Microsoft va retrage Internet Explorer Desktop în 2022

Microsoft va retrage Internet Explorer Desktop în 2022

⌛ Reading Time: 3 minutes

Acesta este un anunț pe care l-am văzut cu toții: Microsoft va retrage oficial aplicația desktop Internet Explorer în iunie 2022. A fost o moarte lungă și lentă pentru browserul web, dar acesta pare să fie ultimul cui în sicriu, cu excepția câtorva cazuri în care browserul va continua să trăiască. În acest proces, MIcrosoft Edge este împins ca moștenitor.

Anunțul Microsoft despre Internet Explorer

Microsoft a renunțat la anunț săptămâna aceasta că va retrage Internet Explorer anul viitor. În timp ce în ultimul an compania a încheiat asistența IE pentru serviciile Microsoft 365, de data aceasta pierde și mai mult.

Un argument pentru încetarea suportului suplimentar a fost făcut prin înălțarea virtuților Microsoft Edge, succesorul IE. Postarea de pe blog explica: „Viitorul Internet Explorer pe Windows 10 este în Microsoft Edge”.

Noul browser a fost denumit „o experiență de navigare mai rapidă, mai sigură și mai modernă decât Internet Explorer, dar este, de asemenea, capabil să abordeze o problemă esențială: compatibilitatea pentru site-urile și aplicațiile vechi, vechi”. Edge are încorporat modul Internet Explorer, cu intenția ca site-urile web și aplicațiile bazate pe IE să nu mai fie o problemă.

Din aceste motive, Microsoft retrage aplicația desktop IE la 15 iunie 2022, pentru anumite versiuni de Windows 10. Câteva apariții nu vor fi afectate: Windows 10 LTSC pe piață, aplicații desktop Internet Explorer 11 și MSHTML (Trident ) motor.

Microsoft a continuat să cânte laudele Edge în postarea de pe blog. Se referea la acesta ca „o cale către viitorul Web-ului, respectând în același timp trecutul Web-ului”, menționând în același timp că „schimbarea era necesară”. Pentru a promova ideea că Edge este instrumentul potrivit pentru a înlocui IE, Microsoft a prezentat motivele pentru care consideră că este adevărat.

Microsoft Internet Explorer Windows
  • Compatibilitate îmbunătățită – Încă o dată, s-a împins ideea că Edge acceptă navigarea moștenită și modernă, remarcând că este singurul browser cu funcție încorporată care acceptă site-uri web bazate pe IE în timp ce este construit pe proiectul Chromium.
  • Productivitate simplificată – Microsoft știe că este frustrant să fii obligat să folosești mai multe browsere doar pentru a obține toate funcțiile de care ai nevoie. Cu toate acestea, motorul dual Edge vă eficientizează productivitatea făcând totul. De asemenea, are avantaje moderne pe care IE nu le are – sau mai bine zis nu le are.
  • Securitate mai bună a browserului – Compania consideră că Edge are cea mai bună protecție împotriva atacurilor de phishing și a malware-ului pe Windows 10 și Microsoft Defender SmartScreen. Password Monitor scanează Web-ul și vă va avertiza în cazul în care constată că acreditările dvs. au fost compromise. Postarea de pe blog spunea că Edge este mai sigur decât Chrome pentru companiile care utilizează Windows 10.

Tranziția de la Internet Explorer la Edge

Microsoft sugerează că, dacă sunteți un utilizator acasă al Internet Explorer, faceți tranziția către Edge înainte de iunie 2022. Postarea de pe blog menționează că noul browser facilitează importarea parolelor, a favoritelor și a altor date de navigare. Companiile ar trebui să poată prelungi durata de viață a site-urilor web vechi folosind modul IE în Edge.

Microsoft Internet Explorer Edge

Această zi a venit mult. Internet Explorer tocmai a continuat să devină din ce în ce mai datat, la fel ca FlashPlayer, care, de asemenea, recent și-a luat ultimul arc.

Cum vă va afecta Microsoft sfârșitul suportului pentru Internet Explorer? Spuneți-ne în comentariile de mai jos. Asigurați-vă că consultați următoarele articole pentru a vedea dacă doriți să înlocuiți IE cu Edge așa cum sugerează Microsoft sau dacă doriți să vă îndepărtați mai departe și să alegeți un browser complet diferit.

Credit de imagine: Simbol Internet Explorer de ChristiaanColen, InternetExplorer 8b1 de mrwynd, Microsoft Edge de marcyscreed2013și domeniul public

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.