Mesaje RCS pe Android: un ghid complet cu 14 sfaturi

Rcs Messages Guide
⏱️ 17 min read

Apple are iMessage de câțiva ani. Din păcate, datorită varietății mari de telefoane Android și aplicații de mesagerie, o funcție similară pe Android a luat timp. Din fericire, mesageria RCS este acum disponibilă ca echivalent iMessage pe Android. Ce este de fapt mesageria RCS pe Android și cum o folosești? Veți găsi răspunsul chiar aici.

Ce este RCS?

Serviciile de comunicații bogate, alias RCS, reprezintă un set de standarde sau protocoale între operatorii de telefonie mobilă, producătorii de telefoane și furnizorii de software care oferă o experiență de mesagerie universală și avansată pe dispozitivele Android. RCS, care a fost fondată în 2007, nu a câștigat tracțiune până când a fost achiziționată de Google, care a început să implementeze RCS ca funcții Chat în propria aplicație Messages. Aplicația Messages este acum preinstalată pe toate telefoanele celor trei operatori majori din Statele Unite.

Ce este RCS Messaging?

Mesageria RCS este o versiune îmbunătățită de SMS/MMS care vă permite să trimiteți mesaje prin Internet (date mobile sau Wi-Fi). Oferă servicii avansate de mesagerie similare WhatsApp, Facebook Messenger, Telegram, iMessage și altele.

Ca și în cazul celorlalte aplicații de chat, puteți trimite mesaje text în timp real și puteți vedea indicatorii de tastare și chitanțele de mesaje. RCS deblochează, de asemenea, capacitatea de a trimite fotografii de înaltă calitate, videoclipuri, GIF-uri, autocolante, locație și multe altele chiar din aplicația de mesagerie implicită, fără a utiliza vreo aplicație terță parte.

Funcții Rcs Messages

Capacitatea de mesagerie RCS este oferită de operatorul dvs. de telefonie mobilă sau Jibe Mobile de la Google, acesta din urmă fiind cel mai popular. RCS trebuie să fie acceptat și de aplicația dvs. de mesagerie. Aplicația Google Messages este cea mai bună aplicație RCS în acest moment, deoarece acceptă toate funcțiile și este prezentată în acest ghid. Mai multe aplicații de mesagerie vor putea folosi RCS în viitor.

Să ne uităm la o comparație între RCS și SMS pentru a înțelege mai bine mesajele RCS.

Care sunt diferențele dintre RCS și SMS?

Limita de caractere

În prezent, un singur mesaj SMS poate avea doar 160 de caractere. Orice altceva dincolo de acesta este considerat un al doilea mesaj și al treilea, al patrulea și al cincilea etc., dacă este necesar, și ești taxat în consecință. Din fericire, mesageria RCS elimină această restricție, permițându-vă să trimiteți mesaje de aproape orice lungime.

Reţea

Nu aveți nevoie de o conexiune la internet pentru a trimite sau primi mesaje SMS, în timp ce mesageria RCS necesită date mobile sau Wi-Fi, deoarece totul este gestionat prin rețeaua de date.

Cost

Mesajele SMS/MMS sunt deduse din soldul obișnuit al operatorului dvs. de telefonie mobilă sau din planul dvs. de telefonie mobilă. Dimpotrivă, deoarece RCS se conectează la Internet, se vor aplica taxe de date în funcție de tipul și cantitatea de date trimise sau primite, la fel ca WhatsApp și alte aplicații de chat. Nu trebuie să vă îngrijorați taxele dacă aveți un plan de internet nelimitat.

Asistență pe mai multe platforme

Unul dintre cele mai semnificative avantaje ale SMS-ului este că funcționează pe toate tipurile de dispozitive. Fie că este vorba despre un telefon cu caracteristici tradiționale, un iPhone sau un telefon Android. Acest nivel de interoperabilitate lipsește în prezent în mesajele RCS. Este disponibil numai pentru telefoanele Android și nu toți operatorii și telefoanele îl acceptă. Cu excepția cazului în care atât expeditorul, cât și destinatarul au mesaje RCS, aceasta nu poate fi utilizată.

Conversație de grup

RCS adaugă, de asemenea, funcția de chat de grup la mesajele Android, care anterior nu era disponibilă în mesajele text obișnuite.

Alte caracteristici

Mesajele RCS pot transporta mai multe informații decât mesajele SMS sau MMS tradiționale. Puteți trimite fotografii de înaltă calitate, videoclipuri, locație, autocolante și alte articole similare, dar nu puteți trimite prin SMS. RCS oferă, de asemenea, confirmări de citire, reacții emoji și indicatori de tastare.

Cum să activați mesageria RCS pe Android

Cerințe pentru RCS

Înainte de a începe, asigurați-vă că telefonul dvs. Android îndeplinește următoarele cerințe:

 • The Aplicația de mesaje de la Google ar trebui să fie instalat pe telefonul dvs. Android și setat ca aplicație SMS implicită. Pentru a deveni aplicația implicită, accesați „Setări → Aplicații → Aplicații implicite → Aplicație SMS”. Selectați aplicația Mesaje.
 • Telefonul dvs. Android ar trebui să ruleze Android 5.0 și o versiune ulterioară.
 • Aceeași cartelă SIM ar trebui utilizată pentru date și apeluri dacă aveți mai multe carduri SIM în telefon.
 • Ar trebui să aveți un sold obișnuit pe mobil, deoarece mesageria RCS poate avea nevoie să vă verifice numărul de telefon prin trimiterea unui SMS.

Activați RCS Messaging

Odată ce telefonul dvs. îndeplinește cerințele de mai sus, puteți activa mesageria RCS, cu condiția să fie acceptată de țara și operatorul dvs.

 1. Deschideți aplicația Mesaje de la Google. Atinge pictograma cu trei puncte și accesează „Setări”.
Setări pentru mesaje Rcs
 1. Atingeți „Funcții de chat”. Dacă RCS este disponibil pe telefonul dvs., veți vedea opțiunea de a activa funcția. Activați comutatorul de lângă „Activați funcțiile de chat” pentru a activa mesageria RCS. Dacă funcțiile de mesagerie sau chat RCS nu sunt disponibile pentru telefonul dvs., nu veți vedea opțiunea de activare.
Mesaje Rcs Activați Android
 1. Urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a configura mesageria RCS. Odată ce RCS este activat, veți vedea „Conectat” lângă „Stare”.
Stare mesaje Rcs

Sfaturi pentru utilizarea RCS Messaging

Acum că știți ce este RCS și cum să-l configurați, haideți să explorăm diverse sfaturi de mesagerie RCS pentru a vă îmbunătăți experiența.

1. Aflați dacă mesajul dvs. va fi trimis ca RCS sau SMS

Una dintre preocupările majore în timpul utilizării mesajelor RCS este să ne dăm seama dacă destinatarul are RCS. Puteți verifica acest lucru în câmpul în care ați introduce mesajul.

 • Dacă scrie „Mesaje de chat”, mesajele vor fi trimise folosind RCS.
 • Dacă scrie „Mesaje text”, RCS nu este activ, deci mesajele vor fi trimise ca SMS/MMS.
Verificarea mesajelor Rcs

În plus, pictograma Trimitere de lângă acel câmp ajută și la identificarea tipului de mesaj care va fi trimis.

 • Dacă pictograma Trimitere nu afișează niciun text, înseamnă că mesajul va fi trimis ca RCS prin Wi-Fi sau date mobile.
 • Dacă pictograma scrie SMS sau MMS, mesajele vor fi trimise ca SMS sau, respectiv, MMS.
 • Pictograma de blocare de pe pictograma Trimitere indică faptul că mesajul este criptat de la capăt la capăt.
Pictograma Trimite mesaje Rcs

2. Identificați mesajele RCS în chat

Mesajele RCS au o culoare puțin mai închisă decât mesajele SMS/MMS. Atât pe mesajele trimise, cât și pe cele primite, veți observa o culoare albastru mai închis.

Identificarea mesajelor Rcs

Ca alternativă, țineți apăsat un mesaj și atingeți pictograma cu trei puncte, apoi selectați „Vizualizați detalii”. Fereastra pop-up rezultată va indica dacă mesajul este RCS sau SMS obișnuit.

3. Reacționează cu emoji

Atingeți și mențineți apăsat orice mesaj la care doriți să reacționați cu emoji. Se va deschide barul de emoji. Alegeți emoji-ul dorit. Pentru a schimba emoji-ul, atingeți lung mesajul și alegeți un alt emoji. Pentru a elimina un emoji, apăsați din nou pe același emoji. Vă rugăm să rețineți că cealaltă persoană va fi notificată despre orice modificări aduse reacțiilor emoji.

Rcs Mesaje Emoji Reacții

4. Activați sau dezactivați chitanțele de citire

Puteți dezactiva confirmările de citire dacă nu doriți ca alții să știe că le-ați citit mesajele. Navigați la „setările aplicației Mesaje → Funcții de chat”. Dezactivează comutatorul de lângă „Trimite confirmări de citire”.

Mesaje Rcs Citiți chitanțe

5. Porniți sau dezactivați indicatorul de tastare

Când utilizați RCS în aplicația Mesaje, veți vedea în mod implicit indicatori de tastare. Dacă nu doriți să vadă ceilalți când introduceți text, îl puteți dezactiva. Navigați la „Funcții de chat” în setările aplicației Mesaje. Dezactivați comutatorul de lângă „Afișați indicatorii de tastare”.

Indicator de tastare a mesajelor Rcs

6. Dezactivați Descărcarea automată a fișierelor

Fișierele de până la 100 MB sunt descărcate automat în aplicația Mesaje în mod implicit. Cu toate acestea, puteți modifica acest lucru fie dezactivând complet descărcarea automată, fie modificând limita de dimensiune a fișierului. Pentru a face acest lucru, navigați la „Setări → Funcții de chat → Descărcați automat fișierele pe care le primiți prin date mobile” în aplicația Mesaje. Selectați opțiunea corespunzătoare.

Descărcare automată a mesajelor Rcs

7. Trimiteți mesaje vocale

Mesageria RCS vă permite să trimiteți mesaje vocale. Atingeți lung pictograma microfonului de lângă zona de tastare pentru a începe înregistrarea mesajului vocal. Ridicați degetul pentru a previzualiza înregistrarea, apoi apăsați butonul Trimitere.

Rcs Messages Voice Recording

8. Trimite imagini

Nu ar trebui să fie surprinzător faptul că puteți trimite imagini în timp ce utilizați Chat în Android Messages. Pentru a deschide vizualizarea Cameră sau pentru a selecta o imagine din Galerie, apăsați pictograma Galerie din partea stângă a casetei de redactare a mesajului. Atingeți butonul Trimitere după ce ați selectat fotografia pe care doriți să o trimiteți.

Mesaje Rcs Trimite imagini

9. Doodle sau Scrie pe imagini

Odată ce selectați imaginea așa cum se arată în sfatul de mai sus, aceasta este adăugată în caseta de scriere a mesajului. Atingeți miniatura imaginii din caseta de compunere pentru a o edita și apăsați butonul „Editați”.

Mesaje Rcs Trimite imagini Editează

Atingeți pictograma A pentru a adăuga text pe imagine sau apăsați pictograma Doodle pentru a desena pe imagine. Apăsați butonul Trimitere.

Mesaje Rcs Trimite imagini Doodle Write

Bacsis: puteți utiliza aplicația Mesaje ca editor foto. Apăsați butonul Descărcare din partea de jos a imaginii pentru a o salva pe dispozitiv după ce o editați.

10. Trimiteți GIF-uri și autocolante

Pentru a accesa secțiunile GIF și Sticker, faceți clic pe pictograma plus (+) din zona de tastare. Atingeți o categorie GIF pentru a vedea și trimite GIF-uri din acea categorie sau utilizați căutarea GIF pentru a găsi GIF-ul dorit. În mod similar, puteți trimite un autocolant atingând pe el. Alternativ, în partea stângă, atingeți butoanele GIF sau Sticker pentru a le deschide în modul ecran complet.

Mesaje Rcs Trimiteți autocolant Gif

11. Trimiteți locația

Cu funcțiile de chat din aplicația Mesaje Android, îți poți partaja și locația. Puteți trimite locația dvs. curentă sau puteți utiliza funcția de căutare pentru a găsi o locație. Pentru a utiliza această funcție, atingeți pictograma de adăugare (+) și apăsați pe fila locație. Selectați locația de partajat.

Locație de trimitere a mesajelor Rcs

12. Utilizați funcțiile Asistentului

Aplicația Mesaje va face sugestii automate pe baza textului pe care îl tastați în timp ce discutați. Este posibil cu ajutorul Google Assistant. De asemenea, puteți utiliza funcțiile Asistentului manual în aplicația Mesaje. Atingeți pictograma (+) și selectați butoanele secțiunii Asistent, cum ar fi Restaurante, Filme și așa mai departe. De asemenea, aflați cum să trimiteți și să citiți mesaje folosind Asistentul Google.

Rcs Messages Assistant

13. Partajați contact și fișiere

În mod similar, puteți partaja contacte și fișiere în aplicația Mesaje. Atingeți butoanele respective din interiorul pictogramei de adăugare (+) și alegeți datele pe care doriți să le trimiteți.

Fișier de contact Rcs Messages

14. Creați discuții de grup

Pentru a crea un chat de grup, apăsați butonul plutitor Start chat de pe ecranul de start al aplicației, apoi apăsați pe „Creați grup” și adăugați persoanele. Alternativ, deschideți orice fir de discuție existent, apăsați pictograma cu trei puncte și selectați „Detalii”. Atingeți „Adăugați persoane”.

Cum să dezactivați mesajele RCS

Dezactivați RCS pentru Contacte Individuale

Aplicația Mesaje vă permite să dezactivați funcțiile de chat pentru anumite persoane de contact. Toate mesajele către acel contact vor fi livrate prin SMS sau MMS. Pentru a face acest lucru, deschideți firul de chat, apoi atingeți pictograma cu trei puncte și selectați „Detalii”. Activați comutatorul „Trimiteți numai mesaje SMS și MMS”.

Mesajele Rcs Dezactivează Contactul

Dezactivați RCS pentru toate contactele

Dacă nu vă plac funcțiile de mesagerie sau chat RCS, îl puteți dezactiva. Pentru a face acest lucru, accesați „setările aplicației Mesaje → Funcții de chat”. Dezactivați comutatorul de lângă „Activați funcțiile de chat”.

Mesaje Rcs Dezactivate

În general, funcția de chat nu va mai funcționa atunci când scoateți cartela SIM din telefon. Cu toate acestea, poate continua să funcționeze pe același dispozitiv timp de până la 14 zile după scoaterea cartelei SIM.

Dezactivați RCS fără telefon

Dacă ați cumpărat un dispozitiv nou și ați uitat să dezactivați funcțiile de chat pe vechiul telefon, îl puteți dezactiva din Portalul web de dezactivare Google de asemenea. Introduceți numărul și codul de securitate în portal pentru a dezactiva RCS, apoi activează-l pe noul telefon.

Ce să faceți dacă RCS nu funcționează

Dacă RCS nu funcționează, asigurați-vă că îndeplinește cerințele menționate mai sus, cum ar fi o conexiune la internet funcțională, versiunea Android, aplicația de mesagerie implicită și așa mai departe. După aceea, reporniți telefonul și reintroduceți cartela SIM. Dacă acest lucru nu funcționează, reactivați RCS dezactivându-l mai întâi și apoi activându-l din nou.

Profitați la maximum de mesajele Android

Odată ce RCS devine mainstream, cum ar fi iMessage sau WhatsApp, companiile își pot explora capacitățile de a trimite informații importante. Cartele de îmbarcare, urmărirea coletelor și serviciul pentru clienți sunt câteva exemple. Dacă doriți să aflați mai multe despre ce puteți face cu RCS acum, consultați celelalte sfaturi legate de aplicația Mesaje și cum să o utilizați pe web.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x