Microsoft numește soluția de soluționare a browserului Firefox „improprie”, o va bloca

Microsoft numește soluția de soluționare a browserului Firefox „improprie”, o va bloca

⌛ Reading Time: 3 minutes

Windows 11 vă permite să alegeți browserul implicit, dar este nevoie de o mulțime de clicuri și oricum Microsoft vă obligă să utilizați Edge. Firefox a avut o soluție, dar Microsoft o numește „improprie” și o va bloca în curând.

Cum să comutați de la versiunile Insider la cele stabile ale Windows 11

LEGATE DECum să comutați de la versiunile Insider la cele stabile ale Windows 11

Următoarea actualizare Windows nu vă va împiedica să schimbați browserul implicit în Windows 11. Patch-ul va forța legăturile folosind protocolul Microsoft-Edge să se deschidă întotdeauna în Edge. Acestea sunt link-uri specifice deschise prin Windows 11, cum ar fi cele direct din funcția de căutare a barei de activități. Soluția de soluție pentru Firefox și EdgeDeflector au făcut ca aceste linkuri să se deschidă în continuare în browserul dvs. implicit. Microsoft este pe cale să lanseze o actualizare care dezactivează această soluție, numind-o „improprie” din partea Mozilla

Microsoft a făcut o declarație către The Verge unde a explicat logica din spatele deciziei sale.

„Windows activează în mod deschis aplicații și servicii pe platforma sa, inclusiv diverse browsere web”, spune un purtător de cuvânt al Microsoft. „În același timp, Windows oferă, de asemenea, anumite experiențe client end-to-end atât în ​​Windows 10, cât și în Windows 11, experiența de căutare din bara de activități este un astfel de exemplu de experiență end-to-end care nu este concepută pentru a fi redirecționat. Când devenim conștienți de redirecționare necorespunzătoare, emitem o remediere.”

Firefox a vorbit despre decizia Microsoft. „Oamenii merită să aleagă. Ei ar trebui să aibă capacitatea de a seta cu ușurință setările implicite, iar alegerea lor de browser implicit ar trebui să fie respectată”, spune un purtător de cuvânt al Mozilla într-o declarație către The Verge. „Am lucrat la codul care lansează Firefox atunci când protocolul Microsoft-Edge este utilizat pentru acei utilizatori care au ales deja Firefox ca browser implicit. După modificarea recentă a Windows 11, această implementare planificată nu va mai fi posibilă.”

Publicitate

După cum vă puteți aștepta, dezvoltatorul EdgeDeflector nu este încântat, așa cum se subliniază într-un postare pe blog. „Microsoft nu este un administrator bun al sistemului de operare Windows. Ei acordă prioritate reclamelor, bundleware-urilor și abonamentelor la servicii față de productivitatea utilizatorilor lor”, a spus dezvoltatorul Daniel Aleksandersen.

„Cei 500.000 de utilizatori EdgeDeflector nu au fost, probabil, niciodată mai mult decât o pacoste pentru Microsoft”, a spus Aleksandersen. „Cu toate acestea, luna trecută, atât browserele web Brave, cât și Firefox, fie au copiat funcționalitatea EdgeDeflector, fie au semnalat că aceasta era pe foaia de parcurs.”

Microsoft adaugă Office în meniul contextual al Microsoft Edge

LEGATE DEMicrosoft adaugă Office în meniul contextual al Microsoft Edge

Suntem surprinși că Microsoft procedează în acest fel, deoarece o alegere ca aceasta ar putea fi considerată anticoncurențială, care este o problemă cu care compania s-a ocupat în trecut. Va trebui să așteptăm și să vedem cum se desfășoară acest lucru în viitor, dar face ca Edge să arate rău, ceea ce este păcat pentru că nu este deloc un browser groaznic.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.