Locuri de top pentru a obține fonturi licențiate gratuite pentru uz personal și comercial

Locuri de top pentru a obține fonturi licențiate gratuite pentru uz personal și comercial

Interfețele bazate pe text reprezintă o parte importantă a oricărui computer: este practic imposibil să găsești un exemplu de computer utilizat fără afișarea unui text. Astfel, oamenii au preferințe cu privire la modul în care le place să fie afișat textul.

Am analizat anterior de ce Windows vine cu atât de multe fonturi standard – o practică care, suntem siguri, se repetă pe Mac-urile Apple și în diferite variante Linux. Acum, este timpul să explicăm cum pot fi extinse aceste liste deja lungi.

Este suficient să spuneți că fonturile acoperite aici ar trebui să funcționeze pe toate sistemele de operare majore, deci nu trebuie să vă faceți griji cu privire la exclusivitatea platformei sau la problemele de compatibilitate.

1. FontSquirrel

Deși este posibil să nu fi existat atâta timp cât DaFont sau 1001FreeFonts, FontSquirrel și-a sculptat o nișă pentru sine. Majoritatea fonturilor sale vin cu numeroase greutăți și stiluri, rămânând la prețul încântător de “gratuit”.

Licențierea pentru fonturi este în cel mai bun caz confuză, deși cele de pe FontSquirrel sunt complet gratuite pentru scopuri care includ chiar și marketingul. Site-ul este ușor de navigat și nu există nicio înșelăciune cu descărcarea de pe site-uri terțe umbrite. Dacă sunteți pregătit să plătiți pentru fonturi foarte specifice, acestea au și o opțiune “Aproape gratuită”.

2. DaFont

GetFonts-DaFont-Homepage

Natural, DaFont este unul dintre cele mai evidente site-uri pentru descărcarea fonturilor și ar fi greșit dacă nu l-am include în această listă; la urma urmei, nu a devenit o destinație evidentă fără motiv.

Varietatea este masivă, deși licențierea este mai tulbure decât prin site-uri precum FontSquirrel. Fiecare font variază în funcție de modul în care este licențiat, iar în captura de ecran de mai sus, puteți vedea cuvintele “gratuit pentru uz personal” chiar deasupra butonului de descărcare.

Cu toate acestea, DaFont este un site web care merită verificat: în linii mari, are mai multe fonturi “noutate” decât unele dintre celelalte site-uri. Deși este posibil să nu fie grozave pentru textul corpului, ele evocă perfect o anumită epocă sau stil care nu poate fi asortată în niciun alt mod, iar acest lucru ar putea fi valoros în scopuri specifice.

3. 1001 Fonturi gratuite

GetFonts-1001-Homepage

Ca DaFont, 1001 Fonturi gratuite a existat de mult timp și poate merita să le verificați pe amândouă. Din nou, licențierea este un subiect confuz, deși nu există niciun motiv real pentru a opri utilizarea personală – trebuie doar să verificați îndeaproape dacă decideți să utilizați fonturile într-un mediu profesional.

Nu lăsați numele să vă păcălească, deoarece site-ul are mult mai mult de 1001 de fonturi pentru a alege dintr-o varietate de categorii. Ca și până acum, există numeroase fonturi de noutate: sunt disponibile replici ale siglelor mărcii, faux-chirilice, retro-inspirate și chiar mai multe.

4. Liga tipului mobil

GetFonts-League-Homepage

De departe cel mai lung nume de pe lista noastră, Ligă, așa cum ne vom referi la ele, produce o serie de fonturi foarte lustruite și profesionale. Plăcut, toți sunt liberi și unii pot fi înlocuiți cu fețe familiare.

GetFonts-Sample-Document

League Gothic este un prim exemplu de înlocuitor gratuit, în acest caz pentru Impactul Microsoft. Oarecum ironic, ușoara schimbare poate avea și mai mult impact.

Nu toate fonturile Ligii au numeroase greutăți sau stiluri, deși un avantaj major în favoarea lor este licențierea clară. Fonturile Ligii sunt distribuite pe baza faptului că pot fi utilizate și refolosite oriunde gratuit, și se descriu ca “prima turnătorie de tip open-source”.

5. Fonturi Google

GetFonts-GoogleFonts-Homepage

Produsul cheie Google ar putea fi un motor de căutare, dar compania are și alte proiecte. Google Fonts este unul și se întâmplă să fie un director de fonturi foarte bine rotunjit, cu sute de opțiuni.

GetFonts-GoogleFonts-Download

Deși Google Fonts ar putea fi destinat în principal dezvoltatorilor de web, toate opțiunile pot fi descărcate și utilizate și la nivel local. Fonturile au propriile restricții de licențiere, deci poate fi util să le verificați de două ori.

GetFonts-GoogleFonts-Search

Google Fonts este probabil cea mai bună locație din care să obțineți fonturi precum Roboto și Droid Sans, care au definit sistemul de operare Android al companiei de ani de zile, dar are și câteva instrumente excelente de căutare care ar putea să arate o bijuterie deseori neglijată.

Căutare personală

GetFonts-Fonts-Like

Nu există nicio scurtătură către aceasta, dar de multe ori puteți găsi mai multe fonturi obscure decât cele listate pe site-uri web precum cele enumerate mai sus. Indiferent dacă se potrivește mai bine cu viziunea dvs. generală sau nu, este o chestiune de gust personal.

Căutările utile includ “fonturi similare cu“,”fonturi precum” și “ seamănă“. Alte servicii, inclusiv What The Font, pot fi, de asemenea, utile dacă pot identifica un concurent probabil.

Utilizând toate aceste metode, ar trebui să puteți extinde în mod substanțial selecția de fonturi de pe computer, permițându-vă să modificați afișajele de text cu mult peste ceea ce ați putut anterior – toate acestea, fără a cheltui financiar.

Amintiți-vă, de asemenea, că, deși puteți descărca multe fonturi noi și interesante, puteți șterge, de asemenea, pe cele de care nu sunteți fan, în mai multe moduri. Am explicat anterior cum să ștergeți fonturile folosind Registrul și este un truc convenabil de știut.

Credit de imagine: Font de chimie