Microsoft achiziționează Nuance, un sistem de asistență artificială pentru sănătate

Microsoft achiziționează Nuance, un sistem de asistență artificială pentru sănătate

Se pare că Microsoft are degetul pe pulsul a ceea ce este fierbinte. Un lucru care este cu siguranță fierbinte în acest moment în tehnologie este AI, iar un subiect pe mintea tuturor în timpul pandemiei a fost asistența medicală. Microsoft a făcut totul și a achiziționat Nuance, o companie cu software cloud și AI în spațiul medical.

Microsoft anunță achiziția Nuance

Nuance nu este doar o companie de software AI. Are un pedigree destul de impresionant. Se întâmplă să fie aceeași companie de software care a ajutat la lansarea Siri, pe care Apple a achiziționat-o cu renume. Poate Microsoft să aibă același succes?

Microsoft a anunțat achiziția Nuance luni. CEO-ul Nuance, Mark Benjamin, va rămâne și va fi sub vicepreședintele executiv al diviziei Cloud și AI Microsoft, Scott Guthrie.

În anunțul său, Microsoft a spus că „și-a accelerat eforturile de a oferi oferte cloud specifice industriei pentru a sprijini clienții și partenerii în timp ce aceștia răspund la întreruperi și la noi oportunități. Aceste eforturi includ Microsoft Cloud for Healthcare, introdus în 2020, care își propune să răspundă nevoilor cuprinzătoare ale industriei de asistență medicală în transformare rapidă și în creștere. ”

Compania vede achiziția ca pe următorul pas în strategia sa de cloud. Împreună cu Siri, Nuance este, de asemenea, cunoscut pentru dezvoltarea AI conversaționale și a inteligenței clinice bazate pe cloud utilizate în industria asistenței medicale. Produsele sale actuale includ Dragon Ambient eXperience, Dragon Medical One și PowerScribe One.

Toate aceste produse se întâmplă să fie construite pe Microsoft Azure. Nuance a avut, de asemenea, o relație de lungă durată cu Electronic Health Records. Peste 55 la sută dintre medici și 75 la sută din radiologii din Statele Unite folosesc deja sisteme Nuance și este utilizat și în 77 la sută din spitale.

ad-banner

Microsoft și Nuance au început să lucreze împreună în 2019. Acum vor fi „mai capabili să împuternicească furnizorii de asistență medicală prin puterea inteligenței clinice ambientale și a altor servicii cloud Microsoft”. Achiziția va spori Microsoft Cloud for Healthcare.

Microsoft achiziționează un stetoscop Nuance

„Nuance oferă stratul AI la punctul de livrare a asistenței medicale și este un pionier în aplicația reală a AI pentru întreprinderi”, a declarat Satya Nadella, CEO Microsoft.

„IA este cea mai importantă prioritate a tehnologiei, iar asistența medicală este cea mai urgentă aplicație. Împreună, împreună cu ecosistemul nostru partener, vom pune soluții avansate de AI în mâinile profesioniștilor de pretutindeni pentru a stimula luarea deciziilor și a crea conexiuni mai semnificative pe măsură ce accelerăm creșterea Microsoft Cloud for Healthcare și Nuance. ”

AI conversațional

Nu se poate exprima aici că Nuance este și compania care a ajutat la lansarea Siri. Microsoft are aspirații similare pentru Nuance? Sistemele sale sunt bine poziționate în industria asistenței medicale, dar ar dori să exploreze mai mult în afara acelui spațiu?

Microsoft achiziționează un apel video Nuance

Nu se știe, dar Benjamin a spus acest lucru: „În ultimii trei ani, Nuance și-a simplificat portofoliul pentru a se concentra asupra segmentelor de asistență medicală și AI ale întreprinderilor, unde a existat o cerere accelerată pentru soluții avansate de conversație și soluții ambientale”.

El a adăugat în continuare: „Pentru a profita de această oportunitate, avem nevoie de platforma potrivită pentru a aduce atenția și scara globală clienților și partenerilor noștri pentru a permite conexiuni mai personale, mai accesibile și mai eficiente cu oamenii și îngrijirea. Calea de urmat este în mod clar cu Microsoft – care aduce servicii inteligente bazate pe cloud la scară largă și care împărtășește pasiunea noastră pentru modurile în care tehnologia poate face diferența. În același timp, această combinație oferă o oportunitate critică de a oferi o valoare semnificativă și sigură acționarilor noștri care ne-au condus și ne-au sprijinit în această călătorie. ”

Ar putea cele două companii să prevadă un înlocuitor pentru Cortana? Este o coincidență faptul că Cortana a fost retras de pe Android și iOS pe 31 martie? Citiți mai departe pentru a afla ce a luat Microsoft de la Cortana acum un an.

Scroll to Top