Meniul Start nu funcționează în Windows 10? Iată cum să o remediem

Meniul Start nu funcționează în Windows 10?  Iată cum să o remediem
⏱️ 8 min read

Meniul Start din Windows 10 este una dintre cele mai prețuite și iconice caracteristici ale sistemelor de operare Microsoft. Și, deși pare ciudat să ai emoții atât de puternice pentru o simplă caracteristică software, oprobriul în masă împotriva meniului Start fără Windows 8 arată că oamenii vor argumenta cu violență pentru dreptul lor de a-l folosi. Dar dacă meniul Start nu mai funcționează?

Indiferent dacă meniul Start a dispărut, pur și simplu nu răspunde la clicurile dvs. sau primiți mesajul temut „Eroare critică”, suntem aici pentru a vă ajuta cu problemele din meniul Start.

Lucrurile evidente

Ori de câte ori primiți orice fel de eroare legată de diferite funcții din Windows care nu funcționează, primul lucru de făcut (în afară de repornirea computerului) este verificarea fișierelor corupte folosind verificatorul de fișiere de sistem, care va încerca automat să remedieze orice erori din sistemul Windows fișiere.

Pentru a face acest lucru, deschideți linia de comandă (Victorie + R, apoi tastați cmd) și tastați sfc /scannow. O scanare va verifica Windows pentru fișierele corupte, apoi le va repara dacă este posibil.

Dacă acest lucru eșuează, încă în linia de comandă, utilizați instrumentul „Deployment Imaging and Servicing Management” care poate repara corupțiile care împiedicau SFC să își facă treaba. În linia de comandă, tastați:

Aceasta va rula instrumentul DISM. După aceea, rulați o altă scanare SFC pentru a remedia erorile restante.

Dacă meniul Start încă nu funcționează după aceasta, este timpul să vă adânciți.

Remedierea 1: efectuați o modificare a registrului

O soluție pentru meniul Start care nu funcționează a apărut în urmă cu câteva luni și destul de mulți oameni raportează succesul cu acesta. Vă va cere să vă modificați registrul, deci asigurați-vă că faceți mai întâi o copie de rezervă a registrului.

După ce ați făcut acest lucru, deschideți editorul de registry apăsând Victorie + R și intrând regedit în cutie.

În editorul de registry, navigați la cheie:

Faceți dublu clic pe „Start” în panoul din dreapta și schimbați „Valoarea” aici la 4. Reporniți computerul și sunteți bine să plecați.

fix-start-menu-not-working-windows-10-regedit

Remediere 2: Reporniți Windows Explorer

Următorul lucru cel mai simplu de încercat este repornirea procesului Windows Explorer, care este responsabil pentru meniul Start, printre multe alte lucruri, pe Windows 10. Apăsați Ctrl + Schimb + Evadare de pe tastatură pentru a deschide Managerul de activități. Apoi, faceți clic pe „Mai multe detalii” dacă vă aflați în vizualizarea simplă, apoi sub fila „Procese” derulați în jos la „Windows Explorer”, faceți clic dreapta pe acesta și faceți clic pe „Reporniți”.

fix-windows-10-start-menu-not-working-restart-windows-explorer

Remediere 3: Rulați serviciul de identitate a aplicației

Serviciul de identitate a aplicației din Windows 10 folosește un serviciu numit Applocker pentru a decide ce aplicații sunt și nu au voie să ruleze pe computerul dvs. În cea mai mare parte nu este nevoie să atingeți acest lucru, deoarece în general știe ce este potrivit pentru computerul dvs., dar forțarea acestuia să ruleze când întâmpinați problema meniului Start vă poate ajuta să le remediați.

Pentru a rula Serviciul de identitate a aplicației, apăsați Victorie + R, tip services.msc în casetă, apoi în ferestrele Servicii faceți clic dreapta pe Identitate aplicație și faceți clic pe Start. Reporniți computerul, iar meniul Start ar trebui să fie din nou funcțional.

fix-windows-10-menu-pornire-nu-funcționează-identitatea-aplicației

Remediere 4: Opriți conectarea Configurarea dispozitivului

Dacă ați observat că un model al meniului Start se comportă greșit de fiecare dată când aveți o actualizare Windows sau pur și simplu când reporniți computerul, atunci câțiva oameni au sugerat că aceasta ar putea fi soluția.

Accesați opțiunile „Setări -> Conturi -> Conectare”, apoi derulați în jos la „Confidențialitate” și comutați cursorul „Utilizați informațiile mele de conectare …” la „Dezactivat”. După cum veți descoperi în următoarea soluție, meniul Start care nu funcționează ar putea fi conectat la contul dvs. Windows, în mod ciudat, astfel încât separarea contului dvs. de procesul de pornire al computerului vă poate ajuta.

windows-10-start-menu-not-working-settings-change

Remediere 5: Creați un cont de administrator nou

Unii oameni consideră că meniul Start nu mai funcționează corect după actualizări mai mari de Windows. Dacă sunteți unul dintre acești oameni, atunci o soluție încercată este să creați un nou cont de administrator Windows, asigurați-vă că meniul Start funcționează la acesta, apoi transferați toate fișierele.

Pentru a face acest lucru, apăsați Ctrl + Schimb + Esc pentru a deschide Managerul de activități, apoi faceți clic pe „Fișier -> Executare activitate nouă” și tastați

în casetă, unde „numele dvs.” este ceea ce doriți să denumiți contul, iar „parola dvs.” este parola pe care o doriți pentru cont. Bifați caseta de selectare pentru a face din acesta un cont de administrator, apoi faceți clic pe „OK”.

windows-10-start-menu-not-working-create-new-task

Conectați-vă la noul cont. Dacă se afișează meniul Start, sunteți în afaceri. Pentru a transfera setările și aplicațiile în noul cont, conectați-vă din nou la vechiul cont, apoi accesați „Panou de control -> Sistem -> Setări avansate de sistem”. Faceți clic pe fila „Avansat”, apoi sub „Profiluri utilizator” faceți clic pe „Setări”. Selectați contul dvs. nou creat din listă și faceți clic pe „Copiați în”.

windows-10-menu-pornire-nu-funcționează-copie-în-cont

Remediere 6: Reinstalați aplicațiile Windows

Aplicațiile Windows pot avea caracteristici frumoase, cum ar fi mini-fereastra Skype, care vă permite să vorbiți cu oamenii în timp ce continuați cu alte lucruri, dar se știe că din când în când blochează Windows. Fixarea aplicației responsabile de mizerie poate dura ceva timp, deci există o comandă convenabilă în Windows care vă permite să reinstalați simultan fiecare aplicație Windows. (Este aproape ca și cum Microsoft ar fi pregătit ca oamenii să aibă această problemă!)

Aceasta este o bună șansă de a vă familiariza cu PowerShell, care este în esență o versiune supraîncărcată a Liniei de comandă. Faceți clic pe Start, tastați powershell, apoi faceți clic dreapta pe PowerShell în rezultatele căutării și faceți clic pe „Rulați ca administrator”.

Odată ce vă aflați, tastați următoarele și apăsați Enter:

fix-windows-10-start-menu-not-working-powershell

Veți vedea că începe o mulțime de procese și, atunci când se termină, veți vedea probabil o mulțime de scrieri roșii, cu aspect alarmant dedesubt. Ignorați acest lucru și reporniți computerul pentru ca meniul Start să funcționeze din nou.

Remediere 7: Pornire în modul sigur cu rețea

Mulți utilizatori au raportat că pornirea Windows în modul sigur cu rețea, apoi pornirea înapoi la Windows normal, poate remedia un meniu de pornire defect.

Pentru a porni în modul sigur din Windows 10, apăsați Victorie + R, tip msconfig, apoi în fereastra de configurare a sistemului, faceți clic pe fila „Boot”, bifați caseta „Boot sigur”, faceți clic pe „Rețea”, apoi „OK”.

Reporniți computerul și acesta va porni în modul sigur în rețea. Accesați fereastra de configurare a sistemului la fel cum ați făcut pentru a intra în modul sigur, debifați caseta „Boot sigur”, faceți clic pe OK, apoi reporniți computerul și meniul Start poate reveni din nou.

fix-windows-10-menu-start-care-nu-funcționează-în-mod-sigur-cu-rețea

Fix 8: Dropbox, antivirus și drivere grafice AMD

Pentru o lungă perioadă de timp, utilizatorii Windows 10 s-au plâns că Dropbox se va confrunta cu meniul Start, blocând anumite fișiere ale contului de utilizator care erau esențiale pentru funcționarea corectă a acestuia. Dropbox susține că a abordat această problemă într-o actualizare lansată anul trecut, dar dacă aveți Dropbox, ar putea merita dezinstalat pentru a vedea dacă problema persistă pentru dvs.

Problemele cu cardurile AMD au fost conectate la meniul Start, care nu funcționează prea mult, iar unii utilizatori au raportat că accesarea „services.msc” și dezactivarea „AMD External Events Utility” pot rezolva problema.

Alți utilizatori au raportat că programele antivirus precum Avast, Malwarebytes și diverse aplicații Windows Store terțe pot provoca, de asemenea, problema, deci merită să le dezinstalați pe rând, pentru a vedea care este vinovatul.

Abia începem

Acestea sunt cele mai cunoscute modalități de a vă restabili meniul Start, deși problema are atât de multe surse posibile diferite, există întotdeauna șansa ca altceva să vă rezolve problema. Una dintre soluțiile noastre v-a ajutat sau ați descoperit propria soluție la un meniu Start defect? Spuneți-ne în comentarii!

Acest articol a fost actualizat în august 2018.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x