Mai mulți utilizatori de smartphone-uri renunță la Android pentru iPhone

Mai mulți utilizatori de smartphone-uri renunță la Android pentru iPhone

Aceasta este o bătălie care a existat încă din zorii smartphone-urilor: iOS vs. Android. În ceea ce privește numărul de utilizatori, Android a fost întotdeauna pe primul loc – dacă din nici un alt motiv, există pur și simplu mai multe mărci de telefoane care au sistemul de operare Android, în timp ce doar iPhone-ul poartă iOS. Dar un nou sondaj arată că, atunci când vine vorba de marcă, mai mulți utilizatori de smartphone-uri aruncă Android pentru iOS – într-un ritm rapid.

Sondaj Android vs. iPhone

Citind acest lucru acum, probabil că aveți o părere în dezbaterea Android vs. iPhone. Dacă sunteți utilizator iPhone, nu veți fi surprinși de aceste rezultate, dar dacă sunteți utilizator Android, este posibil să fiți. Mai puțini simt în continuare dragostea pentru marca ta.

SellCell a realizat un sondaj din 5.000 de utilizatori de smartphone-uri din SUA a cinci producători de smartphone-uri. Utilizatorilor li s-a cerut preferința mărcii de telefon pentru a trece la smartphone-urile lor cele mai puțin preferate.

Apple a făcut bine cu loialitatea față de marcă. Cei mai mulți utilizatori de iPhone doresc să rămână cu el: aproape 92%. Aceasta a crescut de la 90,5% în 2019. Samsung a pierdut însă peste 10% din utilizatorii săi. Loialitatea a scăzut de la 85,7% la 74% în ultimii doi ani.

Rezultatele sondajului au arătat că utilizatorii de iPhone erau cu aproape 18% mai loiali față de Apple decât utilizatorii Samsung față de Samsung. Până la 26 la sută dintre utilizatorii Samsung au raportat că au sărit la un alt brand atunci când urmează să facă upgrade.

Rezultatele sondajului au arătat că 31,5 la sută dintre utilizatorii Android au declarat că preocupările privind confidențialitatea sunt principalul motiv pentru care au luat în considerare părăsirea Android și un sfert dintre aceștia au spus că iPhone-ul ar avea o valoare mai bună.

Dump Android Iphone Apple

Nemulțumirea față de Android nu poate fi acuzată doar de Samsung. Loialitatea față de marca utilizatorilor Google Pixel a scăzut de la 84 la 65,2% în același interval de timp. Utilizatorii Motorola și LG se gândesc, de asemenea, să părăsească Android.

În timp ce mulți utilizatori nefericiți de smartphone-uri nu renunță neapărat la Android pentru iPhone, doar cinci la sută dintre cei care au declarat că stau cu Android fac acest lucru din cauza costurilor. Aproximativ 18% au declarat că vor trece la iOS dacă nu ar fi o problemă prea mare.

Copierea de rezervă a rezultatelor sondajului

Adăugând la aceste rezultate ale sondajului, în al patrulea trimestru al anului 2020, Apple a livrat 81,8 milioane de iPhone-uri, devenind cel mai mare producător de smartphone-uri din lume. Samsung a livrat doar 62 de milioane. Și amintiți-vă, acei oameni care nu au cumpărat Samsung au răspuns la un sondaj spunând că intenționează să renunțe la Android pentru iPhone.

Dump Android Iphone S21

Puțin peste 30% dintre persoanele din sondaj au considerat că linia Samsung Galaxy 521 este cel mai bun telefon mobil. Dar mai mult de 46% au acordat această onoare Liniei iPhone 12. Asta nu lasă prea mult loc celorlalte mărci.

Dacă sunteți unul dintre acei oameni care renunță la Android pentru iPhone, citiți mai departe pentru a afla cum să vă transferați contactele.

Scroll to Top