Livrările de PC și tablete se așteaptă să continue declinul lent

Livrările de PC și tablete se așteaptă să continue declinul lent
⏱️ 3 min read

Au existat multe dezbateri în ultimii ani dacă tableta va înlocui PC-ul tradițional. Oamenii cărora le place tabletele insistă că se poate întâmpla, în timp ce puriștii de PC insistă că nu se poate.

Dar tendința interesantă, potrivit International Data Corporation (IDC), este că ambele piețe sunt în scădere. Îi formează într-o singură categorie de „livrări de dispozitive de calcul personal”. Potrivit lor Urmărire trimestrială a dispozitivelor de calcul personal trimestrial, estimează că piața pentru această categorie va continua un declin lent în următorii cinci ani.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Prognoză IDC

IDC prezice că PC-urile și tabletele tradiționale vor scădea cu 3,3% în 2019. Acest lucru se întâmplă în ciuda livrărilor globale din 2018 de PC-uri comerciale care au înregistrat o creștere bună, întrucât acea piață generală a înregistrat în continuare un declin. Aceștia se așteaptă ca această tendință să continue în următorii cinci ani, întrucât piața va scădea la 372,6 milioane de unități în 2023, cu o rată anuală de creștere de -1,2%.

Detașabilele sunt de fapt de așteptat să crească în acel interval de timp, cu o rată anuală de creștere de 4,6%. IDC estimează că această categorie de PC-uri va avea un impact mai mare în spațiul comercial, vânzătorii concentrându-și atenția pe piețele de întreprindere și educație.

În timp ce dispozitivele bazate pe Chrome găsesc o utilizare în școli, se așteaptă să-și continue tendința, cu o tabletă Chrome mai detașabilă care aterizează pe piață.

Știrile nu sunt atât de bune pentru tabletele de ardezie precum iPad. IDC consideră că vor continua să arate un declin cu o rată anuală de creștere de -4,4%. Acest lucru ar trebui să ajute la rezolvarea acestei dezbateri cu privire la faptul dacă tabletele vor înlocui PC-ul tradițional.

În spațiul tradițional pentru computer, computerele desktop vor continua cu numărul lor în scădere, în timp ce computerele notebook arată o creștere. Acest lucru duce la o scădere ușoară combinată de doar -0,4% în perioada respectivă de cinci ani. Cu toate acestea, computerele pentru jocuri, în timp ce se află pe o piață emergentă în 2018, vor prezenta unele provocări din cauza lipsei procesorului.

IDC consideră că progresele în PC-uri vor fi forța motrice a tendințelor, cu convingerea că notebook-urile vor fi forma dominantă de calcul personal și că vor reprezenta 46% din totalul pieței dispozitivelor de calcul personal până în 2023.

Outlook pentru 2023

„Se așteaptă ca notebook-urile / stațiile de lucru mobile și tabletele detașabile să preia 53% din toate expedițiile PCD până în 2023, o majoritate clară”, a declarat Jay Chou, manager de cercetare al PCD Tracker la IDC.

„Chiar dacă calculul personal are loc pe o multitudine de dispozitive și locații emergente precum cloud, IDC consideră că rămâne un loc pentru dispozitivele portabile care pot evolua pentru a se potrivi gusturilor în schimbare, păstrând în același timp caracteristici importante, dar subapreciate, cum ar fi o tastatură fizică.”

Directorul de cercetare pentru dispozitive și afișaje de la DC, Linn Huang, adaugă că, în timp ce piața dispozitivelor de calcul personal „rămâne în declin persistent, constituirea pieței continuă să se dezvolte în bine”.

Huang adaugă: „Și cu raza de urmărire a razelor și cu dispozitive conectate 5G, cu ecran dublu și pliabile la un orizont nu prea îndepărtat, consumatorii și profesioniștii vor găsi probabil ceva convingător la capătul premium.”

Sunteți de acord cu această prognoză generală de cinci ani pentru dispozitivele de calcul personal sau cu tendințele individuale? Credeți că detașabilele vor fi o forță de calcul atât de mare în viitor? Adăugați gândurile în comentariile de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x