Metode utile pe care le puteți utiliza pentru a repara pixelii blocați pe un monitor

Metode utile pe care le puteți utiliza pentru a repara pixelii blocați pe un monitor
⏱️ 3 min read

Pixelii morți și pixelii blocați sunt îngrozitori și o durere totală de rezolvat. Ecranul dvs. altfel perfect este acum afectat de o zonă de pată neagră; cu toate acestea, poate fi reparat.

Dead vs. Stuck Pixels

Pixelii morți înșiși sunt aproape întotdeauna nefixabili, deoarece toți cei trei sub-pixeli s-au întunecat. De asemenea, nu este furnizată suficientă energie pixelului. Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor, pixelii „blocați” pot fi remediați! Pixelii blocați arată aproape identici cu pixelii morți, dar sunt pur și simplu pixeli care afișează toate cele trei culori primare în același timp. Acest lucru are ca rezultat un aspect negru. Acestea fiind menționate, există o mare probabilitate ca pixelii blocați să poată fi remediați folosind instrumente software.

Programe pentru remedierea pixelilor blocați

pixeli-suprafata-pro-4

1. Pixel Healer

Vindecător de pixeli [Windows] – Vindecătorul de pixeli va declanșa rapid culorile de pe afișajul dvs., în încercarea de a face pixelii blocați să funcționeze și să amestece corect culorile primare. Puteți seta timpul preferat pentru a rula programul înainte ca acesta să se închidă automat. De asemenea, veți putea localiza intermitentul într-o anumită zonă a ecranului, mai degrabă decât pe întregul ecran. Aveți grijă când rulați astfel de programe și nu face priviți ecranul în timp ce acesta funcționează! Aceste culori intermitente pot declanșa atacuri de epilepsie. În schimb, rulați temporizatorul așa cum s-a menționat anterior și apoi reveniți pentru a verifica progresul. Chiar și cu toate acestea, rețineți că nu va identifica niciun pixel mort, blocat sau altfel defect. Încearcă doar să le remedieze.

2. Repararea pixelilor

Repararea pixelilor [Windows] – Reparația Pixel funcționează foarte asemănător cu Pixel Healer, dar identifică pixelii blocați, precum și încercările de a le remedia.

3. JScreenFix

JScreenFix [Web Browser] – JScreenFix este gratuit, ușor de utilizat și este susținut că are o rată de succes de 60%. Toate rulează pe HTML5 din browserul dvs. web, deci nu există descărcări sau ceva de genul acesta. JScreenFix clipește simultan culorile pe o anumită zonă a ecranului. Puteți trage caseta intermitentă în jurul porțiunii afișajului în care există pixeli morți. Din păcate, acest lucru este limitat la browserul dvs. web. Deci, orice pixel blocat în afara ferestrei browserului dvs. va trebui reparat cu un program capabil să atingă fiecare pixel al afișajului.

4. Utilitar ecran

Utilitar ecran [Mac] – Atât Mac App Store, cât și Internetul sunt lipsite de multe aplicații specializate pentru repararea pixelilor, dar Screen Utility va recunoaște orice pixeli morți de pe ecran, precum și va îndeplini câteva alte funcții specializate. În acest caz, cel mai bine este să încercați să rulați o opțiune de reparație bazată pe web.

Alte încercări și remedieri

Pentru a ajunge în zonele superioare ale afișajului în care este posibil ca un program să nu fie, puteți pur și simplu să redați un Videoclip YouTube cu culori intermitente. Doar redați videoclipul în ecran complet pe browserul dvs.

Dacă instrumentele software nu au avut niciun rezultat, aplicați o cantitate mică de presiune cu o cârpă pe zona în care aveți un pixel blocat. Dacă acest lucru nu o rezolvă, consultați garanția monitorului sau laptopului. Se știe că Apple înlocuiește Mac-urile afectate de pixeli morți în garanție, iar mulți producători de display-uri vor urma exemplul. Cu toate acestea, dispozitivul trebuie să fie în garanție înainte de a încerca o înlocuire.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x