Lucruri pe care le puteți face cu opțiunile de dezvoltator Android ascunse

Lucruri pe care le puteți face cu opțiunile de dezvoltator Android ascunse
⏱️ 11 min read

Puteți deveni dezvoltator Android aproape în cel mai scurt timp. Fără clase, fără abilități de codare – doar posibilitatea de a apăsa același buton de șapte ori la rând. Bine, acest set de competențe s-ar putea să nu vă ofere un loc de muncă, dar Android va oferi acces la meniul „Opțiuni pentru dezvoltatori”, găzduind zeci de mici modificări care vă pot ajuta să obțineți un pic mai mult din telefon. Parcurgerea prin toate durează destul de mult timp, însă numele nu sunt adesea suficient de clare pentru a le oferi non-dezvoltatorilor o idee despre care ar putea fi utile.

Notă: Acest ghid presupune că aveți deja acces la opțiunile pentru dezvoltatori Android. De asemenea, avem un ghid rapid despre cum să activați opțiunile pentru dezvoltatori în Android, dacă nu ați făcut-o deja.

Depanare USB

Acesta este probabil cel mai frecvent motiv pentru care oamenii au nevoie să-și acceseze opțiunile de dezvoltator. Opțiunea „Depanare USB” permite dispozitivelor conectate prin permisiunea USB să primească informații și să trimită comenzi pe dispozitivul dvs. Android. S-ar putea să aveți nevoie de acesta pentru înrădăcinarea telefonului, utilizarea înregistratoarelor de ecran Android pe desktop, depanarea aplicațiilor, instalarea APK-urilor etc.

După ce activați această opțiune, fiecare dispozitiv nou pe care vă conectați telefonul activat pentru depanare ar trebui să solicite o fereastră pop-up cu o cerere de permisiune. Nu le ignora! Computerele publice și chiar porturile publice de încărcare USB pe care le acordați în mod absent permisiunile de depanare ar putea ajunge să vă fure datele sau să vă infecteze telefonul cu programe malware. Folosiți depanarea USB numai cu dispozitive în care aveți încredere.

Schimbați viteza animației

În mod implicit, Android vine cu animații care fac ca tranzițiile dvs. între ecrane și aplicații să se simtă ușor, dar adaugă puțin timp de așteptare suplimentar. „Scala de animație a ferestrei”, „Scara de animație de tranziție”. și opțiunile „Scara de durată a animatorului” controlează diferite aspecte ale acestor animații și, dacă le reduceți sau dezactivați, telefonul dvs. va părea că a primit un pic de impuls. Nu a făcut-o aceste animații nu au de fapt un efect perceptibil asupra puterii de procesare sau a memoriei – dar este un efect psihologic frumos!

Opțiuni pentru dezvoltatori Android Scară de animație

Pentru o experiență cu adevărat suprarealistă (sau pentru a vă încurca serios cu cineva), încercați aceste setări la 5x sau 10x. Este echivalentul telefonic al mersului în noroi.

Setați-vă telefonul în modul Noapte

Opțiuni pentru dezvoltatori Android Mod de noapte

Modul de noapte Android crește încet pentru a acoperi mai multe aplicații și elemente de interfață, dar în prezent este limitat la câteva aplicații Google, cum ar fi Telefon și Hărți. Orice dispozitiv care rulează Android Pie sau o versiune superioară ar trebui să aibă opțiunea de a alege între a avea modul Noapte activat, dezactivat sau automat (în funcție de ora din zi).

Monitorizați utilizarea memoriei telefonului

Opțiuni pentru dezvoltatori Android Rularea aplicațiilor

Opțiunea „Rularea serviciilor” este practic un manager de sarcini Android. Vă arată ce aplicații rulează în prezent și câtă memorie consumă și vă permite să le opriți dacă este necesar. Dacă aveți un telefon lent și doriți să vedeți ce consumă memoria, acesta este un loc bun de verificat.

Opțiuni pentru dezvoltatori Android Memorie

Opțiunea „Memorie” din partea de sus a opțiunilor pentru dezvoltatori afișează, de asemenea, statistici de memorie cumulative, dacă sunteți în căutarea unei porci de memorie pe termen lung.

Falsificați-vă locația

Opțiuni pentru dezvoltatori Android Gps Spoof

Dacă ați avut vreodată nevoie să vă faceți telefonul să creadă că se află într-un alt loc decât este de fapt, va trebui mai întâi să descărcați o aplicație care vă oferă posibilitatea de a falsifica locația (cum ar fi Locația GPS falsă). Apoi, în opțiunile pentru dezvoltatori, o puteți selecta folosind opțiunea „Selectați aplicația de locație falsă”. Acest lucru permite aplicației să preia ieșirea locației, permițându-vă să vă deplasați după bunul plac, indiferent dacă încercați aplicații de testare, ocolind restricțiile geografice sau păcălind prieteni.

Faceți ca fiecare aplicație să poată fi divizată

Redimensionare fereastră Opțiuni dezvoltator Android

În timp ce majoritatea aplicațiilor Android majore au posibilitatea de a accesa ecranul divizat, unele nu au această funcție încorporată. Cu opțiunea „Forțați activitățile să fie redimensionabile”, puteți introduce orice aplicație într-o fereastră cu ecran divizat, indiferent dacă sau nu ar trebui să fie. Totuși, nu toate aplicațiile reacționează bine la acest tratament.

Optimizați pentru daltonism

Știați că aproximativ 8% dintre bărbați și 0,5% dintre femei au o formă de daltonism? Dacă ești inclus în această statistică, atunci (poți testează-te aici) s-ar putea să aveți dificultăți cu anumite elemente de pe ecranul unui telefon. Opțiunea „Simulează spațiul de culoare” vă permite să schimbați schema de culori a interfeței de utilizare Android pentru a fi mai ușor de citit pentru persoanele cu deficiențe de culoare.

Opțiunile pentru dezvoltatori Android Simulează spațiul de culoare

S-ar putea să funcționeze cel mai bine pentru cazurile severe; cu toate acestea, am o ușoară orbire de culoare roșu-verde și nu credeam că setarea a făcut mult pentru a clarifica lucrurile. Tocmai a făcut ca majoritatea culorilor să arate mai rău.

Alternativ, ai putea oferi telefonului tău o atmosferă vintage, setându-l pe monocrom. Bonus: dacă utilizați un ecran AMOLED, trecerea în alb-negru vă poate economisi energie.

Afișați atingerea / locația indicatorului

Dacă sunteți dezvoltator de aplicații, este posibil să fiți interesat să vedeți exact unde aterizează degetul sau să urmăriți căile în timp ce glisați. Dacă nu sunteți, s-ar putea să fiți interesat de feedback-ul vizual distractiv pe care îl puteți obține activând aceste opțiuni.

Opțiuni pentru dezvoltatori Android Afișați Atingeți

„Afișați atingerile” face să apară un cerc mic de fiecare dată când atingeți degetul pe ecran, iar „Pointer location” vă oferă reticul și o linie de fiecare dată când mutați degetul pe ecran.

Păstrați telefonul treaz

Opțiuni pentru dezvoltatori Android Rămâneți treaz

„Rămâi treaz” este destul de simplu: atâta timp cât telefonul se încarcă, ecranul va rămâne aprins până când îl opriți manual. Probabil că nu doriți să îl păstrați activat tot timpul, deoarece probabil va avea ca rezultat un telefon cu încărcare mai lentă, dar ar putea fi util dacă aveți nevoie ca ecranul să rămână aprins mai mult decât limita de timp prevăzută în implicit pentru Android setări de somn, de exemplu, dacă efectuați o sarcină lungă care necesită ambele mâini sau doriți ca telefonul să rămână treaz în timp ce îl conectați la computer.

Comutați automat de la Wi-Fi la date mai rapid

Opțiuni pentru dezvoltatori Android Date mobile

Dacă este conectat atât la Wi-Fi, cât și la date, Android va prefera în mod obișnuit Wi-Fi până când devine prea slab pentru a fi util, moment în care trece la utilizarea conexiunii de date. În funcție de versiunea dvs. Android, este posibil să vedeți „Wi-Fi agresiv la transfer celular” și / sau „Date mobile întotdeauna active”, ambele fiind opțiuni care vă pot face trecerea de la Wi-Fi la date un pic mai rapid. Dezavantajele sunt că puteți ajunge să folosiți mai multe date decât v-ați dori altfel sau să vă descărcați bateria mai repede decât dacă ați comuta manual.

Alte caracteristici utile

  • Dacă utilizați ADB (Android Debug Bridge) pentru a face o copie de rezervă a telefonului pe desktop, caracteristica „Parolă de backup pentru desktop” vă permite să protejați cu parolă acea copie de rezervă.
Opțiuni pentru dezvoltatori Android Parolă de backup pentru desktop
  • „Selectați configurația USB” vă permite să modificați protocolul implicit pe care îl folosește telefonul pentru a vă conecta la computer, în loc să îl modificați manual de fiecare dată când vă conectați.
Opțiuni dezvoltator Android Conexiune USB
  • „Aplicații în așteptare” vă permite să modificați cât permite Android să facă anumite aplicații, limitându-i capacitatea de a opera în fundal sau de a trimite / primi date. Restricționarea unei aplicații poate economisi baterie, dar poate afecta performanța acesteia.
Opțiuni pentru dezvoltatori Android Aplicații de așteptare
  • „Force 4x MSAA” este o setare pe care jucătorii de telefonie mobilă cu telefoane de ultimă generație o pot folosi pentru a îmbunătăți calitatea grafică a jocurilor lor – atâta timp cât durata de viață a bateriei nu este o prioritate.
Opțiuni pentru dezvoltatori Android 4x Msaa

Este sigur?

În general, nu este o idee bună să joci cu setări care ți-au fost ascunse în mod intenționat, cu excepția cazului în care știi ce faci, iar Android nu face excepție. Unele dintre setări vă pot deschide telefonul la riscuri de securitate sau pot cauza oprirea funcționării anumitor funcții, așa că faceți cercetări înainte de a comuta! Nu este ca și cum ar fi un buton de autodistrugere ascuns undeva în acele opțiuni, totuși,

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x