Microsoft lansează un patch Windows de urgență pentru o vulnerabilitate critică

Microsoft lansează un patch Windows de urgență pentru o vulnerabilitate critică

⌛ Reading Time: 2 minutes

Există o nouă vulnerabilitate în Windows 10 numită „PrintNightmare. ” A fost dezvăluit la începutul lunii iulie 2021, iar Microsoft lansează deja o actualizare de securitate de urgență pentru a remedia problema. Ar trebui să actualizați cât mai curând posibil.

Actualizare, 7/7/21 16:42 Est:

Potrivit cercetătorilor Matthew Hickey și Will Dorman, soluția pe care Microsoft o lansează pentru PrintNightmare nu este o soluție completă. Remediază doar partea de executare a codului de la distanță a vulnerabilității. Asta înseamnă că exploatările pot ocoli patch-ul și pot face unele lucruri urâte. Vă îndemnăm în continuare să actualizați Windows și să fiți pregătiți pentru orice noi actualizări care vin după aceasta.

Vulnerabilitatea este un defect critic în serviciul Windows Print Spooler. Este similar cu o altă vulnerabilitate care a fost patch-uri în iunie 2021. Cel mai rău lucru despre PrintNightmare este că exploatarea sa a fost distribuită public, ceea ce face mai ușor angajarea hackerilor.

Windows rulează serviciul Print Spooler în mod implicit, ceea ce înseamnă că funcționează practic pe fiecare computer Windows care merge până la Windows 7. Microsoft a emis patch-uri pentru anumite versiuni de Windows 10, Windows Server 2019, Windows Server 2012 R2, Windows Server 2008 , Windows 8.1, Windows RT 8.1 și Windows 7.

Actualizările de securitate au început să fie lansate pe 6 iulie 2021 și Microsoft îndeamnă toată lumea să „instaleze imediat aceste actualizări”. Pentru a verifica actualizarea pe computerul dvs. Windows, accesați Setări> Actualizare și securitate> Căutare actualizări.

Căutați actualizări Windows.

Vulnerabilitățile și patch-urile de acest gen sunt motivele pentru care este atât de important să vă mențineți sistemul de operare actualizat. Asigurați-vă că verificați și instalați actualizări în mod regulat pentru a vă menține computerul Windows în siguranță.

Prin intermediul: The Verge

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.