Metode eficiente pentru eliminarea apei din iPhone-ul tău

Cum să scoți apă din iPhone-ul tău (metode de lucru)
⏱️ 12 min read

Articolul în cauză oferă sfaturi și metode de lucru simple pentru a scoate apa dintr-un iPhone, în cazul în care telefonul tău a fost expus la apă sau lichide, cum ar fi băutura sau apa de piscină. În primul rând, este important să opriți imediat telefonul și să îl deschideți, scoțând toate componentele interne și punându-le individual într-o pungă cu orez. După câteva ore sau peste noapte, orezul va absorbi apa, salvând componentele interne ale telefonului. Dacă apa intră în încărcătorul telefonului, trebuie să-l atașați la un încărcător fără fir. De asemenea, puteți folosi un uscător de par pentru a usca telefonul în loc să-l atașați la încărcător. Într-un final, acest articol oferă sfaturi privind cum să evitați expunerea telefonului la apă.

Introducerea apei în iPhone-ul tău este cu adevărat un scenariu de coșmar. Deși iPhone-urile mai noi (iPhone 7 și versiuni ulterioare, inclusiv seria iPhone 12) vin cu o evaluare IP de un anumit nivel, ele nu sunt rezistente la apă. De asemenea, dacă utilizați un iPhone mai vechi, introducerea apei în el sau introducerea acestuia poate fi destul de devastatoare. Deci, dacă v-ați scufundat accidental iPhone-ul în apă sau dacă aveți apă pe camera, difuzorul sau portul Lightning al iPhone-ului, iată cum puteți scoate apa din iPhone.

Scoateți apa din iPhone (actualizat în mai 2021)

Indiferent dacă iPhone-ul tău are o evaluare IP oficială, scufundarea dispozitivului în apă nu este recomandată. Asta pentru că Apple nu acoperă daunele cauzate de apă în garanție, chiar și pentru iPhone-urile cu rating IP. Așadar, dacă ceva nu merge bine, Apple vă va usca (pune de cuvinte).

De cele mai multe ori, apa se înregistrează pe portul sau difuzorul Lightning al iPhone-ului și îl face să sune înfundat. Cu toate acestea, în unele cazuri, este posibil să găsiți apă sau umezeală în interiorul obiectivului camerei și este mai dificil să se usuce. Așadar, în acest articol, vă vom arăta cum să scoateți apă din portul Lightning al iPhone-ului, din obiectivul camerei și multe altele. De asemenea, vom vedea cum să vă uscați iPhone-ul cu și fără orez. Puteți folosi cuprinsul de mai jos pentru a naviga la orice secțiune a acestui articol.

Cum să eliminați apa din difuzoare și portul de încărcare al iPhone-ului

Deoarece aceasta este cea mai frecventă problemă cu care se confruntă oamenii cu iPhone-urile lor, aceasta este ceea ce vom discuta mai întâi. Dacă doriți să scoateți apă din iPhone fără orez, există o mulțime de metode aici, inclusiv aplicații, comenzi rapide Siri și multe altele. Le puteți folosi pentru a scoate apă din difuzoarele și portul de încărcare al iPhone-ului dvs. Să le aruncăm o privire pe rând.

  • În primul rând, încercați să utilizați gravitația

Primul lucru de încercat este să folosiți gravitația pentru a vă salva iPhone-ul deteriorat de apă. Doar îndreptați difuzorul iPhone-ului către podea și atingeți ușor partea de sus a iPhone-ului. De asemenea, puteți încerca să atingeți în jurul cadrului iPhone-ului pentru a scoate apa din dispozitiv.

Acest truc simplu ar putea, de asemenea, să disloce orice picături de apă prinse în difuzorul iPhone-ului și să le permită să curgă de pe grătarul difuzorului și pe podea.

  • Scoateți apa din difuzor folosind comanda rapidă Siri

După cum mulți dintre voi știți, Apple Watch vine cu o modalitate la îndemână de a scoate apa din grătarele difuzoarelor. Vă permite să redați sunete pentru a scoate apa din difuzor și este eficient. În mod surprinzător, iPhone-ul nu are astfel de metode încorporate. Dar asta nu înseamnă că nu poți să faci unul singur sau să folosești comenzile rapide Siri create de alți utilizatori de iPhone pentru a sufla apa din difuzorul iPhone-ului. Urmați pașii de mai jos:

1. În primul rând, trebuie să activați instalarea comenzilor rapide neîncrezătoare pe iPhone. Accesați Setări -> Comenzi rapide și porniți „Permiteți comenzi rapide nesigure” opțiune. Va trebui să introduceți parola pentru a confirma acțiunea.

2. Apoi, descărcați comanda rapidă „Water Jet” de la acest link și adăugați-l pe iPhone. Trebuie să derulați în partea de jos a paginii „Adăugați comandă rapidă” care se deschide și atingeți butonul „Adăugați o comandă rapidă neîncrezătoare”.. Aceasta este o comandă rapidă ingenioasă creată de utilizatorul Josh0678 și puteți căuta mai multe astfel de comenzi rapide folosind acest link daca esti interesat de asta.

expulzați apa folosind comanda rapidă Siri 2

4. Acum, deschideți aplicația Comenzi rapide și accesați fila „Comenzile mele rapide”. Aici, atingeți comanda rapidă „Ejectare apă”.. Alegeți „Începeți” din meniul care apare și comanda rapidă va începe să-și facă treaba. Veți auzi o serie de bipuri pe măsură ce scurtătura rulează și apa ar trebui să înceapă să iasă din difuzor.

comandă rapidă siri pentru a elimina apa

Notă: Pentru cele mai bune rezultate, îndreptați difuzorul iPhone-ului către sol pentru a permite gravitației să asiste și ea. De asemenea, nu utilizați comanda rapidă în timp ce utilizați AirPods sau căști.

  • Utilizați o aplicație pentru a elimina apa din difuzor

Dacă Comenzile rapide Siri nu vă sunt interesate sau nu aveți încredere într-o comandă rapidă creată de un utilizator anonim pe Internet, puteți încerca aplicații care oferă funcționalități similare. Aplicația pe care majoritatea oamenilor o recomandă pentru a scoate apa din difuzorul iPhone se numește Sonic.

1. Descărcați Sonic din App Store (Gratuit).

utilizați sunetul pentru a scoate apa din difuzorul iPhone-ului

2. Lansați aplicația odată ce este instalată. Sonic folosește unde sonore pentru a vă ajuta să scoateți apa din difuzorul iPhone-ului. Vă permite să alegeți frecvența sunetului care va reda prin difuzor, ceea ce înseamnă că puteți experimenta sunete înalte și joase pentru a obține cele mai bune rezultate.

aplicație sonic pentru a elimina apa din iPhone

3. După ce ați selectat frecvența pe care doriți să o utilizați, atingeți „Reda”. Odată ce apa a terminat de evacuat, atingeți „Oprire” pentru a opri sunetul.

folosind sonic pentru a elimina apa din difuzoarele iPhoneAceastă aplicație ar trebui să elimine apa din difuzoarele iPhone-ului pentru dvs., plus că este gratuită de utilizat, ceea ce este minunat.

Notă: În timp ce redați sunetul, glisați degetul în sus și în jos pe ecran pentru a regla frecvențele în timp real. Acest lucru poate ajuta la eliminarea apei mai eficient.

  • utilizați un site web

Dacă nici o aplicație, nici o comandă rapidă nu vi se pare o idee bună, există și site-uri web care vă permit să redați sunete pentru a elimina apa din difuzoarele iPhone. Așa funcționează:

1. Du-te la asta site-ul web pe iPhone-ul tău.

2. Aici, atingeți valoarea frecvenței (în mod implicit va fi 440 Hz) și introduceți 165 Hz.

cum să eliminați apa din iPhone folosind un instrument de site

3. Faceți clic pe butonul „Redare” pentru a începe redarea sunetului. Acest lucru ar trebui să vă ajute să împingeți cu ușurință orice apă care este blocată în difuzorul iPhone-ului dvs.

redați și întrerupeți tonurile pentru a elimina apa din portul iPhone și din difuzor

Utilizați orez pentru a repara un iPhone deteriorat de apă

Folosirea orezului pentru a repara daunele cauzate de apă la electronice este ceva pe care mulți oameni jură. Nu am folosit niciodată această metodă și nu pot garanta eficacitatea ei. Cu toate acestea, orezul este un absorbant destul de bun, ceea ce înseamnă că poate ajuta iPhone-ul tău deteriorat de apă într-o oarecare măsură.

Procesul este simplu. Oprește-ți iPhone-ul și scufundă-l în orez negătit. Asigurați-vă că îl scufundați complet în orez pentru câteva zile. Orezul ar trebui să poată absorbi cel puțin o parte din umiditatea de pe iPhone. Acest truc poate fi util pentru a rezolva probleme precum umezeala din interiorul obiectivului camerei iPhone, portul de încărcare etc.

Utilizați gel de silice pentru a repara un iPhone deteriorat de apă

Utilizați-silica-gel-pentru-repararea-un-iPhone-a-deteriorat-apă

Deși se știe că orezul funcționează, există un lucru care absoarbe multă umiditate și se numește silicagel. Trebuie să fi văzut pachete din aceste cutii de pantofi sau pungi pe care le cumpărați. Aceste pachete umplute cu silicagel absorb toată umezeala și asigură că hainele, gențile, pantofii etc. nu sunt deteriorate de umiditate.

Deci, dacă aveți gel de silice la îndemână, ar trebui să încercați să îl utilizați pentru a vă ajuta să vă reparați iPhone-ul cu daune cauzate de apă. Acoperiți-vă iPhone-ul cu pachete cu silicagel și lăsați-l așa o zi sau două. Acest lucru ar trebui să ajute la absorbția toată umezeala de pe iPhone.

Notă: Această metodă este cea mai eficientă dacă deschideți pachetele cu silicagel și îngropați iPhone-ul în mărgelele mici de silicagel din interiorul pachetelor. Cu toate acestea, poate fi, de asemenea, puțin riscant, deoarece ați putea ajunge să scoateți aceste margele de silicagel.

Cum să scoți apa din camera iPhone

Dacă aveți umezeală prins în interiorul sticlei camerei iPhone, aceasta poate face ca imaginile dvs. să fie neclare și murdare. De asemenea, nu este o veste bună nici pentru viața iPhone-ului tău.

Cea mai ușoară metodă pe care o puteți folosi pentru a încerca să scoateți apa din camera iPhone-ului este să îngropați dispozitivul în orez sau între pachetele cu silicagel. Acestea vor absorbi umezeala din cameră, ecran, portul de încărcare etc. de pe iPhone-ul tău.

Puteți citi secțiunile de mai sus pentru mai multe detalii despre cum să utilizați orezul și gelul de silice pentru a elimina apa din obiectivul camerei iPhone. Pe de altă parte, dacă camera iPhone se îngheață sau vedeți un ecran negru, vă sugerăm să consultați ghidul nostru de depanare legat.

Du-ți iPhone-ul la Apple pentru service

Dacă nimic nu funcționează sau doriți doar ca un expert să arunce o privire la iPhone-ul dvs., îl puteți duce la cel mai apropiat Apple Store sau centru de service certificat.

Apple Genius sau experții în reparații ar trebui să vă poată ajuta să scăpați de umiditate sau apă de pe iPhone. Ei pot chiar să vă repare iPhone-ul dacă ceva nu funcționează. Cu toate acestea, rețineți că iPhone-urile vin cu indicatori de deteriorare a apei, astfel încât directorul dumneavoastră de reparații să fie conștient de daunele cauzate de apă. Nu are rost să încerci să le ascunzi acest fapt.

Soluții DIY pentru a repara un iPhone umed

Notă: Nu vă recomandăm să deschideți un iPhone pe cont propriu. Așa că încercați asta pe propriul risc.

Pentru oamenii care se consideră pasionați de bricolaj, puteți încerca să vă deschideți iPhone-ul și să-l uscați.

Deschiderea unui iPhone pe cont propriu vă va permite să uscați cu ușurință orice apă care s-ar putea infiltra în interiorul corpului iPhone-ului dvs. și nu doar portul de încărcare sau difuzorul. De asemenea, îl puteți curăța în mod corespunzător, ceea ce este mai bine decât să folosiți orez sau silicagel. Rețineți că silicagelul va funcționa și mai bine dacă deschideți iPhone-ul și apoi îl îngropați sub pachetele cu silicagel.

De asemenea, dorim să vă reamintim că deschiderea iPhone-ului dvs. va anula garanția. Așa că asigurați-vă că faceți acest lucru numai dacă nu aveți acoperire de garanție sau aveți încredere în capacitatea dvs. de a deschide și repara iPhone-ul.

Salvați-vă iPhone-ul de la o moarte prematură din cauza daunelor cauzate de apă

Pierderea unui iPhone din cauza daunelor cauzate de apă poate fi enervantă, deoarece vă puteți simți aproape neajutorat. De asemenea, chiar și cu cele mai noi iPhone-uri cu rating IP, nu există nicio garanție că iPhone-ul tău poate supraviețui expunerii la apă în orice fel, formă sau formă. Dacă v-ați folosit iPhone-ul în ploaie sau l-ați scăpat accidental în piscină, ar trebui să verificați dacă există apă blocată în portul Lightning sau pe difuzoare. Dacă da, utilizați metodele discutate în acest articol pentru a scoate apa din iPhone pentru a preveni apariția unui scurtcircuit.

Deci, ce metode folosiți pentru a elimina apa din difuzorul iPhone, portul de încărcare și camera dvs.? Ați folosit orez hack sau aplicații de sunet pentru a repara un iPhone deteriorat de apă? Sau silicagelul a funcționat mai bine pentru tine? Anunțați-ne în secțiunea de comentarii.

După cum putem vedea, introducerea apei în iPhone poate avea consecințe grave pentru dispozitivul nostru, chiar dacă acesta are o evaluare IP. Apple nu acoperă daunele cauzate de apă în garanție, astfel încât este important să știm cum să scoatem apa din iPhone. Există diferite metode pentru a scăpa de apă din difuzor, portul de încărcare și obiectivul camerei, inclusiv utilizarea gravitației, a comenzilor rapide Siri, a aplicațiilor și chiar a orezului și gelului de silice. Cu toate acestea, dacă niciuna din aceste metode nu funcționează, este recomandat să mergem la Apple pentru a obține service-ul necesar.
Ți-am prezentat cele mai noi tehnologii și gadget-uri, am discutat despre inovații și provocări din lumea digitală, dar acum e timpul să ne despărțim. Îți mulțumesc pentru că ai urmărit blogul meu de tehnologie din România și sper să ne reîntâlnim curând cu alte subiecte interesante. Într-o lume aflată în continuă evoluție, tehnologia este motorul care ne face să ne deplasăm mai repede și să ajungem mai departe. Așa că, până data viitoare, salut în stilul tehnologic: Ctrl + Alt + Del.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x