Unele companii preferă să asocieze programul cu candidații pentru a avea impresia că lucrează cu ei în timp ce își evaluează abilitățile. Am fost în câteva dintre acele companii și, cel mai adesea, una dintre sarcinile mele a fost să fiu perechea în acele interviuri.

În jobul meu anterior cu o companie de consultanță, aveam echipe pentru fiecare proiect. Unele proiecte au avut NDA-uriși, ca atare, oricine se alătura acelei echipe a trebuit să se conecteze. Acest lucru a dus la dificultăți în utilizarea acestor baze de coduri atunci când se asociază cu potențiali angajați. Drept urmare, ne-am asociat cel mai mult fie la proiecte interne, fie la proiecte în care clientul nu era în regulă să arate cod candidaților.

De obicei, eram în echipele fără NDA, așa că ori de câte ori aveam candidați, eram perechea principală. Fiind în acea companie timp de cinci ani, nu vă puteți imagina decât câți candidați au fost. Au fost momente când, în timpul săptămânii mele de lucru, mă împerecam cu o persoană diferită în fiecare zi!

Lucruri pe care le am invatat din interviurile de programare in
Fotografie de Helloquence pe Unsplash

De asemenea, programăm perechi în compania mea actuală. De când practic programarea în perechi din 2010, a devenit natural pentru mine.

Dar singurul lucru de reținut despre aceste interviuri este că merge în ambele sensuri: intervievatorul află despre abilitățile și personalitatea intervievatului, în timp ce intervievatul află despre cine vor lucra și cum arată o zi de lucru tipică.

Iată deci lecțiile pe care le-am învățat din interviurile de programare în perechi, atât ca intervievat, cât și ca intervievator. Sperăm că acest lucru vă va ajuta să aveți o idee mai bună pentru următorul dvs. interviu.

Fi pregatit

Dacă aveți un lucru pe care îl puteți îndepărta, vă rugăm să lăsați să fie acesta. Poate părea evident că, ca în orice interviu, tu AVEA să fiu pregătit – dar am simțit doar că trebuie să subliniez acest punct.

Ca intervievator, căutați CV-ul, CV-ul sau codul sursă al candidatului dvs. dacă l-au trimis. Acest lucru vă va ajuta să vă setați propriile așteptări pentru nivelul lor de calificare și personalitate, ceea ce vă va ajuta atunci când comunicați cu ei. Știind că aveți aceleași hobby-uri ar putea fi un bun spărgător de gheață!

În calitate de intervievat, accesați site-ul companiei și citiți / faceți clic. Am fost într-o situație în care am aplicat ca dezvoltator web, iar prima întrebare care mi-a fost adresată a fost „Așadar, ne-ați văzut site-ul web? Ce crezi că poți face pentru a-l îmbunătăți? ” Este suficient să spun, am bătut interviul respectiv. Așadar, vă rugăm, cel puțin, să aruncați o privire la site-ul lor web. Examinați codul dacă l-ați trimis și verificați totul.

Relaxează-te și fii tu însuți.

Acest lucru poate suna ca un sfat generic, dar este mult mai important pentru o sesiune de programare în pereche comparativ cu un interviu general sau tehnic. De ce? Pur și simplu pentru că, în unele interviuri generale, o persoană cu resurse umane vă vorbește și vă evaluează personalitatea pe toată durata. În timp ce ați fi în aceeași companie ca și ei, nu veți lucra direct cu ei în fiecare zi.

Într-o sesiune de programare în perechi, dacă compania oricum programează perechea de cele mai multe ori, probabil că ați lucra îndeaproape cu intervievatorul ca parte a locului de muncă. Aceasta este principala diferență.

Acest lucru funcționează atât pentru intervievator, cât și pentru intervievat. Ca în orice relație, este greu să ai o relație pe termen lung dacă o construiești bazându-te doar pe o parte a imaginii. Fundația dvs. va fi un teren tremurat de incertitudine și, mai devreme sau mai târziu, va ieși și ar putea duce la unele probleme.

Întreabă întrebări!

Ca intervievator, fiți conștienți de faptul că de cele mai multe ori candidatul va fi nervos. În timp ce puneți prea multe întrebări îi puteți speria, nu puneți întrebări vă pune în întuneric și vă risipește ziua de asociere.

Am învățat să listez un set de întrebări pe care trebuie să le pun în timpul împerecherii. Lista nu trebuie să fie în ordine și nu trebuie să le întrebați pe toate dintr-o dată. Cele mai multe dintre întrebări vor apărea în timp ce asociați, dar cel mai bine este să le scrieți în orice caz.

În calitate de intervievat, amintiți-vă că unii intervievatori SE AȘTEPTĂ să puneți întrebări. A nu întreba înseamnă că nu sunteți interesat (de ce aplicați oricum?) Sau știți totul (ceea ce nu faceți).

Ori de câte ori mă împerechez cu cineva, iau notă de când pun o întrebare și cât de des. Întrebările pot varia de la întrebări simple de sintaxă precum „Pentru ce a fost primul argument each_with_index din nou?” la întrebări legate de muncă precum „De obicei te împerechezi în fiecare zi?”

Nu există soluții corecte sau greșite

Pentru mine, este doar o chestiune de a face treaba. Deși mă aștept ca candidații să fie la maximum, înțeleg că vor fi nervoși, ceea ce le-ar putea afecta ușor gândirea.

Adică, a avea blocaje mentale în timpul unui interviu este destul de obișnuit (cel puțin pentru mine). M-am asociat cu o gamă largă de oameni, de la noi absolvenți, până la juniori, dezvoltatori de nivel mediu și chiar seniori, iar eu însumi uneori mă opresc.

Caz la punct: când eram intervievat pentru slujba mea actuală (aveam deja mai mult de șase ani de experiență Ruby în acel moment), mă chinuiam împreună cu un exercițiu simplu și am uitat total cum să creez un Hash. Ca și cum, tocmai am spus: „Um. Așteaptă cum fac asta din nou? Hm, pot să Google ceva? ” Destul de jenant, dar când l-am întrebat, și perechea mea a șters-o, așa că am pus-o împreună pe Google. Vremuri amuzante.

1611622088 852 Lucruri pe care le am invatat din interviurile de programare in
Fotografie de Tim Gouw pe Unsplash

Ca intervievator, nu fiți lipiți de noțiunea de soluție proprie la o problemă. Există 11287398173 moduri de a scrie FizzBuzz, iar soluția dvs. (probabil) nu este cea mai bună dintre acestea. În schimb, fii mai deschis la alte soluții și judecă-le cât de bine poți.

Când fac interviuri de împerechere, de obicei am un răspuns în minte atunci când pun o întrebare, dar ascult și văd care este răspunsul intervievatului, deoarece nu este aproape niciodată același răspuns ca al meu. Veți fi surprins de cât de creativi pot obține oamenii!

În calitate de intervievat, fii conștient de acest fapt și fă-ți treaba. Nu vă blocați îngrijorându-vă că nu veți fi eficienți (cu excepția cazului în care aceasta a fost întrebarea interviului!), Dar în același timp, nu fiți neglijent. Dacă veniți la o sesiune de împerechere pentru o companie care o face TDD/BDD, de dragul tău, începe mai întâi cu testele! Vor căuta acest lucru (o fac!) Și ați putea ajunge în partea de jos a grămezii dacă pur și simplu distrugeți lucrurile.

Tratați acest lucru ca pe o zi normală de împerechere

Pe baza experienței mele inițiale, am tratat-o ​​ca pe un interviu tehnic. M-am așezat lângă candidat și am luat notițe în timp ce își scriau gândurile.

Dar NU așa mă împereclez de obicei și, când mi-am dat seama de asta, mi-am schimbat modalitățile. Când cineva era blocat, îi împingeam fără să dau exact răspunsul. Aș pune câteva întrebări de probă precum „Care este mesajul de eroare?” sau „Care credeți că este problema?” sau „Ce ai putea face pentru a remedia problema?”

Ca intervievator, lăsați candidatul să conducă 90% din timp – dar niciodată 100%. Asta dă impresia că este un interviu tehnologic mai strict (ești doar lângă ei, uitându-te la fiecare mișcare – ceea ce face concentrarea mai dificilă). Mergeți puțin cu tastatura și lăsați-i să vă vorbească prin soluția lor. Acest lucru îi va liniști.

În calitate de intervievat, nu începeți să tastați doar în momentul în care vi se dă tastatura. Începeți mai întâi să discutați despre soluția dvs. Întreabă-l pe partenerul tău dacă vor să aibă tastatura în timp ce îi spui gândurile tale. Amintiți-vă că acesta este mai degrabă un „test drive” de împerechere în loc de un interviu tehnologic. Ceea ce mă aduce la următorul punct …

Vorbește cu partenerul tău

1611622088 464 Lucruri pe care le am invatat din interviurile de programare in
Fotografie de rawpixel.com pe Unsplash

Acesta este primul lucru pe care îl verific când fac interviuri de împerechere. În compania mea anterioară, de obicei am început ziua explicându-mi ce face aplicația la care lucrăm, care este funcția la care lucrez și ce ar trebui să facem. Am început apoi să-mi scriu specificațiile și am lăsat candidatul să domnească.

Aș fi atent să văd ce au făcut: uneori pur și simplu mergeau înainte și începeau să tasteze, altele credeau mai tăcute mai întâi, iar altele încă puneau întrebări despre problemă sau îmi spuneau soluțiile lor.

În compania mea actuală, sesiunea de pereche se concentrează de obicei pe o anumită problemă. Îi dau candidatului problema de citit și apoi aștept. Dacă încep să scrie fără să spună nimic, acesta este deja un steag roșu pentru mine. Pun puncte oamenilor care primesc un pix și hârtie și încep să-mi explice soluția lor cu diagrame.

Ca intervievator, este important să mențineți conversația pentru a permite candidatului să simtă că este o sesiune de împerechere. În acest moment, voi doi sunteți o singură unitate. Ar trebui să puteți comunica bine unul cu celălalt și să respingeți ideile înainte și înapoi.

Desigur, vor exista momente în care candidatul dvs. va trebui să gândească singur, așa că lăsați-l să aibă și asta. Găsiți echilibrul între menținerea conversației și lăsarea acestora să se concentreze și să rezolve problema.

În calitate de intervievat, spuneți întotdeauna partenerului dvs. ce intenționați să faceți și care este soluția dvs. Acest lucru le permite să știe că recunoașteți faptul că aceasta este o sesiune de împerechere și că vă puteți comunica bine ideile. Acest lucru le oferă, de asemenea, senzația că planificați lucrurile cu atenție, în loc de mergând YOLO.

Este în regulă să-ți iei un moment de gândire

Spre deosebire de afirmația de mai sus, ar trebui să aveți timp să vă gândiți în tăcere. Este absolut în regulă să ai aerul mort. La urma urmei, nu sunteți într-un post de radio.

Ca intervievator, rareori va trebui să faceți acest lucru. Dar dacă vă aflați în situația mea, în care vă asociați cu un candidat pentru o caracteristică pe care o implementați, atunci și voi veți avea nevoie de timp pentru a vă gândi. Spune-i partenerului tău despre asta și ar trebui să fie bine.

În calitate de intervievat, puteți să-i anunțați partenerului că veți avea nevoie de puțin timp pentru a gândi și că îi veți anunța soluția dvs. după. Acest lucru arată că le recunoașteți prezența și că vă veți comunica gândurile după ce le prelucrați. Comunicarea este cheia!

Gânduri finale

Acestea sunt doar câteva lucruri pe care le-am învățat. Sperăm că vă pot ajuta în următorul dvs. interviu. Deși aceasta nu este o listă cuprinzătoare despre cum să obțineți un interviu de împerechere, cred că poate ajuta candidații (și intervievatorii pentru prima dată, de asemenea!) În interviurile lor.

Mult noroc! Și, de asemenea, amintiți-vă că, indiferent de ce se întâmplă, veți ieși din acel interviu învățând ceva – și asta contează.