Magazin Google Play pentru a bloca aplicațiile Android care nu se actualizează

Google Play Store Android Apps Featured
⏱️ 4 min read

Sunt necesare actualizări. Acest lucru este explicat utilizatorilor de fiecare dată când sugerează că ar putea să nu instaleze o actualizare a sistemului de operare sau a aplicației. Acum Google va face acest lucru pentru a menține utilizatorii Android în siguranță. Aplicațiile Android care nu se actualizează vor fi blocate din Magazinul Google Play.

Cum Să Convertiți Un Articol Înt...
Cum Să Convertiți Un Articol Într -Un Videoclip Gratuit Online?

Actualizare politică Google

Google a lansat mai multe actualizări ale politicii pe 6 aprilie 2022. Printre acestea se numără decizia de „a asigura utilizatorilor beneficiile” actualizărilor sistemului de operare Android concepute pentru a aduce „îmbunătățiri ale confidențialității, securității și experienței utilizatorului”.

Google a explicat că colaborează cu dezvoltatorii pentru a lucra cu versiuni mai noi ale sistemului de operare Android și face acest lucru pentru a „menține experiența de încredere pe care oamenii o așteaptă pe Google Play”.

Magazin Google Play Aplicații Android Ecran de pornire

Politica actuală impune ca aplicațiile noi și aplicațiile actualizate să atingă un nivel API Android în termen de un an de la lansarea celei mai recente versiuni Android. Aplicațiile Android care nu reușesc să facă acest lucru nu pot fi publicate în Magazinul Google Play.

Pentru a-și menține utilizatorii în siguranță, Google a crescut nivelul de conformitate. Din nou, actualizările sunt necesare pentru protecția securității și confidențialității și, fiind mai stricte cu respectarea, crește și nivelul de siguranță.

Cu o dată țintă de 1 noiembrie 2022, „aplicațiile existente care nu vizează un nivel API în termen de doi ani de la cea mai recentă versiune majoră de Android nu vor fi disponibile pentru descoperire sau instalare pentru noii utilizatori cu dispozitive care rulează versiuni ale sistemului de operare Android mai mari decât nivelul API țintă al aplicațiilor. Pe măsură ce noile versiuni ale sistemului de operare Android se lansează în viitor, ferestrele de cerințe se vor ajusta în consecință”, a explicat Google.

Programul aplicațiilor Android Magazin Google Play
Sursa imaginii: Google

Din nou, scopul acestui lucru este de a menține utilizatorii Android în siguranță. Când un sistem de operare este actualizat, acesta include actualizări de securitate. Dacă un dezvoltator nu își actualizează și aplicația, utilizatorii nu beneficiază de beneficiul securității.

Din fericire pentru utilizatori, majoritatea dezvoltatorilor respectă deja regulile Google și își păstrează aplicațiile actualizate. Această actualizare a politicii se adresează puținilor dezvoltatori care ignoră regulile. Google încurajează dezvoltatorii să:

  • Examinați ghid privind migrarea aplicațiilor Android pentru a îndeplini cerințele de nivel API țintă ale Magazinului Google Play.
  • Recenzie an articol privind cerințele nivelului API țintă.
  • Solicitați o prelungire de șase luni pentru a finaliza migrarea.

Cât de strictă este această politică?

Această politică poate părea super-strictă, dar nu este atât de brutală pe cât pare. Dacă utilizați aplicații Android mai vechi pe care le-ați descărcat anterior din Magazinul Google Play, veți putea în continuare să „descoperiți, să reinstalați și să utilizați” aplicațiile pe dispozitive Android care rulează aceeași versiune a sistemului de operare pe care o acceptă aplicațiile.

Magazin Google Play Aplicații Android Ios

Utilizatorii iOS nu sunt atât de norocoși. Apple are o politică mai strictă și face eliminări mai mari. App Store a eliminat un număr mare de aplicații care sunt fie învechite, fie pur și simplu nu au fost actualizate de mulți ani. Utilizatorii nu le pot folosi brusc, deoarece nu mai există în App Store. Apple nu le menține în continuare pentru utilizatorii actuali, așa cum intenționează să facă Google.

Dacă întâmpinați deja probleme cu aplicațiile Android care nu apar în Magazinul Google Play, citiți mai departe pentru a afla cum să remediați situația.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x