Metode eficiente pentru deblocarea Windows 11 și îmbunătățirea performanței

Cum să deblochezi Windows 11 pentru a îmbunătăți performanța
⏱️ 8 min read

Windows 11 este cel mai recent sistem de operare lansat de Microsoft și vine cu numeroase îmbunătățiri și caracteristici noi. Cu toate acestea, uneori este posibil să întâmpinați probleme de performanță care împiedică utilizarea eficientă a sistemului.

Dacă doriți să deblocați Windows 11 și să îmbunătățiți performanța, există câteva opțiuni disponibile. În primul rând, puteți încerca să optimizați setările de performanță din meniul de opțiuni al sistemului de operare.

De asemenea, puteți dezactiva programele care rulează în fundal și care utilizează o cantitate semnificativă de resurse de sistem. Acest lucru poate fi realizat prin intermediul Task Manager și prin dezinstalarea aplicațiilor inutile.

În plus, puteți actualiza driver-ul, în special cel al plăcii video, care poate avea un impact semnificativ asupra performanței sistemului.

În general, există multe modalități de a debloca Windows 11 și de a îmbunătăți performanța. Este important să experimentați cu diferite opțiuni pentru a găsi cea mai bună soluție pentru nevoile și preferințele dvs. personale.

În tutorialul nostru despre cum să accelerați Windows 10, recomandăm utilizatorilor să facă jailbreak Windows 10 pentru a îmbunătăți semnificativ performanța. În același sens, am creat un alt ghid detaliat despre cum să eliminați Windows 11 din serviciile și aplicațiile de acumulare de resurse. În timp ce Windows 11 are relativ mai puțin bloatware decât Windows 10, orice optimizare ajută. Acum, dacă aveți un computer mai vechi și doriți să îmbunătățiți performanța, aflați cum să deblocați Windows 11 și să păstrați cel mai recent sistem de operare desktop Microsoft ușor și rapid.

Deblocați Windows 11 de la aplicațiile și serviciile inutile (2021)

Aici, vom folosi Windows 10 Debloater, a script popular dezvoltat de Sycnex pentru a debloca Windows 10. Am testat acest script pe computerul meu cu Windows 11 care rulează versiunea stabilă și a funcționat bine, fără probleme. De asemenea, programul a reușit să elimine o grămadă de pachete inutile care consumau resursele.

Sigur, scriptul nu a adăugat câteva modificări axate pe Windows 11, cum ar fi curățarea meniului Start, eliminarea stub-urilor etc., dar sperăm că aceste caracteristici vor fi adăugate în următoarea actualizare. Deci, deocamdată, să cercetăm și să învățăm cum să eliminăm Windows 11 de gunoiul inutil.

Notă: În timp ce scriptul este încercat și testat, vă sugerez să continuați cu prudență, deoarece poate rupe lucrurile. Am adăugat avertismente despre unde să călcați cu atenție în pașii de mai jos, așa că urmați procesul fără greș. Dacă aveți un computer mai vechi și doriți să accelerați Windows 11, acest lucru vă poate ajuta foarte mult. Dar din nou, fă-o pe propriul tău risc.

1. Mai întâi, apăsați o dată tasta Windows și tastați „puterea cochiliei” în bara de căutare Windows. Din rezultatele căutării, faceți clic pe „Executați ca administratoropțiune” în panoul din dreapta.

2. Apoi copiați următoarea comandă și inserați-l în fereastra PowerShell. După aceea, apăsați Enter. Acesta va descărca automat scriptul de deblocare Windows 11 de pe internet și va lansa programul în câteva secunde. Comanda va crea, de asemenea, un punct de restaurare a sistemului, astfel încât să puteți reveni cu ușurință la o versiune funcțională în cazul în care ceva nu merge bine după ce ați luat orice acțiune.

iwr -useb https://git.io/debloat|iex
Deblocați Windows 11 de la aplicațiile și serviciile inutile (2021)

3. După executarea comenzii, se va deschide Windows10Debloater. Aici, în primul rând, vă sugerez să faceți clic pe „Dezactivează Cortana” dacă nu utilizați asistentul vocal Microsoft. Acest lucru va dura o secundă și va elimina complet serviciul din fundal.

Deblocați Windows 11 de la aplicațiile și serviciile inutile (2021)

4. Apoi mergeți mai departe și faceți clic pe „Dezinstalați OneDrive” dacă nu îl utilizați pe computerul Windows. Ei bine, OneDrive nu va mai apărea la pornire și nu veți mai vedea solicitări aleatorii de backup.

Deblocați Windows 11 de la aplicațiile și serviciile inutile (2021)

5. După aceea, faceți clic pe „Dezactivați telemetria/sarcinile„. Acesta este un pas important și va opri toate tipurile de servicii de monitorizare în fundal executate de Microsoft. După această operație, veți constata că resursele computerului dvs. au fost eliberate considerabil. De asemenea, din perspectiva confidențialității, trebuie să luați această acțiune pentru a opri orice tip de colectare de date.

dezactivați telemetria Windows 11

6. În cele din urmă, scăpați de Windows 11 de aplicațiile și pachetele inutile. Nu aș sugera să eliminați toate bloatware-urile simultan, deoarece lista este setată pentru Windows 10. În schimb, faceți clic pe „Personalizați lista blocate„.

Deblocați Windows 11 de la aplicațiile și serviciile inutile (2021)

7. Aici, parcurge lista și verificați aplicațiile și pachetele pe care doriți să le eliminați.

De exemplu, am descoperit că lista a eliminat Microsoft Store, Microsoft Photos, Paint, Edge, Calculator și alte aplicații esențiale. Așa că le-am debifat. În mod similar, dacă nu folosiți PC-ul Windows pentru a juca jocuri, puteți verifica Xbox și alte servicii conexe. Practic, dacă nu ești sigur de vreun pachet, păstrează-l nebifat pentru a fi în siguranță. În cele din urmă, faceți clic pe „Salvați personalizat…” în partea de jos. Rețineți că verificarea unei aplicații o va elimina, iar debifarea acesteia va păstra aplicația așa cum este.

personalizați lista blocate

8. Acum, faceți clic pe butonul „Eliminați Bloatware-ul cu Lista de blocare personalizatăbutonul “. Acest proces va dura ceva timp, așa că aveți răbdare. Odată terminat, reporniți computerul și veți vedea că Windows 11 a fost eliminat.

Deblocați Windows 11 de la aplicațiile și serviciile inutile (2021)

9. Rețineți că puteți găsi Instagram, Facebook etc. în meniul Start chiar și după eliminarea balonării. este pentru că sunt stub-uri pentru a descărca un program și nu o aplicație existentă în sistem. În acest caz, va trebui să faceți clic dreapta pe stub-uri și să le dezinstalați imediat. Puteți găsi mai multe informații în ghidul nostru despre cum să personalizați meniul Start în Windows 11. De asemenea, am compilat un articol despre cum să eliminați elemente din secțiunea Recomandată din meniul Start din Windows 11.

Windows 11 fără bloatware

Eliminați Bloatware și opriți serviciile de urmărire în Windows 11

Acesta este modul în care puteți elimina tot felul de mesaje nedorite care sunt preinstalate cu Windows 11. Nu numai asta, puteți dezactiva și toate serviciile de telemetrie amanătoare de resurse din fundal. Vă rugăm să rețineți că aceste servicii și aplicații nu sunt descărcate temporar, ci sunt dezactivate prin intermediul Registrului. Prin urmare, în viitor, este puțin probabil ca aceste servicii să pornească din nou automat. Oricum, asta e tot de la noi. De asemenea, puteți verifica cele mai bune setări Windows 11 pentru a le modifica după instalare sau pașii pentru a reveni la Windows 10 din Windows 11 din articolele noastre legate. Sperăm că acest ghid v-a ajutat să vă accelerați computerul sau laptopul cu Windows 11. În cazul în care aveți întrebări, anunțați-ne în secțiunea de comentarii de mai jos.

În concluzie, în acest tutorial am prezentat cum puteți elimina aplicațiile și serviciile inutile din Windows 11 cu ajutorul Windows10Debloater. Această metodă poate ajuta la îmbunătățirea performanței sistemului de operare, însă trebuie să fie efectuată cu atenție și pe propriul risc. În plus, am menționat că această metodă folosește scriptul dezvoltat pentru Windows 10, iar pentru Windows 11 sunt așteptate îmbunătățiri în următoarea actualizare.
Închei cu o despărțire geeky, dar sinceră: Keep coding, stay curious, tech on! 🤖💻🚀

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x