Microsoft și AMD remediază problema de performanță a procesorului pe Windows 11

⏱️ 2 min read

  • Microsoft face actualizarea KB5006746 disponibilă în canalul stabil al Windows 11.
  • Actualizarea remediază o problemă de performanță cu procesoarele AMD.
  • AMD publică, de asemenea, actualizarea driverului 3.10.08.506 pentru a remedia a doua problemă cu procesoarele sale.

Microsoft și AMD pun la dispoziție remedieri pentru problemele de performanță care au apărut odată cu lansarea inițială a Windows 11, care afectează computerele cu procesoare AMD Ryzen.

La scurt timp după lansarea Windows 11, Microsoft și AMD au confirmat că noua versiune provoacă probleme de compatibilitate care se traduceau în până la 15% din performanța afectată a procesoarelor Ryzen.

Apoi compania a pus la dispoziție o actualizare ulterioară pentru a rezolva problemele, printre alte probleme, dar actualizarea a înrăutățit lucrurile. Cu toate acestea, la câteva zile după, Microsoft a grăbit o altă actualizare cumulativă (KB5006746) ca o previzualizare pentru Insiders pentru a remedia problema cu procesoarele AMD. Aceeași actualizare este acum disponibilă ca actualizare opțională pentru versiunea stabilă a Windows 11 și oricine o poate descărca din pagina de setări Windows Update.

În același timp, AMD pune la dispoziție o actualizare pentru driverul său de chipset (3.10.08.506) pentru a rezolva problema rămasă și, împreună cu actualizarea Windows 11, să elimine problemele de performanță cu procesoarele AMD.

Dacă ați actualizat recent un computer cu un procesor AMD, se recomandă instalarea ambelor actualizări pentru a vă asigura că performanța nu mai este afectată.

Potrivit AMD, actualizarea driverului 3.10.08.506 „restaurează funcția și comportamentul dorit pentru UEFI CPPC2 („nucleul preferat”) în Windows 11 versiunea 22000.189 (sau mai nouă) pe procesoarele AMD. ” Și, conform Microsoft, actualizarea KB5006746 remediază „o problemă de cache L3 care ar putea afecta performanța în unele aplicații pe dispozitive care au procesoare AMD Ryzen după actualizarea la Windows 11 (versiunea originală).”

Puteți descărca și instala cea mai recentă actualizare a Windows 11 de la Setări > Windows Update > Opțiuni avansate > Actualizări opționale. De asemenea, este posibil să descărcați și să instalați actualizarea manual din Site-ul web Microsoft Update Catalog. Si tu poti descărcați driverul chipset-ului AMD de pe acest site web.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...