MDN Web Docs (cunoscut anterior ca Mozilla Developer Network sau MDN) este o resursă gratuită pentru documentare detaliată a standardelor web, cum ar fi HTML5, CSS, JavaScript și multe altele.

Misiunea MDN este simplă: oferiți dezvoltatorilor informațiile de care au nevoie pentru a construi cu ușurință proiecte pe deschideți Web. Dacă este o tehnologie deschisă expusă Webului, vrem să o documentăm.

Declarație de misiune MDN Web Docs

O comunitate de dezvoltatori și alți colaboratori păstrează MDN Web Docs actualizat. Întregul site este un wiki, ceea ce înseamnă că oricine poate adăuga sau edita colecția tot mai mare de documentație și tutoriale.

Dar nu trebuie să fii un dezvoltator profesionist pentru a contribui la MDN Web Docs! La fel ca multe alte proiecte open source, există o mulțime de moduri în care puteți ajuta.

Dacă sunteți interesat să contribuiți la MDN Web Docs, verificați-le Noțiuni de bază pagină.

Iată câteva linkuri rapide către resurse utile:

Cum se utilizează MDN Web Docs

MDN și-a construit reputația de a avea unele dintre cele mai bune documentații pentru tehnologiile web comune. Dacă v-a fost întrebat vreodată „Ați verificat documentele?” șanse să se refere la MDN Web Docs.

Spuneți că lucrați la un proiect și că doriți să utilizați JavaScript map() metoda, dar ați uitat sintaxa exactă.

Tot ce trebuie să faceți este să trageți pagina în sus map() și derulați în jos până la Sintaxă secțiune.

Acolo veți obține o prezentare rapidă a sintaxei:

let new_array = arr.map(function callback( currentValue[, index[, array]]) {
    // return element for new_array
}[, thisArg])

Și o listă de argumente pe care metoda le acceptă, împreună cu o scurtă descriere a fiecăruia.

Dacă doriți să vedeți câteva exemple de bază și cazuri de utilizare obișnuite, derulați puțin mai jos până la Exemple secțiune. Există șanse mari să găsiți un fragment pe care să îl puteți utiliza în propriul dvs. proiect.

De asemenea, dacă vreodată trebuie să accepți browsere mai vechi, majoritatea, dacă nu chiar toată documentația JavaScript include un Polyfill secțiune.