Kindle vs Kobo: Care e-reader este cel mai bun?

Kindle vs Kobo: Care e-reader este cel mai bun?
⏱️ 6 min read

Un e-reader este un mod convenabil de a consuma cărți digitale. Spre deosebire de utilizarea unei tablete sau iPad, care au o durată scurtă de viață a bateriei, sunt scumpe și au afișaje care nu sunt la fel de ușoare pentru ochi, cititoarele electronice sunt o distracție mai mică și au o durată mai mare de viață a bateriei.

Sunt, de asemenea, mai ieftine, mai ușoare, mai compacte, rezistente la apă și pot conține o mulțime de cărți, făcându-le preferate de fanii cititorilor vorace, deoarece își pot purta bibliotecile de cărți în mișcare.

Deși Amazon pare să domine piața cititoarelor de cărți electronice cu Kindle, există mai multe alternative excelente pentru e-reader, în special Kobo.

Acest lucru pune întrebarea: care e-reader dintre cele două este cel mai bun pentru a vă remedia ebook-ul?

Aprinde

Linia Kindle de cititori electronici de la Amazon (inițial un distribuitor online de cărți), este pe piață de mai bine de un deceniu și este cunoscută mult mai mult printre cititorii de cărți electronice. Acest lucru a oferit brandului mult timp pentru a perfecționa produsul de-a lungul anilor, prin feedback-ul și recenziile utilizatorilor.

Amazon are o varietate de cititori electronici care vând la prețuri diferite și pentru utilizări diferite, cum ar fi Kindle (original), PaperWhite, Voyage și Oasis.

Singurul lucru pe care îl oferă Kindle este librăria sa, care oferă un mix de cărți electronice text și audio (prin librăria Audible). Librăria conține cea mai mare selecție de cărți.

Kobo

Kindle Vs Kobo Care este cel mai bun Kobo

Deținut de Rakuten, Kobo este o linie de e-cerneală de cititori electronici care concurează cu Amazon Kindle, dar este disponibilă în principal pe piața canadiană. În afară de aceasta, oferă o experiență de citire mai confortabilă pentru ochi și o durată mai mare de viață a bateriei.

Spre deosebire de Kindle, acest e-reader are capacitatea de a citi în mod nativ fișiere ePub, ceea ce înseamnă că puteți încărca propriile cărți nu neapărat dintr-o librărie online.

Kobo oferă, de asemenea, un magazin și o experiență de citire în cloud pentru utilizatorii săi și sincronizează cărțile electronice pe dispozitive, în gama sa largă de cititori electronici.

Diferențele majore dintre cititoarele electronice Kindle și Kobo provin din următorii factori.

Care este diferența: Kindle vs. Kobo?

Caracteristici

În ceea ce privește caracteristicile fizice, diferențele esențiale dintre Kindle și Kobo pot fi văzute în dimensiunea ecranului și regulile de iluminare plus pixeli, Kobo depășind Kindle în această secțiune. Cititorul electronic Kobo are, de asemenea, o calitate a afișajului mai bună, permițându-i cititorilor să-l folosească timp de ore lungi, fără prea multă presiune asupra ochilor.

În plus, Kobo oferă un comutator separat pentru reglarea iluminării din spate, lucru pe care utilizatorii îl pot face și prin simpla glisare în sus, în timp ce utilizatorii Kindle accesează acest lucru dintr-un meniu separat.

Biblioteca de titluri de cărți electronice

Mulți scriitori preferă dispozitivele care utilizează formatul ePub, astfel încât e-reader-ul Kindle tinde să fie un pic apropiat în ceea ce privește suportul pentru format și drepturile de autor. Kobo susține autorii într-o abordare non-restrictivă, ceea ce îl face un favorit pentru autoeditori. La rândul său, aceasta crește numărul de titluri de cărți electronice din biblioteca Kobo în comparație cu Kindle.

Planificarea formatului

Formatele de cărți electronice sunt diverse, de la formatul simplu Doc, la PDF și, de asemenea, formate complexe, încărcate grafic, cum ar fi ePub, CBR, Mobi și altele. Acest lucru face important să aveți un dispozitiv care să respecte un format all-inclusive.

Kobo folosește formatul ePub, în ​​timp ce e-reader-ul Amazon folosește formatul Mobi.

Cu toate acestea, mulți autori și editori consideră că este o provocare să-și convertească formatele textuale în Mobi. Din acest motiv, ei preferă să utilizeze formatele ePub sau PDF, ceea ce este un plus pentru Kobo, deoarece scriitorii sunt încurajați să-și încarce lucrările în acest e-reader.

Tipografie

Spre deosebire de Kindle, care are câteva tipuri de fonturi, motorul de tip Kobo oferă o gamă largă de fonturi ușor de personalizat, cu o funcție de control care permite utilizatorilor să schimbe lungimea și marginile textului scris.

Astfel, Kobo permite utilizatorilor să își schimbe textele după cum doresc, în timp ce Kindle nu le oferă utilizatorilor acest lucru. Acest lucru poate fi văzut și atunci când se justifică textul – cititorul electronic Kindle afișează greșeli de propoziții în timp ce Kobo nu.

Capacitate de stocare

Stocarea este o mare problemă pentru scriitori, editori și cititori avizi de cărți, deoarece ar dori să-și ducă bibliotecile cu ei oriunde merg. Pe această față, Kobo preia încă coroana, deoarece acceptă carduri SD externe, permițând utilizatorilor să extindă capacitatea de stocare și să stocheze mai multe cărți în biblioteca lor de dispozitive.

Pe de altă parte, Kindle oferă spațiu de stocare limitat, fără opțiune pentru extinderea memoriei folosind carduri SD.

Argumente pro şi contra

Aprinde

Pro

 • Suport pentru cărți audio
 • Durată lungă de viață a bateriei
 • Durabil
 • Factor de formă mic
 • Construire de calitate
 • Opțiune rezistentă la apă (Oasis)
 • Senzori tactili disponibili în versiunea Voyage

Contra

 • Ecran din plastic (cu excepția versiunilor Voyage și Oasis)
 • Mai scump
 • Stocare limitată
 • Fără mufă pentru căști
 • Fără lumină de fundal
 • Unele variante sunt datate
 • Fără port USB-C

Kobo

Pro

 • Mai ieftin
 • Afișaj bun
 • Mai deschis cu suport pentru mai multe formate de fișiere
 • Iluminarea din spate
 • Fără reclame
 • Caracteristica Comfort-light Pro reduce lumina albastră
 • Capacități bune de stocare
 • Opțiune rezistentă la apă (Aura)

Contra

 • Nu există suport audiobook
 • Fără port USB-C

Care este cel mai bun: Kindle sau Kobo?

Kindle Vs Kobo Care este cel mai bun Ereader

Kindle și Kobo au ambele cititoare electronice de calitate pentru toate tipurile de bugete. Kobo preia coroana când vine vorba de stocare, calitate a afișajului și suport pentru diferite formate, inclusiv Mobi, făcându-l un e-reader versatil.

Pe de altă parte, Kindle oferă un e-reader durabil, de înaltă calitate, cu opțiune pentru cărți audio, dar este limitat în capacitățile sale de stocare și acceptă doar formatul Mobi, care este o oprire pentru cititori, scriitori și editori. .

În funcție de nevoile și bugetul dvs., puteți alege varianta Kindle sau Kobo care se potrivește cel mai bine, deoarece toate au performanțe bune în utilizarea de zi cu zi.

Ați mai folosit e-readerul Kindle sau Kobo? Ce ți-a plăcut sau nu ți-a plăcut la cei doi? Spune-ne într-un comentariu de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x