Microsoft oferă pași pentru a remedia problema de paritate a spațiilor de stocare pe Windows 10

Microsoft offre passaggi per risolvere il problema di parita degli
⌛ Reading Time: 4 minutes

Microsoft oferă pași de soluționare pentru a atenua și a recupera fișierele de pe dispozitive care utilizează Spații de stocare cu paritate după actualizarea la Windows Server și Windows 10 versiunea 2004 (Actualizare mai 2020).

Instrucțiunile apar după ce s-a confirmat că funcția care ar trebui să vă protejeze datele nu mai funcționează în urma actualizării și poate provoca pierderi de date în multe cazuri. Potrivit companiei, doar stocarea cu paritate a fost afectată. Oglinda și spațiile de stocare simple nu sunt afectate de problemă.

Spații de stocare este o caracteristică care vă permite să grupați mai multe unități în grupuri, pe care apoi să le utilizați pentru a crea spații de stocare cu diferite tipuri de tehnologii asemănătoare RAID, cum ar fi oglindă și paritate, pentru a vă proteja datele de defecțiunile unităților și pentru a vă extinde. depozitare în timp.

Dacă ați fost afectat de probleme, Microsoft a publicat pași pentru a utiliza setările instrumentului de depanare și PowerShell pentru a atenua problema, iar compania oferă, de asemenea, pașii pentru a recupera fișierele dacă încă aveți acces la spațiul de stocare.

În acest ghid, veți afla pașii recomandați de Microsoft pentru a atenua și a recupera fișierele din spațiile de stocare într-o configurație de paritate după actualizarea la Windows Server sau Windows 10 versiunea 2004.

Important: Compania spune că revenirea la versiunile anterioare de Windows 10 nu rezolvă problema și nu este recomandată utilizarea comenzii chkdsk pe niciun dispozitiv afectat de această problemă.

Soluție pentru spațiile de stocare cu instrument de depanare

Compania a pus la dispoziție niște instrumente automate de depanare pentru a rezolva unele dintre probleme și pentru a atenua problema pentru unele scenarii.

Pentru a verifica dacă instrumentul automat de depanare a rulat și a aplicat atenuarea, urmați pașii:

 1. Deschis Setări.

 2. Click pe Actualizare și securitate.

 3. Click pe Depanați.

 4. În secțiunea „Depanare recomandată”, faceți clic pe Vezi istoricul opțiune.

 5. Dacă instrumentul de depanare a încercat să ruleze, veți vedea un instrument de depanare critic sau un instrument de depanare recomandat cu titlul și descrierea.

  • Instrument de depanare hardware și dispozitive: Schimbați automat setările sistemului pentru a remedia o problemă pe dispozitiv. Explicaţie: Acest instrument de depanare va preveni problemele cu datele din spațiile de stocare. După rularea instrumentului de depanare, nu veți mai putea scrie în Spațiile de stocare.
  • Instrument de depanare a spațiului de stocare: Coruperea datelor a fost detectată în spațiul dvs. de stocare de paritate. Acest instrument de depanare ia măsuri pentru a preveni corupția ulterioară. De asemenea, restabilește accesul la scriere dacă spațiul a fost marcat anterior doar pentru citire. Pentru mai multe informații și acțiuni recomandate, vă rugăm să consultați linkul de mai jos. Explicaţie: Acest instrument de depanare va atenua problema pentru unii utilizatori și va restabili accesul de citire și scriere la spațiile dvs. de stocare paritate. Este posibil ca fișierele care au avut deja probleme să fie recuperate manual.

După ce ați finalizat pașii, veți înțelege dacă problema a fost atenuată. Microsoft mai spune că în prezent nu există o atenuare completă pentru toate scenariile acestei probleme.

Soluție pentru spațiile de stocare cu PowerShell

Pentru a atenua problema Spațiilor de stocare pe Windows 10 sau Windows Server cu PowerShell, utilizați acești pași:

 1. Deschis start.

 2. Caută PowerShell, faceți clic dreapta pe rezultatul de sus și selectați Rulat ca administrator opțiune.

 3. Tastați următoarea comandă pentru a atenua problema de paritate cu spațiile de stocare și apăsați introduce:

  Get-VirtualDisk | ? ResiliencySettingName -eq Parity | Get-Disk | Set-Disk -IsReadOnly $true

După ce ați finalizat pașii, Spațiile de stocare ale turului ar trebui acum să fie setate doar pentru citire, ceea ce înseamnă că nu veți putea să le scrieți. Dispozitivul va fi în continuare utilizabil și orice volum care nu este văzut ca RAW ar trebui să fie citit.

Pașii de mai sus sunt echivalentul instrumentului de depanare de mai sus intitulat „Depanator hardware și dispozitive”. În prezent, nu există un manual echivalent cu instrumentul de depanare intitulat „Depanarea spațiului de stocare”.

Soluție pentru spațiile de stocare cu recuperarea fișierelor

Dacă reușiți să vă accesați spațiile de stocare paritate și nu apare ca RAW în Disk Manager, puteți încerca recuperarea utilizând Windows File Recovery (WinFR).

Pentru a recupera fișiere din spațiile de stocare, urmați acești pași:

 1. Deschis Magazin Microsoft.

 2. Descărcați Recuperare fișiere Windows aplicația.

 3. Deschide WinFR aplicația.

 4. Alerga segment mode (/r) cu indicatorul fișierelor neșterse (/u) pentru a recupera fișiere din volumele dvs. NTFS. În mod implicit, aceasta va recupera toate fișierele posibile. Puteți adăuga steaguri de filtrare dacă sunteți interesat doar de anumite formate de fișiere (cum ar fi /n *.docx) și pentru a reduce recuperarea fișierelor de sistem. Exemplu de comandă pentru a recupera toate fișierele docx prezente în fișierul C: conduce la D:SpacesRecovery folder: winfr.exe C: D:SpacesRecovery /r /u /n*.docx

După ce ați finalizat pașii, puteți vizualiza fișierele recuperate. În exemplul de mai sus, ar trebui să accesați D:SpacesRecovery pentru a vedea datele recuperate. (Puteți afla mai multe despre aplicația Windows File Recovery în acest ghid.)

Dacă aveți un volum ReFS care se afișează ca RAW în Disk Manager, puteți utiliza comanda refsutil salvage pentru a recupera datele la un volum de dimensiune echivalentă. Există două opțiuni pentru comanda de salvare: rapidă și completă. Este posibil ca o recuperare rapidă să nu recupereze atât de multe date ca o recuperare completă.

Pentru a efectua o recuperare rapidă, utilizați acești pași:

 1. Deschis start.

 2. Caută Prompt de comandă, faceți clic dreapta pe rezultatul de sus și selectați Rulat ca administrator opțiune.

 3. Tastați următoarea comandă pentru a recupera fișierele și apăsați introduce:

  refsutil salvage -QA SOURCE-VOLUME WORKING-DIRECTOR DESTINATION-FOLDER

  De exemplu:

  refsutil salvage -QA E: F:SalvagedFiles

Pentru a efectua o recuperare completă, utilizați acești pași:

 1. Deschide Start.

 2. Căutați Command Prompt, faceți clic dreapta pe rezultatul de sus și selectați opțiunea Run as administrator.

 3. Tastați următoarea comandă pentru a recupera fișierele și apăsați Enter: refsutil salvage -FA SOURCE-VOLUME WORKING-DIRECTOR DESTINATION-FOLDER De exemplu: refsutil salvage -FA E: F:SalvagedFiles

  refsutil salvage -FA SOURCE-VOLUME WORKING-DIRECTOR DESTINATION-FOLDER

  De exemplu:

  refsutil salvage -FA E: F:SalvagedFiles

După ce finalizați pașii, fișierele vor fi recuperate în folderul specificat.

.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.