Legislația pentru a distruge monopolurile tehnologice se apropie

Legislation Tech Monopolies Featured
⏱️ 5 min read

O plângere frecventă în lumea tehnologiei este că cei patru mari sunt prea mari și prea controlați în industrie. Există o legislație actuală din SUA care se apropie din ce în ce mai mult de a distruge aceste monopoluri tehnologice. Ar trebui să fie îngrijorați Amazon, Apple, Facebook și Google? Ar trebui să fim îngrijorați?

Legislația monopolurilor tehnologice

Dacă un grup bipartizan de legiuitori își îndeplinește dorința, Amazon, Apple, Facebook și Google se vor despărți și nu vor mai controla întreaga industrie.

Au fost prezentate cinci proiecte de lege de către un grup de reprezentanţi ai Camerei. Ar face dificil pentru orice companie dominantă să cumpere alte companii. De asemenea, i-ar împiedica să dețină alte afaceri care ar putea duce la un conflict de interese pentru ei.

Această legislație propusă mai are încă un drum mare înainte de a distruge potențial monopolurile tehnologice. Proiectele de lege trebuie mai întâi să treacă de Comitetul Judiciar al Camerei, apoi trebuie să fie adoptate de întreaga Cameră. În continuare, proiectele de lege vor trece la Senat și, în final, vor ateriza pe biroul președintelui.

Legislație monopoluri tehnologice Google
Legislația pentru a distruge monopolurile tehnologice se apropie

Înainte ca aceste cinci proiecte de lege să fie propuse, a existat o anchetă de către o subcomisie judiciară a Camerei. Legiuitorii cercetau posibilele antitrust și monopoluri. Deosebit de îngrijorător pentru Amazon, Apple, Facebook și Google este faptul că grupul bipartizan a fost de acord că este necesară o reformă pentru a remedia această situație.

Două proiecte de lege în special – American Choice and Innovation Online Act sponsorizat de subcomitetul judiciar al Camerei privind președintele antitrust, reprezentantul David Cicilline și Ending Platform Monopolies Act sponsorizat de vicepreședintele Pramila Jayapal – par că ar putea fi cel mai dăunătoare pentru Amazon și Apple. , deoarece ambii conduc vitrinele online de vreun fel.

Celelalte trei facturi sunt:

  • Legea privind concurența și oportunitățile de platformă
  • Creșterea compatibilității și a concurenței prin activarea serviciului
  • Legea de modernizare a taxei de înregistrare a fuziunilor

Reacția industriei

Deja aceste două proiecte de lege provoacă îngrijorare în industria tehnologiei. Geoffrey Manne este președintele și fondatorul Centrului Internațional pentru Drept și Economie, un grup pe care Google l-a susținut financiar în trecut. Manne a emis o declarație care spunea: „Adoptarea modelului de reglementare european ar îngreuna companiilor americane de tehnologie să inoveze și să concureze atât aici, cât și la nivel global”.

Legislație monopoluri tehnologice Amazon Apple
Legislația pentru a distruge monopolurile tehnologice se apropie

A intervenit și CEO-ul Adam Kovacevich al Camerei Progresului. Grupul său de advocacy este susținut de Amazon, Facebook, Google și alții. El a publicat un articol pe Medium în care spunea că consumatorii ar avea de suferit dacă vor trece cele două facturi. El a sugerat că, cu unele produse, Amazon nu ar putea oferi transport gratuit membrilor săi Prime, iar Google nu ar putea afișa cele mai populare rezultate de căutare pentru companii similare cu ale lor. Apple nu ar putea preinstala aplicația Find My pe dispozitivele sale, iar utilizatorilor Facebook nu ar avea voie să posteze cu ușurință pe Instagram.

Jucătorii majori din industrie care concurează cu cei patru mari celebrează, desigur, legislația propusă.

Horacio Gutierrez, directorul juridic al Spotify, a declarat că American Choice and Innovation Online Act este „un pas important în abordarea comportamentului anticoncurențial în ecosistemul App Store și un semn clar că impulsul sa schimbat, pe măsură ce lumea se trezește cu nevoia de a cer concurență loială în economia aplicațiilor.”

Roku a declarat într-o declarație că „aplaudă reprezentanții David Cicilline și Ken Buck pentru că au făcut un pas crucial pentru a reduce comportamentele de pradă și anticoncurențiale ale unora dintre cele mai puternice companii din județ”.

Legislație monopoluri tehnologice Facebook2

Compania a mai spus că „are experiență de primă mână în concurență și interacțiune cu acești monopoliști și am văzut cum aceștia ignoră în mod flagrant legile antitrust și dăunează consumatorilor prin valorificarea dominației lor într-o linie de afaceri pentru a înăbuși concurența în alta. Este nevoie de un set agresiv de reforme pentru a preveni un viitor în care acești monopoliști abuzează în continuare de alegerea consumatorilor și împiedică accesul la produse inovatoare și independente.”

Ce ar putea însemna acest lucru pentru industrie?

În timp ce publicul s-ar putea să fi obosit de faptul că Amazon, Apple, Facebook și Google controlează atât de mult spațiul tehnologic, vor să piardă din ofertele actuale, așa cum sa sugerat? Vrem să pierdem cumpărăturile gratuite de două zile la unele produse de pe Amazon? Dorim să obținem rezultate incomplete ale căutării Google? Ar fi App Store același produs dacă o altă companie l-ar conduce?

Acesta poate ajunge să fie unul dintre acelea, fiți atenți la ceea ce doriți pentru fel de lucruri. Din fericire, dacă legislația propusă se va concretiza pentru a opri monopolurile tehnologice, ea nu va intra în vigoare de ceva timp din cauza numărului de obstacole prin care trebuie să treacă mai întâi facturile, ceea ce va oferi tuturor timp să-și dea seama.

Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre includerea Apple în ancheta antitrust datorită opțiunii „Conectați-vă cu Apple”.

Semnificația tatuajului Medusa Ru
Semnificația tatuajului Medusa Ru

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x