Cum poți rămâne motivat în timp ce înveți să codezi?

Studierea dezvoltării web este o cale cu multe urcușuri și coborâșuri. S-ar putea să aveți o zi în care vă dați seama de o problemă dură și să vă simțiți absolut uimitor. Dar, chiar a doua zi, te blochezi ore întregi pe o problemă aparent ușoară. Ajungi să te simți complet învins.

Este adesea greu să vezi lumina la capătul tunelului. Dar când vă aflați în acele pete întunecate dure, încercați să găsiți motivația de a sta acolo.

Amintește-ți de obiectivul tău final în a învăța să codezi. Poate este pentru a obține un loc de muncă mai bun, pentru a vă asigura familia sau pentru a găsi o formă de lucru mai intenționată.

Puteți găsi, de asemenea, încurajări de la alții care se află în aceeași barcă ca dvs. Știind că există oameni care se luptă cu aceleași probleme poate fi extrem de încurajator. Și să-i vezi cum se luptă prin ei ar putea fi toată motivația de care ai nevoie pentru a continua.

Pentru că vei ști că nu ești singur. Acesta este unul dintre cele mai mari beneficii ale comunităților precum Routech. Nu este vorba doar de lecții de codificare. Este vorba de a face parte dintr-o comunitate în care alți oameni au aceleași vise și obiective ca și tine.

În acest scop, am adunat o colecție de povești de aici pe Routech. Autorii sunt oameni ca tine, care și-au luptat drumul către scopul lor final – găsirea unui loc de muncă de dezvoltare web.

Citind aceste povești, sper că veți găsi inspirație și încurajare.

Povestile

Povestea nr. 1: Cum am trecut de la vânzarea de alimente pe stradă la lucrul pentru firme de top în tehnologie de către Alvaro Videla

Lectii de la 7 codificatori autodidacti care lucreaza acum cu
Ilustrație a prietenului lui Alvaro, Sebastián Navas.

Alvaro Videla s-a învățat PHP prin internet cafe local și câteva cărți care i-au fost trimise de o rudă. După nopți nesfârșite de studiu și practică, a obținut un loc de muncă la o companie de tehnologie.

Dacă citiți doar o poveste din această listă, alegeți-o pe aceasta. Este o narațiune bine scrisă a ceea ce este posibil atunci când îți pui cu adevărat mintea la ceva.

Povestea nr. 2: Cum am obținut primul meu loc de muncă ca dezvoltator web de Gwendolyn Faraday

1611898628 836 Lectii de la 7 codificatori autodidacti care lucreaza acum cu
Gwendolyn s-a programat târziu într-o noapte.

Gwendolyn Faraday lucra cu normă întreagă la un restaurant și o ajuta pe bunica ei. În 2015, după ce s-a implicat în mod obișnuit în tutoriale de codare, a decis să facă all-in.

S-a înscris în Treehouse și a devenit obișnuită în comunitatea Routech. Învăța constant și se punea acolo. Și una dintre cheile care au ajutat-o ​​să își obțină un loc de muncă a fost extinderea rețelei sale personale și online.

Povestea nr. 3: Călătoria mea spre a deveni dezvoltator web de la zero fără o diplomă CS de Sergei Garcia

1611898628 56 Lectii de la 7 codificatori autodidacti care lucreaza acum cu
O fotografie de Serghei a stației sale de lucru.

Sergei Garcia a scris o relatare foarte aprofundată despre modul în care a început să învețe dezvoltarea web și a obținut un loc de muncă cu normă întreagă.

El a scris nu numai despre călătoria sa, ci a scris despre ce resurse i s-au părut cele mai utile în călătoria sa. Și și-a împărtășit experiențele la primul său loc de muncă și lecțiile pe care le-a învățat.

Povestea # 4: Cum să treci de la hobby la dezvoltator profesionist de Ken Rogers

1611898628 709 Lectii de la 7 codificatori autodidacti care lucreaza acum cu
Ken se relaxează după o zi grea de muncă de codificare.

Povestea lui Ken Rogers este atât inspiratoare, cât și practică. Și-a învățat dezvoltarea web în timp ce lucra cu o slujbă cu normă întreagă în domeniul amenajării teritoriului. După ce a solicitat un interviu informativ la un magazin de web dev, i s-a oferit un loc de muncă cu normă întreagă.

Ken și-a împărtășit povestea și, de asemenea, a scris o foaie de parcurs pentru a deveni un dezvoltator web profesionist.

Povestea # 5: Cum am trecut de la programare cu un telefon funcțional la lucrul pentru un startup MIT de Elvis Chidera

1611898629 452 Lectii de la 7 codificatori autodidacti care lucreaza acum cu
Elvis a obținut de atunci un laptop pentru a merge cu noul său loc de muncă.

Elvis Chidera a aflat că practica continuă l-a ajutat să-și îmbunătățească cititul și scrierea în școală. El a aplicat aceeași idee programării de învățare și și-a construit propriile proiecte de aplicații din lumea reală.

Tot ca adolescent fără laptop! După cum a indicat titlul, Elvis lucrează acum pentru un startup MIT.

Povestea nr. 6: Cum l-am convins pe un angajator să ia o șansă asupra mea și să mă plătească pentru a învăța să codez de Rick West

Lectii de la 7 codificatori autodidacti care lucreaza acum cu
Rick își configurează desktopul

În timp ce lucra ca instalator, Rick West a început să învețe singur dezvoltarea web. Ulterior, s-a gândit să se înscrie într-un bootcamp, dar a realizat după ce a rulat numerele că nu era fezabil din punct de vedere economic pentru el și familia sa.

Așa că a folosit o oarecare ingeniozitate. El a trimis prin e-mail unor companii pentru interviuri informative și a ajuns să fie angajat de unul dintre ei!

Povestea # 7: Cum am obținut un loc de muncă React dezvoltator în timpul provocării mele # 100DaysOfCode de Danny Huang

1611898629 490 Lectii de la 7 codificatori autodidacti care lucreaza acum cu
Danny stă cu copiii lui

Danny Huang își dorise întotdeauna să învețe codarea. A început pe pista Routech și a făcut provocarea de 100 de zile de cod.

A practicat 2-4 ore pe zi și a investit în a-și face profilul GitHub atrăgător pentru angajatori. În ziua 97, Danny a primit prima sa ofertă de muncă.

Ceea ce face ca povestea lui Danny să iasă în evidență este că a ținut evidența progreselor și realizărilor sale.

Lecții pe care le poți lua de la aceste povești

Citind aceste povești, am găsit câteva fire comune. Acestea sunt principii pe care mulți dintre ei le pun în practică pentru a-și atinge scopul.

Angajează-te să înveți.

Toți acești oameni s-au angajat să învețe să codeze, să-și sacrifice somnul și viața socială. Au petrecut ore pe zi (sau noapte!) Dedicate învățării și exersării.

 • Elvis a învățat HTML și CSS în fiecare zi după școală de la W3Schools.
 • Serghei a continuat să afle mai multe dezvoltări web pe cont propriu, chiar și după ce a obținut un loc de muncă.
 • Gwendolyn a decis că 2015 va fi anul ei pentru a învăța să codeze și a pus deoparte câteva ore pe zi pentru a învăța.
 • Danny s-a angajat să studieze codificarea cel puțin o oră pe zi.
 • Ken a început să lucreze la 6 dimineața și a studiat PHP și Laravel seara și în weekend.

Urmați o structură.

Fie că este vorba despre un bootcamp, o carte sau un curs online, încercați să urmați o structură preexistentă. În acest fel, progresul dvs. va fi mai ușor de urmărit și va face obiectivul final mai fezabil.

 • Serghei și-a creat propria cale de învățare pe baza celor mai comune cerințe de listare a posturilor.
 • Danny a participat la provocarea # 100DaysOfCode.
 • Alvaro a avut o viziune pentru o aplicație locală de hărți și și-a dat un termen pentru a o finaliza.
 • Gwendolyn a terminat o piesă Treehouse și porțiunea front-end a Routech.

Construieste lucruri.

Cel mai bun mod de a vă transforma cunoștințele de clasă în cunoștințe practice este să construiți lucruri. Ar putea fi groaznici și plini de cod spaghete. Dar ceea ce contează este că creați lucruri în lumea reală și învățați de la ei.

 • Ken a construit aplicații PHP și Laravel așa cum a învățat.
 • Elvis a construit o aplicație de socializare, o aplicație SMS de grup și aplicații Android.
 • Alvaro a creat o aplicație locală de hărți pe care a folosit-o în interviul său de angajare.

Fi îndrăzneț.

Nu te vei simți niciodată cu adevărat pregătit pentru următorul pas. Dar asta nu înseamnă că nu ești pregătit. Nu vă fie teamă să vă asumați riscuri care ar putea avea rezultate prin avansarea carierei.

 • Atât Ken, cât și Rich au contactat companiile pentru interviuri informative și au ajuns să primească oferte de muncă.
 • Alvaro a cerut unei rude din SUA o favoare pentru a-i trimite niște cărți de programare, iar ea le-a cumpărat și le-a expediat.
 • Elvis s-a pus acolo, creând aplicații live reale și găsind utilizatori pentru acestea.

Construiți-vă rețeaua.

Una dintre cele mai bune modalități de a găsi un loc de muncă în zilele noastre este prin rețeaua dvs. Dacă investiți astăzi în oameni și organizații, ei pot investi în voi în viitor.

 • Gwendolyn a primit mai multe oferte de muncă prin construirea rețelei sale personale și online.
 • Alvaro a auzit pentru prima dată despre compania de tehnologie pentru care a ajuns să lucreze printr-un prieten care l-a încurajat să aplice.

Fă-o să mearga.

Lucrurile nu vor merge întotdeauna așa cum vrei. Dar nu renunța! Există întotdeauna o altă cale.

 • Rick nu a renunțat la aspirațiile sale după ce și-a dat seama că un bootcamp nu era o posibilitate – a lucrat în jurul ei, contactând companiile.
 • Prima aplicație a lui Elvis a eșuat, dar a continuat să încerce și a găsit alte proiecte de construit.
 • Când CodeCloud.me nu a funcționat pentru Gwendolyn, a continuat și a ajuns să folosească Routech pentru a învăța.
 • Danny încercase și nu reușise să-și învețe dezvoltarea web, dar apoi lucra prin provocarea # 100DaysofCode.

Ce înseamnă asta pentru tine?

Citirea și bucurarea poveștilor de succes ale altor persoane este grozavă. Dar uneori putem fi adormiți în inacțiune trăind în mod indirect prin alții.

Încercați să aflați din ceea ce au făcut acești dezvoltatori web. Poți aplica oricare dintre strategiile lor propriei tale vieți? A apărut vreo parte din poveștile lor o idee despre ceva ce ați putea încerca? Dacă da, lăsați un comentariu mai jos!

Autorilor originali ai acestor postări: vă mulțumim că ne-ați împărtășit călătoriile cu ceilalți!

Vreau mai mult?

? Citiți mai multe tutoriale pe blogul meu, coder-coder.com.
? Sign aici pentru a primi e-mailuri despre articole noi.
? Alăturați-vă altor 25.000 de persoane – Urmăriți pe @thecodercoder pe Instagram.
? Consultați tutoriale de codare pe canalul meu YouTube.