Minecraft vs. Roblox: Care este cel mai bun pentru tine sau pentru copilul tău?

Minecraft vs. Roblox: Care este cel mai bun pentru tine sau pentru copilul tău?

Minecraft și Roblox sunt două dintre cele mai importante sandbox-uri pentru jocuri video. Acestea permit jucătorilor, în special în categoriile de vârstă mai mică, să construiască lumi și jocuri din ceva asemănător Legosului digital, să exploreze lumi create de alți jucători și să plece în aventuri alături de prieteni din lumea reală și cei întâlniți în joc.

Dar dincolo de asta, cele două jocuri de succes sunt de fapt foarte diferite unul de celălalt. Aici, sunt discutate diferențele dintre Minecraft și Roblox, astfel încât să puteți afla care este cel mai bun pentru dvs. (sau pentru copilul dvs.).

Minecraft vs. Roblox Gameplay

În ciuda asemănărilor superficiale, Minecraft și Roblox joacă foarte diferit. Minecraft este un joc mai solitar, axat mai mult pe crearea de lumi folosind diferitele elemente din joc. Multe dintre niveluri tind să fie single-player – sau dacă sunt online, pe servere mai mici. Minecraft este foarte mult un joc în sine, jucat de la prima sau a treia persoană, permițând jucătorilor să exploreze și să construiască în lumile create de alți jucători.

Roblox este mai degrabă o cutie de instrumente pentru a crea jocuri în mai multe genuri – shootere, jocuri de strategie, alte jocuri, chiar așa. Deci, în Roblox, aveți jocuri extrem de populare, cum ar fi Jailbreak – în care trebuie să preveniți sau să efectuați un hoist bancar, Natural Disaster Survival și Theme Park Tycoon 2.

Minecraft Vs Roblox Gameplay 2

Varietatea este imensă, deși este posibil să trebuiască să plătiți o cantitate mică de Robux dacă doriți să jucați unii dintre ei (cumpărând bani în joc în Jailbreak, de exemplu). Și aici se concentrează mult mai mult pe multiplayer, așa că veți interacționa mult mai mult cu ceilalți jucători. Dacă sunteți părinte, asta înseamnă că ar trebui să fiți mai precaut în Roblox cu privire la abuzuri sau alte comportamente neadecvate, deoarece, după cum știm cu toții, Internetul poate fi un loc dur!

O modalitate bună de a le separa ar fi să spunem că Minecraft este esențial un joc de artizanat / construire / supraviețuire, în timp ce Roblox este un set de instrumente al cărui public este împărțit între creatorii diferitelor jocuri și consumatorii care le joacă.

Minecraft vs. Roblox Price

Minecraft Vs Roblox Gameplay Jailbreak

Un mare punct de divergență între cele două jocuri, și deosebit de important dacă sunteți un părinte care este persoana care plătește de fapt, este că unul este o achiziție absolută, iar celălalt este liber să se joace, ceea ce înseamnă de obicei că veți ajunge plătind mai mult pe termen lung.

Minecraft Starter Pack costă 26,99 USD, ceea ce vă va oferi acces la tot conținutul jocului. Puteți obține Colecția Master pentru aproximativ 50 de dolari, care vine preambalat cu unele dintre cele mai bune creații ale comunității, precum și 1000 de minecoine. Utilizați aceste Minecoins pentru micro-tranzacții în joc, dar toate acestea sunt lucruri opționale, cum ar fi skin-uri și pachete de texturi.

Minecraft Vs Scenery Roblox

Pe de altă parte, Roblox poate juca gratuit, dar depinde mai mult de moneda din joc Robux (pe care o cumpărați folosind bani din lumea reală) odată ce vă aflați înăuntru. Multe jocuri create în Roblox încarcă Robux pentru acces și nu este neapărat mult control al calității.

Majoritatea jocurilor Roblox în afara celor mai populare sunt încă gratuite. De asemenea, vă puteți abona la Roblox Premium (6 $ – 20 $ pe lună), care reduce foarte mult din grind și vă oferă un venit lunar din Robux și mai multe opțiuni de tranzacționare cu jucătorii. Deși, desigur, aceste costuri de abonament se adună destul de repede.

Jucătorii pricepuți pot câștiga chiar și Robux în joc, care poate fi apoi transformat în bani reali, dar asta necesită multă dedicație și efort și nu este probabil să funcționeze pentru jucători mai casual.

Popularitate MineCraft vs. Roblox

Minecraft Vs Roblox Graph

Deoarece Roblox a crescut în popularitate în ultimii ani și nu s-a vorbit despre asta până acum, există o concepție greșită că a apărut după Minecraft sau chiar că este o înșelăciune Minecraft. Adevărul este că Roblox există încă din 2006, făcându-l cu trei ani mai vechi decât Minecraft, care a apărut în 2009. Cine este copicul acum?

Indiferent, Minecraft a fost de departe cel mai popular joc de mulți ani, deși popularitatea sa în scădere de la vârful său din 2013 a însemnat că interesul pentru Minecraft și Roblox a fost aproape de egal până în 2017 și în august 2019 Roblox a depășit cei 91 de milioane de utilizatori lunari ai Minecraft prin a avea 100 de milioane. Impresionant!

Una peste alta, este corect să spunem că ambele jocuri se bucură de o popularitate uriașă și că nu veți avea probleme să găsiți servere și jocuri pentru a juca cu alții în oricare dintre ele.

Deci, Minecraft și Roblox nu sunt la fel de asemănătoare cum ai crezut pentru prima dată, nu? Dacă optați pentru Minecraft peste Roblox și se întâmplă să dețineți un Raspberry Pi, atunci puteți transforma Pi într-un server Minecraft! Sau pentru ceva mai casual și instantaneu, consultați lista noastră de jocuri ascunse de pe Google.

Legate de:

Scroll to Top