Megabiți vs. Megabiți: Care este diferența?

Megabiți vs. Megabiți: Care este diferența?
⏱️ 5 min read

Deoarece din ce în ce mai mult din divertismentele noastre zilnice provin din surse online, viteza internetului a devenit un factor foarte important. Într-o lume în care oamenii pot descărca în mod legal filme și transmite în direct emisiuni de televiziune de pe computerele lor, utilizatorii nu vor să stea și să aștepte să-și vadă emisiunile. Din acest motiv, atunci când cumpără un nou pachet de bandă largă, utilizatorii sunt dornici să știe cât de rapidă va fi conexiunea. Din păcate, aceasta vine cu propria ei mică enigmă, care este problema megabiților față de megabiți.

Problema

Să presupunem că sunteți interesat să obțineți un nou serviciu de internet. Vă uitați la viteza oferită de spionarea unui pachet care face publicitate la viteze de „până la 50 Mbps”. Dacă achiziționați acest pachet, cât de repede credeți că ar fi viteza de descărcare?

Este ușor să presupunem că „Mbps” înseamnă „megabyte pe secundă” și că, dacă ați cumpărat acest pachet, ați putea descărca fișiere la 50 MB pe secundă. Cu toate acestea, aruncați o privire atentă la reclama de mai sus. Veți observa că promovează viteza în „Mbps ”, iar viteza este de„ până la 50Mbpe secunda.” Adăugați acest lucru la faptul că scriem megaocteți ca „50MB. ” Minusculul „b” din acest exemplu este foarte important, deoarece arată că nu vorbim despre 50 megaocteți pe secunda. Această viteză de internet este de fapt promovată la 50 megabiți pe secundă, ceea ce este mult diferit!

Viteza „reală”

Deci, dacă nu vom descărca la 50 megabytes pe secundă, ce voi 50 Mbps te aduc?

Pentru a răspunde la acest lucru, trebuie să ne uităm la megabiți vs. megabiți. Pentru a face acest lucru, este mai ușor dacă tăiem „mega” de ambele părți și comparăm diferența dintre un bit și un octet. Un octet este format din 8 biți, deci putem spune că un octet este de 8 ori mai mare decât un bit, sau matematic, 1 octet = 8 biți. Dacă folosim aceste informații pentru problema noastră de megabiți și megabiți, putem vedea că un megabyte este de 8 ori mai mare decât un megabit sau 1 megabyte = 8 megabiți.

megabytes-megabits-compare

Acum, că știm acest lucru, putem afla cât de repede vor fi 50 megabiți pe secundă în megabiți. Având în vedere cum există 8 biți pe un octet, putem lua valoarea de 50 Mbps și o putem împărți la opt. Acest lucru ne oferă 6,25, ceea ce înseamnă că vom descărca la o viteză de 6,25 megabytes pe secundă. Este o lot mai lent decât ne-am presupus prima dată!

Acesta este motivul pentru care este atât de important să înțelegem diferența dintre megați și megaocteți. Ceea ce pare a fi o afacere fantastică devine brusc de opt ori mai rău după ce ați semnat contractul. Dacă doriți să aflați dacă o companie folosește megați sau megaocteți, este ușor să faceți distincția între cele două. Amintiți-vă doar că megabiții folosesc un „b” (Mbps) cu litere mici, în timp ce megabiții folosesc un „B” (MBps) cu majuscule.

De ce să folosiți Bits? De ce nu octeți?

Dar de ce folosim biții în primul rând? Nu ar fi mult mai ușor dacă companiile să își promoveze viteza ca megabyte și să oprească toată această confuzie?

Ca explicație, sunt destul de mulți acolo, inclusiv megabiții fiind mai favorabili din punct de vedere al marketingului (50 Mbps arată mai impresionant decât 6,25 Mbps). Cu toate acestea, cea mai rezonabilă explicație este că tocmai modul în care s-au măsurat întotdeauna viteza de comunicații în rețea. Octetii sunt de obicei folosiți atunci când calculăm spațiul de stocare și dimensiunea (hard disk de 500 GB, fișier de 10 MB), în timp ce biții sunt folosiți atunci când discutăm cât de rapidă este o conexiune (50 Mbps Internet).

De fapt, măsurăm activitatea rețelei în biți de când au fost inventate primele modemuri acum peste o jumătate de secol! Acest lucru a fost evident într-un moment în care oamenii nu erau îngrijorați de transmiterea emisiunii TV preferate pe Netflix, ci pur și simplu țineau de viteza cu care un dispozitiv putea comunica cu altul. Ca atare, atunci când un furnizor de Internet vă spune o viteză în Mbps, este posibil să utilizeze pur și simplu standardul care a fost utilizat de la inventarea modemurilor.

De ce viteza nu este garantată

megabytes-megabits-up-to

Chiar și după toate aceste calcule și calculând viteza de descărcare, s-ar putea să nu fie perfectă. Dacă priviți cu atenție, veți observa că furnizorii de servicii își promovează conexiunile ca „până la” cifra pe care o promovează. Acest lucru se datorează unei game largi de variabile, cum ar fi distanța dvs. față de ISP, cantitatea de oameni care folosesc Internetul în acel moment și cât de bine își menține serviciul ISP.

Pe scurt, înseamnă că nu ai garanția că vei obține întotdeauna viteza pe care o cumperi. Aveți grijă atunci când cumpărați un nou pachet de internet și asigurați-vă că citiți recenziile pentru a verifica dacă compania respectă promisiunile lor de viteză publicitară. Pentru streamingul de filme online, cum ar fi pe Netflix, vă va ajuta dacă știți cum să îmbunătățiți viteza internetului.

Un pic de ajutor

Când căutați un nou serviciu de internet, poate fi greu să spuneți ce vă vând ISP-urile. Deși este confuz la prima vedere, problema megabiților față de megabyte este foarte simplă odată defectată. Amintiți-vă doar că 1 megabyte este egal cu 8 megabiți și nu vă veți mai bloca vreodată pe viteza internetului.

Asemănarea megabyte / megabit a provocat probleme pentru dvs. sau pentru cineva pe care îl cunoașteți? Spuneți-ne poveștile dvs. de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x