Mai multe sfaturi și instrumente de bază pentru construcția schițelor

Mai multe sfaturi și instrumente de bază pentru construcția schițelor
⏱️ 4 min read

În urma călătoriei noastre recente în jurul software-ului Sketchup Make, iată câteva alte instrumente pe care le puteți utiliza pentru a face modele mai bune.

În acest articol acoperim folosirea ghidurilor, cursorelor, punctelor de referință și a altor instrumente încorporate pentru a vă ajuta să realizați modele mai curate și mai precise.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Construcție curată

Inițial, Sketchup Make pare un mod ciudat de a face lucrurile în 3D. Poate fi, dar dacă îi permiți să te ajute, lucrurile devin mult mai ușoare. De exemplu, există o mulțime de ghiduri încorporate pentru a vă ajuta să creați forme mai precis.

Desenați un dreptunghi. Apoi, utilizați instrumentul push pull pentru al extruda într-un solid. Plasați cursorul de-a lungul marginii casetei și veți vedea cursorul fixându-se în diferite puncte de-a lungul marginii, punctelor finale, pe punctele de margine și punctele medii. Utilizarea acestor puncte fixate asigură o precizie mai mare atunci când se desenează forme care trebuie să fie precise.

Plasați cursorul peste un colț și vedeți punctul final.

Plasați cursorul de-a lungul oricărei margini și vedeți punctul de margine.

more-sketchup-onedgepoint

Și plasați-vă în jurul mijlocului și vedeți punctul de mijloc.

more-sketchup-midpoint

De asemenea, atunci când trageți linii (și utilizați instrumentul de mișcare), puteți utiliza ghidaje de axe încorporate pentru a vă arăta unde sunt axele.

De exemplu, atunci când trageți o linie, puteți căuta și găsi axele x și y (de la o parte la alta și înainte și înapoi în roșu și verde) și axa z (în sus și în jos în albastru) înainte de a desena. În acest fel puteți face o linie curată pe o axă cu mâna liberă.

Utilizați instrumentul creion pentru a desena o linie. Găsiți punctul de mijloc de pe margine și faceți clic o dată pentru a începe linia. Mergeți de-a lungul mijlocului suprafeței, iar linia la un moment dat va deveni roșie. Aceasta este linia centrală.

more-sketchup-line-roșu

Acum, fie plantați un punct în mijloc, fie mergeți de-a lungul marginii în unghi drept față de axa roșie, iar linia va deveni verde. Aceasta este axa paralelă cu marginea.

more-sketchup-green-line

Sau luați cursorul în sus până când linia devine albastră și vă ridicați deasupra suprafeței în axa sus / jos.

more-sketchup-blue-line

Ajută la alinierea liniilor dvs. dacă știți exact unde sunt axele.

Vindecarea suprafeței

Când creați forme în plus față de formele inițiale, uneori obțineți margini suplimentare de care nu aveți nevoie, cum ar fi cea de mai jos dintre cele două cutii.

mai-sketchup-linie-nedorită

Dacă ar trebui să aveți vreodată margini suplimentare de care nu aveți nevoie și doriți să faceți fețele continue, utilizați radiera pentru a „vindeca suprafața” așa cum o numesc ei în Sketchup.

more-sketchup-șters-linie

Puncte de aliniere

O modalitate bună de a alinia suprafețele pe care le mutați pe alte suprafețe existente este să anunțați Sketchup care sunt marginile și suprafețele care vă interesează și le va alinia automat.

Faceți un dreptunghi pe partea laterală a cutiei pe care ați făcut-o mai devreme.

more-sketchup-draw-rectangle

Folosiți instrumentul push pull pentru a face un slot în cutie.

more-sketchup-make-slot

Acum trageți un alt dreptunghi în lateral puțin mai departe.

more-sketchup-draw-2nd-rectangle

Utilizați instrumentul push pull pentru a crea un alt slot.

Când ajungeți unde doriți să se termine slotul, duceți cursorul la capătul celuilalt slot, iar sfârșitul noului slot va fi automat aliniat.

more-sketchup-refernce-point

Acest lucru funcționează într-o serie de instrumente de desen. Plasați cursorul peste un punct de referință. De obicei, un punct negru va fi afișat pentru o clipă, ceea ce înseamnă că Sketchup a observat punctul dvs. de referință. Apoi desenați și va exista un punct vizibil în care ar trebui să începeți să desenați.

În acest fel puteți alinia orice număr de acțiuni de desen repetitive cu acțiunile anterioare.

Tastați-l

Și, în sfârșit, dacă cunoașteți dimensiunile obiectului pe care încercați să îl desenați, îl puteți introduce doar.

Începeți să desenați o linie, introduceți lungimea, cum ar fi 10 ‘(stenogramă pentru 10 picioare), iar linia se fixează pe acea lungime reală. Dacă doriți un pătrat, desenați să fie exact de 10 inci pătrat, de exemplu, începeți să desenați pătratul și tastați 10 ”, 10”.

more-sketchup-10inch-dimensions

Forma va fi desenată automat pentru dvs. exact la 10 × 10 inci.

more-sketchup-10inch-square

Nu trebuie să faceți clic pe cursor pe bara de dimensiuni din dreapta jos; programul va înțelege la ce vă referiți atunci când începeți să tastați cifrele.

Concluzie

Sketchup are o mulțime de ghiduri și instrumente încorporate pentru a vă ajuta să realizați desene precise de tip mașină, fără abilități speciale sau alte instrumente.

Dacă aveți întrebări despre Sketchup Make, vă rugăm să ne anunțați în comentariile de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x