de Serene Chen

Lansarea lecțiilor: cum au obținut primii utilizatori Tinder, Reddit, Airbnb, Etsy și Uber

Lansarea lectiilor cum au obtinut primii utilizatori Tinder Reddit Airbnb

În această vară, am lucrat la obținerea buzz-ului pre-lansare pentru o startup imobiliară numită Datoria. Acest lucru a dus la o mulțime de Google-uri despre ce tipuri de strategii au folosit alte companii perturbatoare pentru a obține primii lor utilizatori. O serie de povești pe care le-am găsit au fost surprinzătoare, inventive și cel puțin interesante. Iată doar câteva care m-au ținut inspirat.

Strategia Airbnb: Localizarea este rege.

1611250866 857 Lansarea lectiilor cum au obtinut primii utilizatori Tinder Reddit Airbnb

AirBed & Breakfast s-a născut când Brian Chesky și Joe Gebbia au închiriat trei saltele de aer în camera lor de zi pentru participanții la o conferință masivă de design local. Toate hotelurile din zonă fuseseră complet rezervate și cele trei saltele de aer au mers repede. Oaspeții lor au ajuns să iubească experiența. Un bonus suplimentar a fost că niciunul dintre oaspeții lor nu provenea din tinerii și șoldurile demografice la care se așteptau cei doi prieteni.

Brian și Joe l-au adus pe cel de-al treilea cofondator, Nathan Blecharczyk, și au continuat să-și primească primii adoptatori, vizând evenimente care ar putea vinde hotelurile din jur. De asemenea, au putut folosi aceste evenimente (și lipsa hotelului) ca vehicule pentru a direcționa continuu atrage atenția către AirBnB, pe care îl consideră un factor cheie al succesului lor timpuriu.

Cel mai faimos hack de creștere al AirBnB poate fi integrarea multiplataformă cu Craigslist. Nu numai că au recoltat e-mailuri de la listele Craigslist și i-au convins pe cei mai mulți dintre aceștia să își listeze închirierile pe termen scurt pe Airbnb, ci au facilitat, de asemenea, utilizatorilor să posteze listări pe Craigslist prin Airbnb cu un singur clic – ceea ce este mult mai dificil decât pare.

ad-banner

Strategia Reddit: falsificați-o până când o realizați.

1611250867 850 Lansarea lectiilor cum au obtinut primii utilizatori Tinder Reddit Airbnb
Sursă: Masabil

Nimeni nu vrea să folosească un forum tăcut. Așadar, Reddit a transformat această mare problemă într-o problemă, făcând tone de conturi false și folosindu-le pentru a interacționa între ele.

A fost o modalitate simplă de a rezolva puiul și oul sau, în acest caz, problema utilizatorului și a conținutului. Potrivit lui Steve Huffman, cofondator al Reddit, a fost nevoie de luni până când pagina de pornire a Reddit a fost completată de conținut generat organic.

Un bonus suplimentar al acestei strategii a fost că a permis echipei fondatoare să influențeze tonul viitoarei comunități Reddit, deși este un pic ironic faptul că o comunitate care se mândrește acum cu autenticitatea s-ar putea să nu existe în prezent dacă nu ar fi puține minciuni albe la început.

De asemenea, nu a făcut rău că sigla Reddit este destul de drăguță. Alex Ohanian, cofondator al Reddit, a numit autocolantele cu micul extraterest cea mai solidă investiție. De fapt, a fost singura lor investiție de marketing și a totalizat o sumă princiară de 500 de dolari.

Strategia lui Etsy: Oferă oamenilor ceea ce vor.

Lansarea lectiilor cum au obtinut primii utilizatori Tinder Reddit Airbnb

Etsy a avut noroc în sensul că înainte ca ideea să prindă contur, fondatorii lor au fost implicați într-o comunitate numeroasă care solicita vocal o piață pentru meșteșuguri lucrate manual.

Inițial, echipa Etsy erau designeri web independenți și unul dintre clienții lor era un forum de meserii numit getcrafty.com. De-a lungul procesului de reproiectare, echipa Etsy a interacționat cu cei 10.000 de utilizatori ai site-ului web pentru a înțelege cel mai bine nevoile lor. Au început să observe că există un număr mare de utilizatori care căutau o platformă pentru a-și vinde produsele făcute manual.

În timp ce construiau Etsy, au aflat și despre Crafster.org, de data aceasta un forum cu 100.000 de utilizatori și au reușit să acceseze o altă piață dispusă.

„Tl; dr: Am extins un pod acomodabil către o comunitate online preexistentă și au sărit la bord fericit.” – Chris Maguire

Două luni mai târziu, site-ul a lansat și a câștigat rapid primii utilizatori. Echipa Etsy a făcut apoi tot ce a putut pentru a sprijini acești comercianți, fie că este vorba de asistență online sau offline, la târgurile de artă și meserii din toată țara. Prin sprijinirea vânzătorilor în aducerea cumpărătorilor la Etsy, aceștia ar putea umple piața cu două fețe într-un mod durabil.

Strategia Uber: Oferiți-le o experiență atât de grozavă, încât vor să vorbească despre asta.

1611250868 815 Lansarea lectiilor cum au obtinut primii utilizatori Tinder Reddit Airbnb

Garett Camp și Travis Kalanick se aflau la Paris pentru conferința LeWeb când au început compătimind dificultatea de a ridica un taxi. Acesta a fost începutul UberCab, care a fost inițial un serviciu de mașină neagră.

Pentru a obține primii lor șoferi, Travis rece a sunat șoferii negri și le-a oferit să le plătească o rată orară în timp ce încercau platforma. Trei dintre primii 10 șoferi la care a sunat, au fost de acord să încerce.

Apoi, pentru a stimula pasagerii, au oferit plimbări gratuite la evenimentele locale din comunitatea tehnologică din San Francisco și au muncit din greu pentru ca fiecare experiență să fie cât mai bună. Potrivit lui Kalanick, cuvântul din gură a fost cel mai mare factor de vânzări, iar Uber a cheltuit aproape nimic pentru marketingul tradițional.

„Vorbesc din gura veche a școlii vechi, știi la răcitorul de apă din birou, la un restaurant când plătești factura, la o petrecere cu prietenii -„ Cine este Ubering acasă? ” 95% dintre toți piloții noștri au auzit despre Uber de la alți piloți Uber. ” – Travis Kalanick

„Când cineva vede ușurința în utilizare, faptul că apasă un buton de pe telefon și apare în mai puțin de 5 minute o mașină, devine inevitabil un avocat al mărcii.” – Max J. Crowley, Business Development la Uber

Strategia lui Tinder: gândiți-vă la fel ca utilizatorii dvs. țintă.

1611250868 12 Lansarea lectiilor cum au obtinut primii utilizatori Tinder Reddit Airbnb

Fondatorii Tinder au identificat piața universităților drept cea mai dificilă piață de convins să folosească aplicația, într-un moment în care întâlnirile online erau mult mai stigmatizate decât acum.

Cum atrageți atenția studenților? Ai putea să organizezi o petrecere.

Admiterea la petrecerile de lansare a fost exclusivă pentru cei care puteau arăta aplicația Tinder descărcată pe telefon. Apoi, echipa Tinder urma să meargă la următorul campus universitar și să facă asta din nou.

Tinder a recunoscut, de asemenea, că deservesc o piață cu două fețe. Whitney Wolfe (cofondator și șef de marketing, care a plecat în cele din urmă pentru a începe Bumble) a venit cu ideea de a promova la sororități și este creditat cu o mare parte din creșterea lor timpurie.

„Tonalitatea ei era destul de genială. Mergea la capitolele sororității sale, își făcea prezentarea și avea toate fetele la întâlniri să instaleze aplicația. Apoi se ducea la frăția cu fratele corespunzător – deschideau aplicația și vedeau toate aceste fete drăguțe pe care le cunoșteau. ” – Angel Munoz

Înainte ca Wolfe să facă călătoria în consorții din întreaga țară, Tinder avea mai puțin de 5.000 de utilizatori. Când s-a întors, acest număr crescuse la aproximativ 15.000. Succesul lor continuu a avut mult de-a face cu faptul că a fost primul care a gamificat cu adevărat experiența de întâlnire și interfața de utilizator ridicol de intuitivă.

Modelul comun între toate aceste companii a fost un impuls neobosit și dorința de a face tot ce au putut pentru a interacționa direct cu utilizatorul lor final. Procedând astfel, au reușit să construiască un produs, o platformă sau o comunitate în care utilizatorii lor au făcut plăcere și au dorit să le împărtășească prietenilor lor.

Un lucru interesant de menționat este că câți utilizatori au avut aceste companii la început, par să aibă un impact redus asupra succesului în cele din urmă. Etsy a făcut mii de vânzători să se înscrie la lansare, dar pe de altă parte, Reddit a trebuit să-și falsifice utilizatorii de luni de zile. Uber a început tehnic cu trei șoferi, iar Airbnb a început cu trei saltele pneumatice. Ceea ce a contat mai mult a fost ceea ce s-a întâmplat după ce ați achiziționat primii dvs. utilizatori.

Paul Graham, de la Y Combinator, a scris un cunoscut articol pe care l-a intitulat: „Fă lucruri care nu scară.”În postarea legată, el explică de ce oferă acest sfat paradoxal, mult mai bine decât aș putea, dar vă voi atrage atenția asupra acestei linii:

„Tot ce aveți nevoie de la o lansare este un nucleu inițial de utilizatori. Cât de bine vă descurcați câteva luni mai târziu va depinde mai mult de cât de fericiți ați făcut acei utilizatori decât de cât de mulți dintre ei au fost ”. – Paul Graham

Crash and Burn: Cum Yik Yak, Fab.com și Vine nu au reușit să mențină impulsul
Majoritatea startup-urilor eșuează deoarece nu a existat nevoie de piață (42% dintre ele, de fapt). Dar ce-i cu restul? După ce am găsit …medium.comMâncarea la cerere este înfometată de distribuția pe piață
Unde se îndreaptă companiile alimentare la cerere precum JustEat, GrubHub și DoorDash?startupsventurecapital.com