Lumen crește automat luminozitatea computerului dvs. Mac în timp ce utilizați Windows întunecat și viceversa

Lumen crește automat luminozitatea computerului dvs. Mac în timp ce utilizați Windows întunecat și viceversa

⌛ Reading Time: 3 minutes

Dacă faceți o mulțime de muncă în terminal sau în orice program întunecat, s-ar putea să obțineți luminozitatea pentru a vedea lucrurile mai clar. Problema: când treceți la o fereastră albă, ecranul dvs. este orbitor de luminos.

Lumen este o aplicație Mac gratuită care rezolvă această problemă. Învață nivelurile de luminozitate preferate pentru ferestrele întunecate și luminoase, apoi reglează automat nivelul de luminozitate când comutați între ele. Este ca un egalizator pentru afișajul dvs.

Lumen este relativ nou, deci este puțin dificil de configurat, așa că iată un tutorial rapid.

Primul pas: Instalați Lumen pe Mac

Cel mai simplu mod de a instala Lumen este utilizarea Homebrew, așa că mergeți mai departe și consultați ghidul nostru pentru instalarea Homebrew și Homebrew Cask, dacă nu ați făcut-o deja. După ce ați făcut acest lucru, deschideți o fereastră Terminal (Aplicații> Utilitare> Terminal) și rulați următoarea comandă pentru a instala Lumen:

brew cask install lumen

Aceasta este metoda de instalare recomandată, dar dacă preferați să nu vă deranjați cu Homebrew există o descărcare binară puteți folosi în schimb.

lumin-install-manual

Doar descărcați fișierul ZIP, apoi trageți aplicația în Aplicații. Știți: instalarea normală a dansului Mac.

Pasul doi: parcurgeți o mică configurare

Cu toate acestea instalați Lumen, dublu clic nu este suficient pentru a rula de fapt programul. Acest lucru se datorează faptului că, de la această scriere, Lumen nu este compilat cu o cheie de dezvoltator. Mac-ul dvs. permite numai software aprobat în mod implicit, deci va trebui să utilizați o soluție pentru a rula Lumen.

Faceți clic dreapta pe Lumen, apoi faceți clic pe „Deschidere”.

lumen-deschis

Va apărea o fereastră rezultată care vă va întreba dacă doriți să rulați programul.

lumen-deschis-confirm

Faceți clic pe „Deschideți” și ar trebui să fiți bine: nu veți fi întrebat despre deschiderea Lumen din nou.

Încă un lucru, înainte de a începe: trebuie să dezactivați setarea „Reglare automată a luminozității” de pe Mac. Accesați setările de sistem, apoi „Afișați”.

mac-settings-display

Asigurați-vă că opțiunea „Reglare automată a luminozității” este dezactivată.

strălucire

Dacă lăsați această opțiune bifată, Lumen nu va funcționa, deci asigurați-vă că faceți acest lucru.

Pasul trei: Antrenează Lumen pentru a-ți afla nivelurile ideale de luminozitate

Instalarea a fost cam dureroasă, nu-i așa? Îmi pare rău pentru asta. Iată veștile bune: utilizarea Lumen nu ar putea fi mai ușoară.

Nu există mult despre o interfață grafică despre care să vorbim, cu adevărat, în afară de pictograma barei de meniu care vă permite să comutați programul.

lumin-gui-simplu

Cu atât de puține opțiuni, cum folosești acest lucru? Practic, faceți ceea ce faceți deja: măriți luminozitatea atunci când utilizați o fereastră întunecată greu de văzut și reduceți luminozitatea atunci când ochii dvs. sunt orbiți de o fereastră ușoară. Lumen vă va urmări, va învăța ce preferați, apoi o faceți automat.

Uneori se va părea că acest lucru nu funcționează, dar în cele din urmă Lumen își va da seama ce faceți și se va ajusta în consecință. Doar nu vă fie teamă să vă reglați luminozitatea după preferințele dvs. în timp ce treceți de la ferestre întunecate la ferestre deschise.

De asemenea, nu vă fie teamă să dezactivați acest program după cum este necesar. Este minunat pentru a lucra, dar este destul de teribil pentru, să zicem, vizionarea de filme. Utilizați pictograma barei de meniu pentru a „opri” Lumen atunci când nu doriți.