Mesajele SMS pot fi redirecționate către hackeri pentru doar 16 USD.

Mesajele SMS pot fi redirecționate către hackeri pentru doar 16 USD.
⏱️ 4 min read

Am primit în mod evident mesaje text false de la „Amazon” în ultima săptămână. Fie că sunt hack, spam, înșelătorie, știu că nu sunt reale, dar m-am întrebat de unde au venit. Această știre mă face să mă întreb și mai mult: mesajele SMS pot fi redirecționate către hackeri cu doar 16 USD.

Ligna Dumi Tech la Săptămâna nZE...
Ligna Dumi Tech la Săptămâna nZEB Cluj

Hackerii cumpără acces SMS

Primești mesaje text greșite și nu ai idee de unde provin? Este posibil ca companiile în care aveți încredere să fi vândut accesul hackerilor la mesajele dvs., care ar putea include date private.

Un reporter al plăcii de bază, Joseph Cox, a efectuat un test pe această teorie, iar hackerul care a obținut acces la SMS-ul său a plătit doar 16 USD. Așa că poate cineva a plătit și câțiva dolari pentru SMS-ul dvs.

Există companii care gestionează mesajele text care par să se afle în spatele acestui lucru sau, cel puțin, ele facilitează acest scenariu. Aceste servicii redirecționează în tăcere mesajele text. Uneori îi redirecționează direct în mâinile atacatorilor.

Aceste companii de multe ori nici măcar nu trimit mesaje proprietarilor de conturi pentru a le informa că mesajele SMS sunt redirecționate către cineva pe care nu îl cunosc și la care nu au dat acces. Atacatorii câștigă abilitatea de a nu doar intercepta mesajele tale, ci și de a le răspunde. Ce ar spune ei?

Cox a reușit să determine pe cineva să efectueze un atac asupra numărului său de telefon, cel care a costat atacatorul doar 16 dolari. De asemenea, a reușit să primească servicii de redirecționare prin SMS pentru a admite că au mai văzut aceste tipuri de atacuri.

SMS-uri redirecționate către mesaje SMS

Acesta este un exploit din partea serviciilor de redirecționare SMS. Se pare că ei vând accesul către alte companii legitime. Compania care a vândut numărul lui Cox a reparat acum exploit-ul.

AT&T și Verizon au fost întrebați de The Verge dacă era posibil ca mesajele să fie redirecționate către hackeri. Ambele companii au sugerat să contacteze organizația comercială a industriei fără fir, CTIA. CTIA a declarat pentru Motherboard că nu are „nicio indicație despre vreo activitate rău intenționată care să implice o amenințare potențială sau că vreun client ar fi fost afectat”.

Acestea erau deja alte metode cunoscute de interferență a mesajelor text. Industria este conștientă de schimbul de SMS-uri și atacurile SST de câțiva ani. Victimele schimbului de SMS-uri știu totuși despre atacuri. Nu va fi la fel de evident când mesajele dvs. text sunt redirecționate.

Implicații suplimentare

S-ar putea agrava chiar mai mult decât accesul la mesajele dvs. SMS – s-ar putea extinde și la celelalte conturi. Gândiți-vă la toate codurile de resetare a parolei care vă sunt trimise prin text. Cu acces la contul dvs., un atacator are acum acces și la acele conturi de resetare. Linkurile de autentificare sunt trimise și prin text. Aceasta este și mai multe conturi care au fost deschise acum către hackeri.

Mesaje SMS Redirecționate Femeie

Din toate aceste motive, evitați să trimiteți orice informații legate de securitate prin mesajele dvs. SMS. Aceasta include autentificarea cu doi factori. Uneori este posibil să nu ai de ales. Asigurați-vă că aveți o parolă fierbinte.

A fost aceasta sursa textelor mele false din Amazon? Nu pare așa, dar nu este mai puțin îngrijorător.

Citiți mai departe pentru a afla cum să vă blocați mesajele SMS de la spammeri pe un iPhone și despre unele aplicații pentru a bloca spamul pe Android.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x