Microsoft va pune la dispoziție kituri de reparații iFixit pentru Surface

Microsoft va pune la dispoziție kituri de reparații iFixit pentru Surface
⌛ Reading Time: 4 minutes

Right ‘ to Repair a făcut încă un pas în direcţia corectă. În timp ce Apple a anunțat în noiembrie că va începe programul de reparații cu autoservire, nemesisul de mult timp Microsoft va lucra cu iFixit pentru a pune la dispoziție kituri de reparații anumitor centre de reparații pentru a repara dispozitivele Surface. Ambele companii fac aceste schimbări pentru a se deschide mai mult față de așteptările impulsului privind dreptul la reparație.

iFixit anunță un parteneriat cu Microsoft

iFixit a anunțat într-o postare pe blog că va crea kituri de reparații și le va pune la dispoziție reparatorilor independenți iFixit Pro, furnizorilor de servicii autorizați Microsoft, centrelor de experiență Microsoft și clienților comerciali Microsoft. Acestea ar fi doar cu scopul de a deservi dispozitivele Surface.

„Microsoft a făcut un pas mare pentru a face reparațiile accesibile clienților săi, iar momentul lor este perfect pe măsură ce Right to Repair câștigă avânt în SUA”, a explicat Kyle Wiens, CEO iFixit. „Averea la dispoziție a instrumentelor OEM va oferi tehnicienilor de reparații posibilitatea de a-și ajuta clienții să-și mențină dispozitivele în viață pentru mai mult timp.”

Setul de instrumente este proiectat de Microsoft și fabricat de iFixit pentru a permite centrelor de reparații să se ocupe de adezivul care leagă anumite modele Surface. iFixit a recunoscut că „lucrarea cu adeziv este unul dintre cele mai provocatoare aspecte ale reparării liniei Surface”. Este un detaliu care trebuie manipulat cu precizie pentru a nu deteriora componentele delicate. Setul de instrumente iFixit este conceput pentru a preveni deteriorarea, în special la centrele de reparații care se ocupă de un volum mare de reparații.

În interiorul setului de instrumente iFixit

Cadrul de lipire a afișajului de suprafață funcționează cu greutăți pentru a apăsa ecranul pe dispozitivul de suprafață. Este inclus în trusa de instrumente împreună cu o bucată de spumă de 12″ x 12″ x 3/8″ pe care dispozitivul să poată sta în timp ce este reparat. Rama este disponibilă în două dimensiuni pentru a se potrivi cu Microsoft Surface Pro 7+, Microsoft Surface Pro 8 și Microsoft Surface Pro X.

Microsoft Surface Toolkit Pro

Tot în trusa de reparații se află și capacul bateriei Surface. Acesta este plasat deasupra dispozitivului când este deschis pentru a se asigura că nu există niciun contact cu placa de bază sau alte componente sensibile. Este conceput pentru a fi utilizat cu Microsoft Surface Laptop, Surface Laptop Go, Surface Laptop SE și Surface Laptop Studio.

O altă piesă specială din setul de instrumente este Surface Display Debonding Tool. Acesta este folosit pentru a îndepărta ansamblul ecranului de pe suprafață, astfel încât să nu fie introdus prea mult dispozitivul de deschidere și să nu deterioreze dispozitivul. Este conceput special pentru Microsoft Pro 7+, Microsoft Surface Pro 8 și Microsoft Surface Pro X.

Pentru a obține setul de instrumente, profesioniștii în reparații trebuie să fie de acord cu „Credul tehnicianului de reparații”.

Urmând conducerea Apple

Din nou, alianța Microsoft-iFixit pentru a oferi kituri de reparații Surface profesioniștilor în reparații vine în urma căreia Apple va face un pas mai departe pentru a oferi un program de reparații cu autoservire celor care dețin un iPhone 12 sau iPhone 13. Programul va fi lansat în 2022. și să se extindă la Mac-uri M1 mai târziu în cursul anului.

Microsoft Surface Toolkit Iphone 13

În timp ce Apple duce ideea cu un pas mai departe, deschizând programul pentru utilizatori, mai degrabă decât pentru profesioniști în reparații, completează un salt mai mare după ce a invalidat anterior garanțiile utilizatorilor pentru reparații proprii.

Toate acestea vin în urma impulsului „Dreptul la reparație” al parlamentarilor. Această legislație ar forța companiile de tehnologie, precum Apple și Microsoft, să permită utilizatorilor opțiunea de auto-reparare.

Ce înseamnă competiția de reparații pentru consumatori? Poate duce doar la mai multă libertate de a vă repara dispozitivul așa cum doriți, indiferent dacă îl reparați singur sau îl duceți înapoi la magazin sau la un centru de reparații terță parte.

Dacă întotdeauna ți-ai dorit să poți repara propriile dispozitive, opțiunea este mai aproape ca niciodată.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.