Mac a avut mai multe detectări de malware decât PC-ul în 2019

Mac a avut mai multe detectări de malware decât PC-ul în 2019
⏱️ 3 min read

Pentru o lungă perioadă de timp, computerul Mac a fost cunoscut ca sistemul de operare principal la alegere dacă nu doriți malware. A fost chiar un punct de marketing în primele reclame „Mac vs. PC”, în care personajul Mac s-ar lăuda cu lipsa de viruși găsiți pe Mac.

Din păcate, această tendință s-a încheiat în 2019. Malwarebytes ține un jurnal cu câte infecții detectează pe sistem de operare și, pentru prima dată, Mac-urile au văzut o rată de infecție mai mare decât computerele. Cu toate acestea, nu este o veste total proastă; este încă oarecum adevărat că Mac-urile sunt mai sigure de atacurile malware decât PC-urile.

Ce s-a întâmplat cu Mac-urile?

Rezultatele provin de la Malwarebytes ‘ Raportul Starea malware-ului. La pagina 24, raportul detaliază o diagramă care compară detectarea malware-ului Windows cu Mac:

Acest lucru arată că Mac-urile, în ansamblu, au văzut de două ori mai multe infecții decât PC-urile. Acesta este un salt uriaș din 2018, unde Mac a avut puțin sub numărul de infecții decât Windows.

Malwarebytes a subliniat că acest lucru nu se datorează faptului că utilizatorii Mac au adoptat mai mult Malwarebytes. Dacă utilizatorii de Mac au instalat software-ul mai des în 2019, este firesc ca numărul de detecții să crească. De aceea, Malwarebytes listează numărul de infecții detectate pentru fiecare punct final – AKA, fiecare computer.

Ce a cauzat acest Spike?

Malwarebytes prezice că motivul pentru care Mac a suferit în 2019 se datorează cotei de piață crescute a macOS:

Acest lucru este probabil deoarece, odată cu creșterea cotei de piață în 2019, Mac-urile au devenit ținte mai atractive pentru infractorii cibernetici. În plus, sistemele de securitate încorporate ale macOS nu au reprimat adware-urile și PUP-urile în aceeași măsură în care au malware, lăsând ușa deschisă pentru infiltrarea acestor programe limită.

Ca atare, în timp ce malware-ul Mac nu a meritat cândva timpul pentru dezvoltatorii rău intenționați, creșterea numărului de utilizatori MacOS a făcut-o mai atrăgătoare. Ca atare, decalajul dintre Windows și Mac în ceea ce privește apariția malware-ului nu este la fel de mare ca atunci când au fost difuzate anunțurile Mac vs. PC.

Ce tip de macOS infectat cu programe malware?

Vă amintiți când am spus că Mac-urile sunt încă puțin mai sigure în general decât computerele? Acest lucru se datorează faptului că malware-ul propriu-zis care este distribuit pe computerele Mac nu este aproape la fel de periculos ca cel de pe Windows.

Mac Spike Malware

malware-ul macOS constă în mare parte din adware și PUP-uri (programe potențial nedorite). Deși acestea sunt enervante, asta e tot ceea ce fac cu adevărat: te enervează. Este departe de problema Windows cu ransomware și cryptominers, care merg mult mai departe decât a fi „enervant”.

Ce ar trebui să facă utilizatorii de Mac acum?

Dacă utilizați macOS pentru că este „fără virus”, vă recomandăm să reconsiderați această poziție. Deși este posibil să fi fost adevărat odată, nu mai este sigur să te bazezi exclusiv pe Mac pentru a te proteja. Asigurați-vă că consultați articolul nostru despre dacă Mac-urile au nevoie de software antivirus pentru câteva opțiuni software de top pentru a începe.

Atacul Mac-urilor

Mac-urile se bucurau de rate de virus scăzute, până la punctul în care a devenit o parte a marketingului Apple. În zilele noastre, însă, dezvoltatorii de programe malware au ajuns la curent, iar utilizatorii de Mac trebuie să instaleze un antivirus bun pentru a se menține în siguranță înainte.

Acest raport vă schimbă punctul de vedere cu privire la cât de lipsit de viruși este Mac-ul? Spuneți-ne mai jos.

Credit de imagine: Computer care afișează alertă de virus pe ecran de către DepositPhotos

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x