Microsoft Word gegen Google Text & Tabellen: Wer gewinnt?

Microsoft Word vs Google Docs: Cine câștigă?

Umilul procesor de text a fost întotdeauna un element de bază al lumii informatice. Dacă doriți ceva scris și doriți ceva cu mult mai multe funcții decât Notepad, aveți de obicei procesorul de text preferat pregătit și așteaptă să plece. În aceste zile există doi giganți de procesare a textelor care concurează asupra atenției – Microsoft Word și Google Docs. Care iese pe primul loc? Să împărțim această dezbatere în mai multe domenii cheie.

Cost

Una ușoară, nu? Google Docs nu costă nimic de utilizat; tot ce aveți nevoie este un cont Google și sunteți gata de plecare. Office, pe de altă parte, vine fie ca o suită software 2016, fie ca un abonament lunar la Office 365. În scopuri de cost, Google Docs a câștigat în mod clar această rundă.

Cu toate acestea, înainte de a exclude complet Office, rețineți că există o versiune oficială gratuită a Office numită Office Online. Nu este la fel de puternic ca suita Office principală și vă încurajează să obțineți Office 365 în schimb, dar este încă gratuit. Google Docs îl câștigă în continuare pe baza faptului că produsul complet este gratuit, în timp ce doar versiunea online mai ușoară Office este.

Norul vs. Confidențialitatea

google-vs-office-cloud

Funcționalitatea cloud este o sabie cu două tăișuri. Unii utilizatori adoră norul, în timp ce alții consideră că este o problemă de confidențialitate. Drept urmare, vom judeca aceste suite în funcție de capacitatea lor de a folosi cloud-ul pentru stocare, precum și de opțiunea de a nu folosi deloc cloud-ul.

Puteți stoca și edita documente în cloud cu fiecare suită?

În ambele cazuri, da. Google Docs este un serviciu bazat pe cloud care vă menține documentele actualizate indiferent unde le deschideți sau le scrieți. Toate sunt stocate pe Google Drive, care vine gratuit cu contul dvs. Google. Office 365 are capacități de editare și stocare în cloud cu OneDrive, propriul serviciu Microsoft bazat pe stocare. Acest lucru este, de asemenea, gratuit.

Puteți stoca și edita documente din cloud cu fiecare suită?

Aici intervin diferențele. Google Docs poate descărca documente pe hard disk pentru editare ulterioară, dar acest lucru necesită un alt procesor de text pentru a se deschide (cum ar fi Word, de exemplu!). Dacă doriți să scrieți în Google Docs, dar fără a utiliza cloud-ul, cea mai bună opțiune este să activați modul offline în Google Docs, să vă deconectați și să editați documentul în acest fel, ceea ce pare a fi o problemă prea mare pentru a fi practic.

Comparați acest lucru cu funcțiile fără cloud ale Office, unde pur și simplu instalați software-ul pe hard diskul computerului și îl porniți când doriți să scrieți ceva care nu este din cloud. Acest lucru face ca Office să fie deosebit de bun pentru manipularea documentelor sensibile pe care ați prefera să nu le aveți undeva în plutire.

Capacități offline

Acest lucru duce frumos la cât de bine se joacă fiecare când nu aveți internet. Google Docs are funcții offline, dar trebuie să setați opțiunea înainte de a vă conecta offline și puteți deschide documentele pe care le-ați deschis recent în timp ce sunteți online. Cu toate acestea, software-ul de birou Office nu necesită în mod firesc o conexiune online. Aceasta înseamnă că puteți scoate laptopul oricând în timpul călătoriilor și puteți face treaba, fără să vă faceți griji cu privire la pregătirea prealabilă a documentelor pentru utilizare offline.

Șabloane

Fără îndoială, Office câștigă pe șabloane. Google Docs are o selecție decentă a acestora, dar Office câștigă doar pe baza faptului că vă puteți crea propriul produs utilizând produsul de bază. Google Docs, pe de altă parte, necesită GSuite pentru a debloca capacitatea de a crea și salva șabloane.

Colaborare

colaborare google-vs-office

Google Docs a fost înainte regele colaborării online: le permitea oamenilor să editeze documente simultan și le aducea publicului prin furtună. De atunci, Windows și-a îmbunătățit jocul și a permis aceeași caracteristică cu Office 365. În acest sens, niciunul dintre ei nu l-a învins pe celălalt în ceea ce privește funcționalitatea de colaborare; amândoi o au.

Există totuși un punct care indică lucrurile spre Google Docs. Google Docs îl face mai inclusiv pentru utilizatori. Deoarece fiecare colaborator necesită doar un browser web pentru a deschide Google Docs, puteți include pe documentul dvs. persoane din toate sistemele de operare și din toate bugetele. Între timp, colaborarea cu Office necesită ca fiecare scriitor să aibă propria copie a Office, ceea ce este mult mai puțin practic.

Funcționalitate

Google Docs are funcționalități limitate în comparație cu Office. Utilizatorii care folosesc doar procesoare de text pentru a-și dezaproba gândurile și a face o lucrare de bază vor găsi Google Docs să fie mai mult decât suficient. Cu toate acestea, utilizatorii care doresc mai mult din suita lor de birou vor găsi lipsa ofertelor Google Doc.

Cine castiga?

Când vine vorba de cine câștigă această luptă, se poate răspunde doar cu un „depinde” enervant. Google Docs și Office sunt competitori de-a lungul timpului, dar ambele se potrivesc unor nișe diferite, ceea ce le face pe fiecare să fie mai bun pentru anumite persoane. Nu există un câștigător „knock-out total” între cele două suite; totul se reduce la ceea ce doriți de la procesorul dvs. de text. Dar cine scoate la maximum fiecare?

Google Docs câștigă dacă:

  • Doriți un procesor gratuit care să nu fie o versiune „scăzută” a unui produs plătit
  • Doriți să colaborați cu alții, indiferent de sistemul lor de operare sau de dorința de a plăti pentru un procesor de text
  • Bucurați-vă de utilizarea cloud pentru editare instantanee și fără probleme pe mai multe dispozitive

Microsoft Office câștigă dacă:

  • Doriți un procesor care să poată gestiona orice sarcină de lucru, cu șabloane personalizabile, funcționalitate superioară și o gamă largă de opțiuni pentru a comuta și utiliza
  • Doriți să stocați lucrări sensibile în afara norului, astfel încât să vă puteți asigura că nu va fi scurs din cauza unei încălcări de securitate care a fost scos din mâinile dvs.
  • Doriți ceva care să funcționeze atunci când sunteți departe de Internet, cum ar fi în timpul călătoriilor

Apartamente de afaceri

Google Docs și Microsoft Word au ambele avantaje și dezavantaje, în același timp umplând nișe diferite. Acum știți care este cel mai potrivit pentru dvs. și stilul dvs. de utilizare.

Pe care o preferați? Sunet de mai jos!