Merită G Sync în 2019? Tot ce trebuie să știți despre tehnologia Nvidia

Merită G Sync în 2019?  Tot ce trebuie să știți despre tehnologia Nvidia
⏱️ 5 min read

G Sync – toată lumea vorbește despre asta, toată lumea o dorește, dar știe toată lumea ce este de fapt? Arma nu atât de secretă a lui Nvidia în cursa de înarmare a jocurilor este mai ieftină pentru a pune mâna acum decât acum câțiva ani, așa că este un moment bun să reflectăm puțin și să întrebăm dacă merită să investim în sfârșit în 2019.

Iată tot ce trebuie să știi.

Cum funcționează G-Sync

Pentru a înțelege G-Sync, trebuie mai întâi să înțelegem V-sync și limitările sale.

Probabil că sunteți familiarizat cu ceva numit V-sync. (Am scris un articol întreg despre asta.) Ceea ce face acest lucru este să limitezi rata de cadre a unui joc la rata de reîmprospătare a monitorului tău. Deci, dacă aveți un monitor de 60 Hz, 75 Hz sau 120 Hz, rata de cadre pe un joc va fi maximă la acestea. Acest lucru este esențial pentru a preveni ruperea ecranului – liniile agitate care apar pe ecran în timpul jocurilor atunci când GPU redă cadre cu o rată diferită de cea a monitorului.

Dar există un compromis pentru V-sync. În prezent, computerele aliniază imagini pentru a fi trimise la monitor folosind buffer dublu și triplu – pregătind în esență unul sau două cadre în timp ce altul este afișat pe ecran. Pentru a preveni ruperea ecranului, sincronizarea v cauzează mici întârzieri în procesul de tamponare pentru a vă asigura că monitorul este pregătit pentru următorul cadru, ceea ce poate cauza întârzierea intrării.

În plus, dacă utilizați doar buffer dublu (așa cum se întâmplă în majoritatea jocurilor), atunci puteți observa scăderi mari ale FPS. (Aceasta este doar o problemă dacă placa grafică nu este puternică pentru a fi redată la o rată constantă de cadre într-un anumit joc.)

Deci … G-Sync

Ei bine, a fost un preambul lung, dar explică G-Sync mult mai repede.

Un monitor capabil de G-Sync este capabil să scoată VRR (rată de reîmprospătare variabilă), adaptându-se constant la rata de redare a cadrelor GPU-ului dvs. Nvidia (G-Sync este o tehnologie Nvidia, deci este exclusiv pentru plăcile grafice Nvidia). Acest lucru elimină complet distrugerea ecranului, deoarece rata de redare a cadrelor GPU nu depășește niciodată rata de reîmprospătare a monitorului, neagă tipurile de picături ascuțite de FPS pe care le vedeți cu vsync și reduce întârzierea de intrare, deoarece monitorul nu mai menține tamponul.

Merită G-Sync?

is-g-sync-worth-it-g-sync-monitor

În primul rând, depinde de cât de hardcore ești un jucător și de ce tip de joc faci. G-Sync creează o căsătorie perfectă cu un decalaj redus de intrare și o performanță mai consistentă, fără lacrimi, dar este posibil să nu suferiți oricum de aceste probleme.

Dacă aveți o placă grafică de vârf cu vsync obișnuit activat, atunci veți obține performanța și rate de cadre stabile pe care le doriți chiar și pe un monitor non-G-Sync. Este posibil să suferiți de o întârziere / latență crescută a intrării, dar amploarea acestora depinde de monitorul dvs. Producătorii tind să nu promoveze întârzierile de intrare pentru afișajele lor, ci acest site la îndemână vă poate ajuta să aflați latența pe monitor.

G-Sync este acum compatibil cu monitoarele FreeSync

este-gsync-worth-it-g-sync-compatibil

Nvidia a făcut recent o mișcare binevenită pentru a face G-sync mai accesibilă pentru jucători. În ianuarie 2019, Nvidia a anunțat că va lansa o actualizare a driverului care va face GPU-urile sale capabile să funcționeze cu monitorul FreeSync. FreeSync este practic echivalentul G-sync al AMD, dar acum, după ce acest patch este scos, nu va mai fi nevoie să utilizați un GPU AMD pentru a profita de un monitor care conține tehnologia FreeSync adaptive rate de reîmprospătare.

Din punct de vedere al afacerilor, este logic ca Nvidia să facă acest lucru, deoarece consumatorii nu vor fi direcționați către cumpărarea GPU-urilor AMD pentru monitoarele lor FreeSync. Dar este, de asemenea, o veste bună pentru consumatori, deoarece monitoarele FreeSync tind să fie mult mai ieftine decât cele G-Sync, astfel încât punctul de intrare pentru a vă configura cu G-Sync devine mai ieftin.

Nvidia a declarat până acum că 12 monitoare FreeSync existente sunt oficial compatibile G-Sync, dar acest număr ar trebui să crească foarte repede. Fii atent la eticheta „Compatibil G-Sync” de acum înainte.

Concluzie

Accesibilitatea G-Sync a crescut semnificativ în ultimul an sau cam așa ceva. Chiar și GPU-urile Nvidia ieftine și low-end (dacă este un GeForce GTX 650 Ti sau mai recent, are G-Sync) sunt capabile de G-Sync, iar faptul că tot mai multe monitoare FreeSync devin compatibile G-Sync este un moment excelent pentru a ține ochii pe piață.

Dacă aveți un GPU de ultimă generație capabil să maximizeze în mod stabil rata de reîmprospătare a monitorului, atunci vă aflați în categoria persoanelor care vor observa cel puțin diferența atunci când faceți upgrade la G-Sync. Cu toate acestea, dacă aveți un GPU capabil de G-Sync și vă gândiți oricum să vă actualizați monitorul, atunci un monitor G-Sync (sau FreeSync) este absolut nebunesc.

Întrebarea dacă G-Sync (sau verișorul său AMD, FreeSync) merită va fi un punct discutabil pentru jucători în câțiva ani. Toate noile GPU fabricate de Nvidia au acum tehnologia la bord, iar monitoarele care prezintă tehnologia sunt din ce în ce mai ieftine.

Dacă sunteți un jucător angajat, un proprietar de GPU Nvidia și doriți să îmbunătățiți aceste probleme de calitate a vieții, cum ar fi distrugerea ecranului și întârzierea de intrare, atunci este un moment perfect accesibil pentru a trece la bord.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x