Mașina de spălat inovativă LG, care folosește dioxid de carbon în loc de apă – o soluție eco-friendly

LG dezvoltă o mașină de spălat fără apă care utilizează dioxid de carbon în loc de apă
⏱️ 3 min read

Compania LG a dezvoltat o nouă tehnologie revoluționară pentru mașinile de spălat haine. Aceasta implică utilizarea dioxidului de carbon în loc de apă, ceea ce reduce semnificativ consumul de apă și energia electrică utilizată pentru încălzire. Această inovație necesită un sistem de curățare ce utilizează un proces numit scco2 (suprafluid de dioxid de carbon). Acest proces poate curăța hainele eficient fără a le deteriora. Această mașină de spălat nu numai că este sustenabilă, ci și mai eficientă decât mașinile de spălat convenționale. Momentan, nu se știe exact când va fi lansată această nouă tehnologie avansată în cadrul pieței de aparate casnice, dar se pare că aparatele de uz casnic vor fi mai eco-friendly.

Mașinile de spălat tradiționale au nevoie de multă apă și detergent pentru a spăla o încărcătură de rufe murdare. De obicei duce la risipa de apă curată și adaugă mai multă presiune mediului deja degradat. Invocând această îngrijorare, LG și-a asumat responsabilitatea dezvoltarea unei mașini de spălat complet fără apă pentru piețele comerciale.

Detalii masina de spalat rufe LG fara apa

Conform rapoartelor recente, LG a început procesul de dezvoltare a mașinii de spălat fără apă. Gigantul sud-coreean a început să lucreze la proiect printr-un program sandbox de reglementare, după ce Ministerul Comerțului, Industriei și Energiei a aprobat testarea tehnologiei. tehnologia presupune utilizarea dioxidului de carbon ca înlocuitor al apei în mașinile de spălat.

Se pare că LG a găsit o modalitate de a transforma dioxidul de carbon ambiental din forma sa de gaz natural într-o stare lichidă printr-un proces de refrigerare și compresie. După ce a transformat gazul într-o stare lichidă, mașina de spălat fără apă LG ar putea spălați hainele murdare fără apă sau detergent absolut.

În ceea ce privește îndepărtarea contaminanților din rufe, mașina de spălat va folosi vâscozitatea și tensiunea superficială a dioxidului de carbon lichefiat. După procesul de spălare, aparatul va putea transforma CO2 lichid în forma sa gazoasă inițială și îl va reutiliza pentru următoarea spălare.

Prin urmare, cu mașina de spălat fără apă LG nu va exista nicio descărcare de gaz sau apă amestecată cu detergent. Acest lucru ar economisi o mulțime de apă care este utilizată în prezent în case pentru a spăla rufe.

În ceea ce privește disponibilitatea mașinii de spălat fără apă LG, compania va instala prima unitate în laboratorul său de cercetare după procesul de dezvoltare. Acesta va opera mașina timp de doi ani pentru a-și testa capacitățile înainte de a o introduce pe piață.

[Editor’s Note] FImagine ilustrată: această imagine este doar o reprezentare a unei mașini de spălat LG. Mașina de spălat fără apă se află în prezent în fazele incipiente de dezvoltare și nu erau disponibile imagini prototip în momentul scrierii.

Compania LG a dezvoltat o mașină de spălat rufe complet fără apă, care va utiliza dioxidul de carbon lichefiat pentru a spăla hainele murdare, fără a fi nevoie de apă sau detergent. Această inovație va aduce beneficii mediului înconjurător, mărindu-se astfel preocuparea pentru protecția acestuia. Mașina de spălat fără apă LG este încă în fazele incipiente de dezvoltare, dar se preconizează că va fi introdusă pe piață după ce va fi testată în laborator pentru o perioadă de doi ani.
Încheiem astfel încredințându-vă că veți continua să ne urmăriți și în viitor, pentru a descoperi cele mai recente noutăți din lumea tehnologiei. Fiți mereu conectați și împărtășiți cu noi impresiile voastre prin intermediul comentariilor!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x