de Andrew Brown

Microchipul uman: o privire nepărtinitoare asupra argumentelor pro și contra

Microchip uman? Ce-i asta?

NBC este una dintre multele care au prezis recent că, în 2017, vom vedea toți cetățenii americani începând să fie etichetați cu microcipuri încorporate sub pielea lor, folosind în mod eficient tehnologia pentru a răspunde la întrebarea „Sunt eu cine spun că sunt?”

Microcipurile RFID, încorporate sub piele cu o procedură deja ieftină și disponibilă, oferă o interfață digitală către lumea reală centrată pe identitatea titularului: ID-ul dvs., informațiile despre cardul de credit, abonamentul de autobuz, cardul bibliotecii și multe alte surse de informații pe care le aveți transportul în prezent în poșetă / portofel poate fi în schimb stocat pe un cip RFID sub piele.

Ca o dezvăluire completă, sunt încântat de viitorul nostru microcipat. Cu toate acestea, am făcut tot posibilul pentru a evidenția avantajele și dezavantajele (atât pe termen scurt, cât și pe termen lung) de mai jos.

Microchipul uman o privire nepartinitoare asupra argumentelor pro si contra
Un microcip RFID învelit în silicon de calitate medicală, gata să se injecteze chiar sub pielea umană.

Beneficii realiste (pe termen scurt):

 • Identificare. Pașapoartele noastre au deja microcipuri, iar aeroporturile, gările și stațiile de autobuz care trec de la scanarea pașaportului la scanarea brațului ar fi o schimbare minimă a infrastructurii. Același lucru este valabil și pentru permisul dvs. de conducere și ID-ul: tot ce are nevoie poliția este un scaner cu cipuri și vă puteți renunța complet la portofel (presupunând că ați înlocuit deja cardurile de credit / debit cu NFC).
 • Calitatea de membru. Baja Beach Club a fost primul club care a oferit microcip clientilor VIP. Avantajele includ accesul ușor la funcțiile de membru (nu mai este nevoie să transportați un card-cheie), plus componenta ATM vă permite să urmăriți și să întrețineți filele de alimente și băuturi alcoolice. De asemenea, convenabil pentru locurile de muncă pentru a controla cine poate fi unde și când – învechindu-și propriile fob-uri și carduri-cheie. Același lucru este valabil și pentru biblioteci, săli de sport, rezervări de hoteluri și restaurante, gestionarea cardurilor de recompensă și oriunde altundeva vă identificați pentru a primi acces.
 • Gata cu amestecurile corporale. Din păcate, aproximativ 28.000 de bebeluși se amestecă în spitale în fiecare an, plecând în cele din urmă cu părinții greșiți. La celălalt capăt al spectrului, cadavrele se amestecă ocazional și la cămile funerare, ceea ce duce la situații foarte incomode. Un cip implantat la naștere neagă complet incapacitatea persoanelor mai puțin capabile de a se identifica.
 • Siguranța sugarului și a bătrânilor. Nu este neobișnuit ca bătrânii să „evadeze” din casele de odihnă. Peste 2.000 de copii sunt răpiți în SUA în fiecare zi (în valoare de peste 800.000 de copii răpiți pe an). În fiecare an, între 1,6 și 2,8 milioane de tineri fug de acasă. A putea urmări pe oricine (care vă dă permisiunea să faceți acest lucru, desigur!) În orice moment înseamnă liniște sufletească pentru milioane de părinți și îngrijitori din toată țara.
 • Răpiri de copii. Milionarii brazilieni își ciobesc deja copiii pentru a împiedica răpitorii, iar alte națiuni vor urma. Primele 3-4 ore sunt cele mai critice în caz de răpire, aproape 74% din răpiri ducând la crimă în acest interval de timp. Un studiu realizat de Future Foundation arată că 75% dintre părinții britanici ar cumpăra un dispozitiv care să țină evidența locației copilului lor.
 • Metadate de sănătate. O scanare simplă poate spune medicului dumneavoastră la ce sunteți alergic, la ce antibiotice vi s-au prescris în trecut, la ce medicamente utilizați acum și la o mulțime de alte informații care pot fi luate în considerare atunci când aveți nevoie de asistență medicală – chiar dacă ești inconștient.
 • Prevenirea furtului. Sigur, utilizarea cipului RFID din palmă pentru a plăti lucruri, a împrumuta cărți sau a deschide ușile nu este foarte diferită de utilizarea RFID într-un card de plastic din portofel. Există cel puțin o diferență notabilă: puteți pierde sau vă puteți fura portofelul destul de ușor. Părțile corpului tău sunt mult mai greu de furat. În plus, criminalilor le este mult mai dificil să vă scaneze în secret datele cardului atunci când sunt încorporate în mână sau braț, mai degrabă decât un portofel în buzunarul din față sau din spate.
 • Managementul penal. Închisorile nu sunt locuri sigure; toata lumea stie asta. Microchipul criminalilor nu numai că depășește pauzele de închisoare, ci și îmbunătățește culegerea de informații „din interior”. Cine a început lupta în dușuri aseară? Derulați înapoi și inspectați intersecțiile GPS.
 • Oamenii legii și controlul armelor. Browning și Smith & Wesson au adoptat deja un sistem implant-armă de foc care necesită ca armele să se afle în imediata apropiere a proprietarului lor de a trage. Fie că arsenalul tău este furat din casa ta, fie că arma unui ofițer este luptată din mâinile lor într-o luptă, nimeni în afară de proprietarul înregistrat nu le va putea concedia. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că copiii tăi nu pot trage accidental pistolul pe care l-au găsit în noptiera ta. Acest de asemenea nu înseamnă „arme pierdute” la locul crimei: citirile GPS din jetoanele armelor pot raporta întotdeauna unde se aflau, când au fost concediați și – în mod inerent – de către cine.

Dezavantaje realiste (pe termen scurt):

 • Incertitudine. Nu știm ce efecte vor avea microcipurile pe corp pe termen lung. Nu cunoaștem efectele societale ale așchieririi pe scară largă. Nu știm ce probleme vor apărea în fiecare fațetă a ideii și probabil că nu vom ști până nu o vom încerca.
 • Nu pot săvârși infracțiuni minore. Accelerarea, vizionarea unui film suplimentar etc. Beneficiile contextualizate vin întotdeauna la costul difuzării unor date contextuale extinse: pentru a vă servi mai bine, cei care furnizează servicii au nevoie de acces la mai multe informații despre dvs. Un GPS simplu mereu pornit oferă, de asemenea, mijloacele de a ști când accelerați, de exemplu.
 • Controlul accesului. Permiterea companiilor să vă scaneze cipul pentru identificare în mod inerent le oferă, de asemenea, acces la locul în care vă aflați în cadrul sediului lor.
 • Scurgeri de date. Orice tehnologie nouă este întotdeauna plină de bug-uri și exploatări. Punerea atât de multă informație și dependență de un singur cip îl face o țintă principală pentru hackeri și alte persoane care nu sunt bune. Dacă informațiile pot fi scrise (în plus față de citire), există și potențialul de uzurpare a identității sau corupția datelor.
 • Hardware de înlocuire. Fără îndoială, această tehnologie se va îmbunătăți în timp, adăugând din ce în ce mai multe funcții. Este posibil ca aceste noi caracteristici să necesite hardware nou, iar hardware-ul timpuriu să nu aibă o modalitate ușoară de a fi înlocuit fizic.
 • Fără standarde universale. Din păcate, datorită varietății de sisteme de identificare digitală existente, niciun card nu le gestionează pe toate. Ar trebui să implantați un cip RFID pentru metrou, unul pentru cardul dvs. de credit, unul pentru cardul bibliotecii și așa mai departe (sau, cel puțin, să implantați un cip regrababil și să stocați unul dintre cele de mai sus la un moment dat).
 • Migrația corporală. Dacă nu se are grijă corespunzătoare de cipurile implantate, acestea sunt capabile să migreze în corp. Acest lucru ar fi mai puțin o problemă dacă jetoanele ar fi omniprezente (deoarece ar putea fi doar căutate), dar până atunci este complet posibil să fie complet trecute cu vederea (în situații de urgență medicală, de exemplu) dacă nu se găsesc în locația obișnuită.
 • Tratament medical. FDA a declarat că mai multe riscuri pentru microcipurile umane includ reacții adverse ale țesuturilor, pericole electrice și – potențial cel mai important – „incompatibilitate” cu echipamente medicale cu magnet puternic, cum ar fi imagistica prin rezonanță magnetică (RMN). Nu puteți lua nimic de metal într-un RMN; care include stimulatoare cardiace, cleme pentru anevrism, implanturi dentare, înlocuiri de șold / genunchi (cu excepția cazului în care sunt titan nemagnetic), și microcipuri încorporate.

Afirmații utopice:

 • Augmentări ale lumii digitale. Aducerea unei identități digitale în lumea reală poate avea implicații aparent „magice”: camere care ajustează automat termostatul după preferințele dvs. atunci când intrați, mașini care pornesc postul de radio preferat când vă așezați, televizoare care continuă orice spectacol ați urmărit când te așezi în fața lor, magazine care folosesc drone pentru a livra conținut în coșul tău de care ai nevoie în timp ce faci cumpărături și așa mai departe.
 • Autentificare perfectă cu 2 factori. Adagiul de securitate pentru o securitate optimă este acela de a folosi ceva ce știți (parole) în combinație cu ceva pe care îl aveți (adesea telefonul dvs., chiar acum). Telefonul dvs. are o mulțime de dezavantaje (poate fi furat, pierdut, mort, spart, șters etc.) care sunt rezolvate printr-o soluție perfectă care ar putea spori parolele pentru o securitate sporită, fără inconvenientul (desigur ușor) al soluțiilor 2FA actuale.

Afirmații distopice:

 • Puterea de foc revoluționară. Când armele sunt împerecheate cu jetoanele proprietarilor lor, eroii revoluționari nu mai pot pătrunde în arsenalul opresorului pentru a-și întoarce puterea de foc împotriva lor.
 • Accesibilitate și disponibilitate. Pentru a pune atât de multă importanță pe un dispozitiv disponibil doar celor care îl caută, este necesar să țineți cont de disponibilitatea și accesibilitatea acestuia. Dacă avantajele îi dezavantajează efectiv pe cei care aleg să nu participe, diferențele dintre clase se pot lărgi.
 • Mimetism digital. Într-o lume controlată în întregime de cipuri din pielea ta, este posibil ca hackerii și Evil Doers să poată scana și replica datele de pe cipurile tale, replicându-ți efectiv prezența fizică (ceea ce este deosebit de diferit de doar furtul de acreditări digitale).
 • Frate mai mare. Fiecare film de la Hollywood ne-a învățat că microcipurile implantate sunt în primul rând pentru Big Brother, guverne și corporații pentru a ne urmări în permanență fiecare locație. Aceasta este o preocupare reală care trebuie tratată cu controale de confidențialitate și bune practici de securitate din start.
 • Libertatea cipurilor. Într-o lume în care cumpărați mâncare cu cipul în mână, nu este greu să credeți că unii oameni ar prefera să folosească în schimb un card în portofel. Cu toate acestea, este de asemenea nu este greu de imaginat o lume în care „beneficiile” unui microcip impun utilizarea acestuia – necesitând practic tuturor să primească un microcip sau să moară de foame, să-și piardă slujba etc.
 • Jetoane secrete. Unul dintre beneficiile unui microcip este acela că este invizibil pentru cei care nu știu despre asta, ceea ce face ca hoții și adversarii să vă fure informațiile mai greu. Cu toate acestea, acest avantaj este o sabie cu două tăișuri atunci când consideri că oamenii ar putea să nu fie conștienți de microcipurile implantate de alții în sine în timp ce dorm sau inconștient.

Alte considerente:

 • Apocalipticii biblici susțin că ar putea fi „Marca fiarei”, indicând începutul Revelației.
 • În prezent, nu există nicio agenție guvernamentală care să supravegheze sau să controleze îmbunătățirile interfeței neuroelectrice, cel mai apropiat organism fiind FDA, datorită jurisdicției sale largi asupra dispozitivelor medicale.

Mi-a fost dor de ceva? Anunță-mă într-un comentariu și îl voi adăuga la listă!