de Vivianne Castillo

Lucrul în tehnologie: sfaturi de la femei negre la femei negre

Lucrul in tehnica sfaturi de la femei negre la femei

În ultimele luni am primit destul de multe întrebări de la tinere negre care își încep cariera în tehnologie. Au cerut sfaturi legate de munca în industrie, navigarea prin companii și înflorirea la locul de muncă.

Din convingerea că femeile negre pot învăța unele de la altele și se pot susține reciproc în aspirațiile noastre profesionale, am contactat femeile negre din tehnologie și le-am pus trei întrebări:

(1) Dacă ai putea să te întorci în timp la începutul carierei tale în tehnologie și să-ți dai un sfat, ce ai spune?

(2) Care este un sfat pe care l-ați da femeilor negre care intră în industria tehnologiei?

(3) Dacă ai putea schimba un lucru despre locul tău de muncă actual pentru a-l face o experiență mai bună pentru femeile negre, care ar fi acesta?

Sfaturile din această piesă provin de la femei negre care lucrează în proiectare, cercetare, publicitate, inginerie, IT și managementul produselor / programelor; lucrează în marile orașe din SUA și cei mai mulți respondenți aveau între 25 și 45 de ani.

Acesta este sfatul lor.

Dacă ai putea să te întorci în timp la începutul carierei tale în tehnologie și să-ți dai un sfat, ce ai spune?

Teme: nu vă temeți, credeți în voi înșivă, asigurați geanta, fiți vocali în ceea ce privește aspirațiile voastre, căutați înțelepciune și sprijin.

„Oamenii vor fi uneori gunoi către tine. Îți vor spune că nu știi suficient sau că cunoștințele tale nu sunt suficient de tehnice. Nu-i asculta. Merg pe un standard imposibil pe care nici ei înșiși nu l-ar putea îndeplini. Pur și simplu iubești tehnologia este suficient ”.

“Dă-i bătaie! Nu mai pune scuze din motive pentru a nu merge după ceva ce îți dorești cu adevărat. ”

„Construiți o rețea de alte femei negre din tehnologie care au fost în industrie. Veți avea nevoie de ele în perioadele dificile și descurajante la locul de muncă. Mai important, ei vă vor putea da sfaturi despre cum să navigați în viața corporativă, mai ales pentru că vă veți găsi în spații în care (de mai multe ori) veți fi una dintre singurele femei negre de acolo ”.

„Dă prioritate îngrijirii de sine în agitația ta. Nu lăsați relațiile să cadă pe drum doar pentru că sunteți ocupat. Găsiți timpul și faceți timp pentru cei apropiați și acordați prioritate bunăstării voastre. ”

„Aș spune că, deși drumul care urmează pare singur, nu ești singur. Aș spune să vă sprijiniți pe femeile pe care le-ați cunoscut și le-ați văzut deschizându-vă drumul, atât în ​​interiorul, cât și în afara industriei tehnologice, și nu vă temeți că veți fi „deranjați” cerând ajutor și recunoscând îți este greu. Cel mai mare sfat al meu ar fi să-mi extind harul și mândria pentru că am avut curajul să mă deplasez în afara unei zone de confort pentru a urmări o cale care nu era încă pe deplin determinată, dar în cele din urmă m-ar conduce să înot în adâncurile propriei posibilități și să nu vă temeți și nu vă îndoiți de acele adâncimi. ”

„Fii mai încrezător. Faceți pașii care vă vor încuraja încrederea în cunoștințele, expertiza și abilitățile dvs. De exemplu, pregătiți-vă temeinic înainte de fiecare întâlnire, indiferent de nivelul de importanță al întâlnirii, citind documente cheie, adnotând documentele etc. Încrederea nu este altceva decât pregătirea. Construiește-ți o reputație de a fi în topul lucrurilor tale. ”

„Ești personajul principal din viața ta, este lumea ta, bucură-te de călătorie, răsfăță-te cu pasiunile tale, iubește-te cu înverșunare, o vei reuși.”

„Mergeți după bani și țineți cont și de reputația companiilor. Căutați ideile celorlalți despre cum lucrează compania înainte de a accepta o ofertă, precum și întâlniți-vă echipa. ”

„Nu vă fie teamă să articulați care sunt interesele și obiectivele dvs. de carieră și să vă țineți de ele. Nu vă fie teamă să contracarați oferta ”.

„Ai încredere în tine. Să-ți creezi propria cale este o forță, nu o slăbiciune. Am pivotat din a lucra în sectorul non-profit cu o educație non-tehnică și m-am simțit atât de mult ca un pește din apă în Silicon Valley. Cu toate acestea, pe măsură ce câștigam mai multă experiență ca designer, mi-am dat seama că trecutul meu era un atu care mă deosebea. ”

„Începeți să vă pledați mai devreme, sunteți cea mai bună majoretă a voastră.”

Care este un sfat pe care l-ați da femeilor negre care intră în industria tehnologiei?

Teme: sponsori> mentori, asumă riscuri, nu renunța la aspirațiile tale de carieră, fii încrezător în ceea ce ai de oferit, gândurile și ideile tale au value.

„Obținerea unui sponsor este mai importantă decât a unui mentor. Un sponsor este cineva care poate vorbi cu privire la calitatea eticii muncii / muncii dvs. și se va duce să bată pentru dvs. în timpul recenziilor de performanță sau la aterizarea următorului dvs. proiect / concert. În esență, aceștia sunt dispuși să-și riște capitalul social și profesional pentru a-l crește. Nu este același lucru cu un mentor. Singurul risc și cheltuială al unui mentor este timpul lor. ”

„Dacă o slujbă pare interesantă, aplicați pentru ea. Ignorați dorința de a se potrivi 100% din calificări. Studiile arată că bărbații le privesc și le îndeplinesc doar 25%. Imaginați-vă o femeie care are 75% aplicând pentru același loc de muncă. Ai fi un pantof. ”

„Aveți încredere că perspectiva dvs., oricât de diferită, merită să fie ascultată. Fiți îndrăzneți în a împărtăși modurile în care gândiți și experimentați lucrurile diferit, deoarece ar putea avea un impact puternic asupra direcției unui produs sau companie care poate nu ar fi avut perspective diverse fără dvs. Să știi că vocea ta are valoare, chiar dacă nu există altcineva care să te sprijine sau dacă mai sunt și alții care încearcă să-ți spună altfel. De multe ori, când te apleci în acele momente și vorbești, vei descoperi că există și alții care s-au simțit la fel, dar au simțit că nu au spațiul sau încrederea să o spună. ”

„Rețea, vei realiza mai târziu cât de importante sunt conexiunile.”

„Nu rămâneți la o companie sau echipă dacă nu vă place sau ei, există altcineva care dorește să vă plătească mai mult și să fie fericiți.”

„Scrie-ți viziunea și fă-ți un plan. Găsiți mentori și sponsori de încredere pe care îi puteți întâlni pentru un feedback semnificativ. ”

„Nu vă lăsați păcăliți să credeți că toate femeile„ mainstream ”vor fi sponsorul sau aliații dvs. la locul de muncă. Am fost surprins de oamenii care au plecat să bată pentru mine sau mi-au apărat reputația când lucrurile merg prost (ceea ce vor face inevitabil). Mulți dintre acei oameni au inclus bărbați albi în echipa mea. De fapt, bărbații albi mi-au susținut în mod egal – dacă nu chiar mai mult – decât femeile albe. ”

„În majoritatea mediilor echipei de lucru vei fi singura femeie neagră. Fii intenționat în deciziile tale, vorbește și nu te teme niciodată să greșești. Așa veți învăța. De asemenea, aveți întotdeauna un obiectiv orientat spre creșterea carierei la care lucrați activ. ”

„Nu renunța. Avem nevoie de opțiunile și ideile gândurilor tale. De asemenea, relațiile contează, așa că pregătiți-vă pentru a vă conecta la rețea pentru a vă ajuta să intrați și să păstrați rețeaua pentru a vă deplasa în sus. ”

„Construiți împreună. Întreabă pentru ajutor. Căutați comunitatea oriunde puteți pentru a vă sprijini. Chiar dacă asta înseamnă doar să te alături unui grup Slack pentru WoC. ”

„Fii încrezător în valoarea și abilitățile tale pe care alții le-ar putea îndoi, dar niciodată nu te îndoiești de tine – ești nelimitat. Urații sunt imaturi. ”

Dacă ai putea schimba un lucru despre locul tău de muncă actual pentru a-l face o experiență mai bună pentru femeile negre, care ar fi acesta?

Teme: creșterea reprezentării prin angajarea mai multor femei negre, siguranța pentru a recunoaște privilegiul alb și rasismul, colegii de muncă albi conducând conversația despre diversitate și incluziune.

„Aș fi încurajat femeile negre chiar mai mult ca oricând să candideze pentru funcții pe care le cred că ar ieși din domeniul lor. Avem nevoie de multe femei negre în conducere. Și să nu mai căutați mentori după un anumit punct și să începeți să căutați sponsori. Ai nevoie de cineva care să-ți lase numele în camera de decizie când vine momentul. Începeți să le construiți mai devreme (și să nu credeți niciodată că nu meritați premiile). ”

„MAI MULTE FEMEI NEGRE! Lumile au nevoie de tine. ”

„Sunt singura femeie de culoare din compania noastră de software (peste 10000 de angajați, companie cu sediul în Italia). Am cerut resurselor umane să ne îmbunătățească pregătirea pentru diversitatea culturală, deoarece îmi afectează confortul la locul de muncă (de exemplu, comentarii despre păr, oameni care încearcă să folosească „argoul” cu mine, presupunând că sunt „agresiv” pentru că sunt înalt, negru și am jucat baschet, fiind întrebat de ce nu mă împrietenesc și nu mănânc cu nimeni atunci când toată lumea se grupează în funcție de naționalități / culturi / rasă). ”

„Mai multe femei negre. Lucrez la o companie tehnologică mare și bine-cunoscută și, deși avem mai multe clădiri de birouri, sunt UNICA femeie neagră din clădirea mea. Se poate simți cu adevărat singur și ca și când ar trebui să-l zdrobesc întotdeauna pentru a demonstra că aparțin aici. ”

„Pentru ca oamenii albi să dețină albul lor și ideologiile rasiste, astfel încât să putem purta conversații curajoase despre rasă și de ce, în 2019, sunt primul afro-american care a obținut promovare și funcție în departamentul meu. De asemenea, de ce nimeni din departament nu vrea să recunoască acest lucru. ”

„Mai mulți dintre noi! Există atât de puține femei negre în slujbele de design-tech. ”

„Oferiți mai multă educație cu privire la privilegiul alb și feminismul alb. Fiind singura femeie neagră din clădirea mea, mi-e greu să particip la conversații pe care colegele mele de muncă albe le poartă despre egalitate pentru că, ei bine, singura perspectivă despre care vorbesc este ce înseamnă să fii femeie. În timp ce pentru mine este vorba de a fi și un negru femeie. Este un privilegiu să văd doar genul ca fiind o barieră în calea egalității și să nu trebuie să țineți cont de etnia și / sau rasa dvs. ”

„Lucrez într-o echipă la distanță și complet distribuită, care pare rezistentă la întâlnirea personală. Pentru mine, văd acest lucru ca pe un aspect negativ, deoarece construirea relației are loc în persoană. Nicio cantitate de mesaje Slack sau conferințe video nu poate înlocui rețeaua personală. Pentru lucrătorii îndepărtați, aveți mai multe oportunități de a construi relații pentru a încuraja legăturile sociale și încrederea în echipă. ”

„Angajați mai mulți dintre noi! Fiți intenționat și transparent cu privire la procesul de angajare atunci când este timpul ca echipa să crească și nu lăsați includerea în afara discuției atunci când căutați candidați. ”

“Doar un lucru? Pregătirea inconștientă a prejudecății pentru management. ”

„Aș crea mai multă vizibilitate a liderilor negri de aici … aș dori totuși să am o rețea solidă sau un spațiu pentru care femeile negre să se aplice în mod special.”

„Vă rugăm să nu mai forțați femeile negre să devină campioana diversității și incluziunii. Suntem obosiți și nu ar trebui să ne asumăm responsabilitatea de a vă educa asupra privilegiului, rasismului și a propriei părtiniri. Nu, nu vrem să vorbim despre asta tot timpul. De multe ori simt că trebuie să vorbesc despre diversitate și incluziune, deoarece nimeni altcineva din birou nu o susține sau chiar o discută. Și ca singure femei negre, asta descurajează AF. ”

„Mai multe grupuri interne care vizează mentoratul și promovarea creșterii carierei pentru femeile de culoare din companie.”

„Nu am alte femei negre în echipa mea. Ar fi frumos să avem mai mulți oameni care seamănă cu mine în birou. ”

Dacă ți-a plăcut ceea ce ai citit, te rog crește șansele ca această piesă să fie citită de alții, împărtășind-o pe social media! Mulțumiri!