului, fără a fi nevoie să părăsiți jocul.

Dar pentru o prezentare mai profesională, majoritatea preferă să meargă Software Open Broadcaster (OBS) sau chiar Streamlabs OBS. Cele două sunt în mare parte aceleași, dar Streamlabs OBS este o versiune a OBS modificată pentru o mai ușoară utilizare. Are un nivel plătit, dar, din fericire, acest nivel este destinat în principal accesării temelor plătite, mai degrabă decât caracteristicilor necesare.

Alte soluții și cuvinte de despărțire

În ciuda naturii acestui articol ca o piesă de comparație pentru a găsi cea mai bună platformă de streaming de jocuri live, există câteva alte opțiuni în sălbăticie. De exemplu, este posibil să nu fie nevoie să alegeți. Cu o platformă de genul Restream.io, puteți transmite simultan la Twitch și YouTube Gaming alături de alte platforme de streaming! Cu toate acestea, rețineți că va trebui să respectați limita de viteză de biți a lui Twitch, astfel încât să nu puteți profita de maximul de 60FPS al celeilalte platforme.

Asta deoparte, ce crezi? Simți că această luptă a ieșit așa cum te-ai așteptat? ai adăuga ceva? Sună în comentariile de mai jos și lasă-ne să te auzim! De asemenea, comparați jocurile cloud cu cele de pe computer pentru a vedea ce opțiune este cea mai bună pentru dvs.