de Kofo Okesola

Manipularea ușoară a întâlnirilor în Golang cu Godate

Manipularea usoara a intalnirilor in Golang cu Godate

Am fost întotdeauna și voi fi mereu un fan Carbon și cât de ușor este să faceți manipularea datei atât de eficient. Fiind un fan al carbonului și, de asemenea, un fan al lui Golang, m-am gândit de ce să nu scriu un bibliotecă numită godat. Va face pentru golang ceea ce face carbonul pentru Php și, în acest articol, voi explica cum să îl utilizați.

Defalcare pachet

Pachetul este în mare parte un GoDate struct cu metodele sale de ajutor disponibile, care acționează ca un wrapper pentru a Time struct. De asemenea, include câteva funcții pentru inițializare, de ex Now Tomorrow.

Utilizare

Instalare

go get github.com/kofoworola/godate

De asemenea, suportă noul sistem de module go. Puteți pur și simplu să îl importați în proiectul dvs. și să îl rulați. Go va încerca să instaleze cea mai recentă versiune a pachetului, care este v1.2.0 din momentul scrierii acestuia.

Utilizare

Creați o nouă structură GoDate cu oricare dintre metodele disponibile în prezent

ad-banner

Rețineți diferența în fusul orar, motiv pentru care vă recomand să creați o structură GoDate cu un time.Location obiect trecut.

Odată ce ai un struct, poți înlănțui cu ușurință metode pe struct pentru a obține rezultatul astfel:

Metode disponibile

Comparaţie

Metodele de comparare disponibile sunt IsBefore , IsBefore și IsWeekend . Numele metodelor explică ce fac:

Diferență

Cele mai importante metode Difference sunt evidențiate mai jos. Deși sunt incluse mai multe metode care sunt utilizate și în logica acestora:

Difference metode care iau altul goDate ca parametru calculează diferența ca methodOwner — parameter . O diferență negativă înseamnă că parametrul apare după methodOwner.

Formatarea șirurilor

Acestea sunt metodele actuale de formatare String disponibile. Poti de asemenea format(s-ar putea să doriți să citiți acest lucru dacă sunteți nou la întâlniri în Golang) așa sunând la Format() metodă

Ajutor

Unele dintre metodele de asistență suplimentare și rezultatele lor sunt enumerate mai jos:

Rețineți EndOfWeek și StartOfWeek utilizarea metodelor time.Sunday ca început implicit al săptămânii. Acest comportament poate fi modificat pentru structura actuală a zeului prin apelare now.SetFirstDay(time.Monday) .

Concluzie

Pachetul este departe de a fi complet (și probabil nu va fi niciodată). Scopul este de a oferi un API robust de gestionare a datelor, similar și chiar mai bun (cineva este ambițios aici …) decât Carbon. Așa că voi, iubitorii de acolo, ca mine, ar trebui să facă să plouă PR-uri pe repo (și stele 🙂