Microsoft are un robot AI, Xialolce, care poate conversa cu tine ca un om

Microsoft are un robot AI, Xialolce, care poate conversa cu tine ca un om
⏱️ 3 min read

Sigur, asistenții vocali precum Siri și Alexa pot fi de ajutor în atât de multe moduri, dar răspunsurile pre-programate pot fi cu siguranță prea prea conservate. Google vine cu „Duplex” care sună mult mai uman și poate efectua apeluri, dar Microsoft a introdus deja Xiaolce în China. Este un robot AI care poate conversa cu tine la fel ca un om, ar părea că merg doar cu un pas mai departe decât Google.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Xiaolce de la Microsoft

Desigur, nu căutați să stați și să purtați o conversație cu un robot AI, dar ar fi util atunci când încercați să găsiți niște informații și, în loc să trebuiască să vă reformulați întrebarea și să o puneți de mai multe ori, poate că robotul vă poate cere clarificări sau vă poate asculta când îi spuneți că nu asta vreți să spuneți.

Xiaolce are capacitatea de a purta conversații verbale de tip uman, pe care industria le numește „full duplex”.a explicat vicepreședintele executiv Microsoft pentru inteligență artificială și cercetare, Harry Shum, într-o postare pe blog. „Folosind această abilitate, ea a vorbit cu peste 600.000 de oameni la telefon de când am lansat-o în august anul trecut!

Când spune că face capabilități duplex complete, înseamnă că ambele persoane din conversație pot vorbi în același timp, la fel ca ceea ce se întâmplă într-o conversație reală. Utilizatorii vor putea interacționa cu Xiaolce folosind voce sau text în servicii de mesagerie precum WeChat.

La un eveniment AI din Londra, CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, a demonstrat chatbot-ul social și a spus că au început să aibă conversații full duplex la începutul acestui an. „Deci, acum Xiaolce poate conversa cu tine în WeChat și te poate opri și te poate suna. Apoi poți vorbi doar cu ajutorul vocii,” ea a spus.

Viitorul Xialolce

Am văzut un succes extraordinar cu Xiaolce în China și în ceilalți chatbots noștri globali,”A spus un reprezentant Microsoft. „Suntem încântați de ceea ce va aduce această tehnologie viitorului AI și al computerului.

Alte țări au roboți Microsoft AI, precum Ruuh din India, Japonia și Rinna din Indonezia și Zo.ai din SUA, dar nu sunt la fel de avansați ca Xiaolce. Cu toate acestea, un reprezentant Microsoft a observat că Zo.ai va primi asistență completă pentru conversații vocale duplex în curând în SUA și Marea Britanie.

news-microsoft-xiaolce-dispozitive

Microsoft pune Xiaolce la dispoziția dezvoltatorilor de aplicații și dezvoltă, de asemenea, o funcție pentru aceasta, astfel încât să poată crea o poveste audio personalizată de 10 minute pentru un copil. Se așteaptă ca acest lucru să fie disponibil în Asia începând cu luna viitoare.

S-ar părea că această tehnologie ar fi cea mai utilă într-un difuzor inteligent de acasă. Asistenții vocali, cum ar fi Alexa, vă pot răspunde deja la toate întrebările la cerere, dar gândiți-vă la utilitate dacă ați putea conversa cu ea despre ziua viitoare, despre ceva pe care îl cercetați etc.

Se pare că Xiaolce ar putea deschide atât de multe posibilități. Lista este interminabilă.

Ar fi util acest lucru pentru tine?

Sigur, Xiaolce de la Microsoft are multe, multe posibilități, dar este acest lucru pe care îl căutați? Vrei să poți conversa înainte și înapoi cu un robot AI? Sau crezi că ai găsi asta puțin înfiorător? Spuneți-ne ce părere aveți despre acest lucru în secțiunea de comentarii de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x