Die Arbeit von zu Hause aus führt zu einer Zunahme von Cyberangriffen und gefälschten Collaboration-Apps

Lucrul din tendința de acasă duce la creșterea atacurilor cibernetice, a aplicațiilor de colaborare falsă

Afacerile s-au schimbat în multe feluri în ultimul an, grație crizei globale a sănătății. Multe companii au încetat să mai existe, în timp ce altele și-au trimis angajații acasă să lucreze acolo unde era mai sigur. Cu toate acestea, această din urmă practică a stimulat o altă afacere: hacking-ul. Cu muncitorii care folosesc computerele de acasă mai puțin sigure, se face loc unei creșteri a atacurilor cibernetice, unii folosind chiar aplicații de colaborare false.

Cresterea atacurilor cibernetice

Este ușor de văzut cum se întâmplă asta creșterea atacurilor cibernetice se poate intampla. Oamenii care lucrează de acasă nu iau aceleași protecții cu computerele de acasă ca și la locul de muncă, iar hackerii știu asta. A dus la o creștere a atacurilor malware care vizează în mod specific lucrătorii îndepărtați.

Compania de securitate cibernetică Wandera’s Cloud Security Report 2021 susține că 52% dintre organizații au avut un tip de incident malware pe un dispozitiv la distanță. În urmă cu doi ani, procentul era de doar 37%.

Adesea, vulnerabilitățile software sunt utilizate pentru a muta malware. Este mai ușor de făcut, deoarece lucrătorii la distanță nu au ajutorul unei echipe IT corporative pentru a-i ajuta să gestioneze software-ul și să instaleze patch-uri de securitate. E-mailurile de phishing îi înșeală pe lucrători să descarce aplicații care instalează programe malware, deși cred că descarcă aplicații legate de serviciu.

„De cele mai multe ori, aplicațiile jignitoare erau descărcate și instalate chiar de lucrătorii la distanță”, a declarat vicepreședintele Wandera, Michael Covington.

„Am văzut un număr destul de mare de aplicații care pretindeau că oferă funcționalități de colaborare, deși în realitate au fost concepute pentru a fura informații private, cum ar fi conținutul de mesagerie, sau pentru a păcăli utilizatorul să acorde acces la cameră și microfon, permițând astfel unui atacator la distanță să ascultă ,” El a continuat.

Atacurile cibernetice măresc omul

Peste o treime dintre utilizatorii ale căror dispozitive au fost compromise de malware descărcat au continuat să aibă acces la e-mailurile corporative, neștiind că au un sistem compromis care oferă date sensibile infractorilor. Unul din zece a continuat să utilizeze serviciile cloud, ceea ce a oferit accesului necunoscut hackerilor. Acest lucru le-a dat hackerilor mai multă bătaie după ce au atacat o singură mașină.

Fără ajutor IT

Este o situație dificilă pentru echipele IT, deoarece acestea lucrează adesea și de la distanță, ceea ce le face greu să ofere ajutor. Totuși, dacă pot găsi o modalitate de a obține acces la angajați, pot da sfaturi cu privire la practicile de lucru la distanță mai sigure.

„Angajarea continuă a lucrărilor cu privire la mecanismele de semnare pe care ar trebui să le folosească, raportarea incidentelor pe care ar trebui să le urmeze și aplicațiile aprobate pentru muncă, vor ajuta toată lumea să își facă partea pentru a proteja afacerea și activele acesteia”, a spus Covington.

Atacurile cibernetice cresc negru

Este evident că același lucru ar fi valabil și pentru învățarea la distanță și că, de asemenea, ar vedea o creștere a atacurilor cibernetice. Părinții fac tot ce le stă în putință pentru a-și menține copiii interesați și implicați atunci când fac acasă cursurile. Practicarea unor obiceiuri cibernetice bune și învățarea copiilor lor să facă același lucru ar putea fi ultimul lucru de care sunt îngrijorați. Cu siguranță, nu există o echipă IT implicată acolo.

Bineînțeles, software-ul de întâlnire al echipei căruia îi încadrează angajații și sălile de clasă este Zoom, iar acesta a avut partea sa de probleme de securitate anul acesta. Din fericire, Zoom pare să fie acum la bord. Sperăm că angajații la distanță și echipele IT se vor alinia și vor crea un mediu mai sigur atunci când lucrează acasă.

Scroll to Top