de Monte Thakkar

MobileSpace O poveste despre pasiunile mele
Călătoria mea de a descoperi, învăța și preda dezvoltarea iOS. Sursa imaginii

MobileSpace – O poveste despre pasiunile mele

Călătoria mea spre descoperirea, învățarea și predarea dezvoltării iOS

„Să fie acesta primul lucru pe care îl auzi de la mine … probabil că nu sunt cel mai inteligent inginer de software pe care îl vei întâlni. Acestea fiind spuse, sunt sigur că vă pot învăța ceva sau două despre ingineria software. ” – Monte Thakkar

Ceea ce am ajuns să înțeleg este că nu trebuie să fii cea mai inteligentă persoană din cameră pentru a-ți împărtăși cunoștințele. De fapt, trebuie doar să vă dați seama dacă altcineva apreciază ceea ce știți și, dacă da, sunt interesați să învețe de la dvs.

Pasul 1: ? Învăța

Am devenit interesat să dezvolt aplicații iOS în urmă cu peste trei ani, în anul meu de facultate. Eu și colegul meu de cameră am vorbit despre ideile noastre pentru aplicații, deși nu știam cum să le construiesc pentru a-mi testa ideile. Acest lucru m-a frustrat cu adevărat după un timp. Într-o zi, am decis să mă învăț pe mine dezvoltarea iOS folosind toate resursele online pe care le-am putut găsi.

Am început prin a construi o aplicație simplă „Listă de sarcini” pentru iOS în Obiectiv-C. Nu a fost un proces distractiv. M-am chinuit să învăț din diverse articole, videoclipuri de pe YouTube și tutoriale învechite. În cele din urmă, am terminat aplicația, dar mi-a luat mult mai mult decât anticipasem.

Pasul 2: ? Maestru

Avansează rapid opt luni. am absolvit la CodePath Bootcamp-ul iOS gratuit al Universității din San Francisco, care mi-a oferit o bază solidă pentru a dezvolta aplicații iOS. Acest lucru mi-a permis să lucrez la aplicații mobile mai complexe și provocatoare.

De asemenea, mi-am folosit noile abilități tehnice pentru a ajuta la construirea unei aplicații iOS MVP pentru Deckstr, o (la distanță) lansare. Deckstr a dorit să stabilească o rețea socială profesională oferind utilizatorilor săi posibilitatea de a partaja cărți de vizită virtuale.

În retrospectivă, am aflat că cel mai interesant mod de a învăța dezvoltarea iOS este lucrul față în față cu oameni care știu despre ce vorbesc.

Iată cele două motive pentru care:

  1. Greșelile începătorilor pot fi extrem de ușor de remediat în prezența unui dezvoltator cu experiență. Prezența unui dezvoltator cu experiență poate ajuta la accelerarea procesului de învățare pentru începători.
  2. Discuția cu un dezvoltator experimentat îi poate ajuta pe studenți să-și extindă ideile și proiectele cu precizie.

Apoi peste vară am făcut internare la Pernă, unde am continuat să lucrez pe aplicații mobile folosind Reactive native. Am învățat multe abilități tehnice și non-tehnice de la oamenii cu care am lucrat.

Până la sfârșitul verii, am simțit că singurul lucru care mă împinge în continuare să învăț și să mă provoc este pasiunea mea pentru dezvoltarea unor aplicații mobile excelente.

Pasul 3: ? Acțiune

De cand Universitatea de Stat din San Francisco (SF State) nu a oferit un curs de dezvoltare iOS, am simțit că acest lucru le-a răpit elevilor posibilitatea de a-și descoperi pasiunea pentru dezvoltarea aplicațiilor mobile. Prin urmare, am decis să fac ceva în legătură cu asta.

Intrați pe MobileSpace

„O întâlnire săptămânală, la San Francisco, care permite dezvoltatorilor să își construiască propriile aplicații mobile, oferind o comunitate excelentă în persoană, care predă dezvoltarea iOS și ajută la accelerarea finalizării proiectului.

În acel timp, câțiva dintre prietenii mei au vorbit despre dorința de a colabora la construirea unei aplicații iOS. Câțiva alții și-au exprimat interesul pentru a învăța cum să construiască aplicații iOS. De asemenea, m-am trezit implicat în multe proiecte secundare la care am avut foarte puțin timp să mă angajez. Am decis să încep o întâlnire de dezvoltare mobilă.

În fiecare sfârșit de săptămână, întâlnirea a permis oricărei persoane interesate să învețe sau să colaboreze la crearea întâlnirilor pentru aplicații iOS. Acest lucru ar construi o comunitate de dezvoltatori care ar fi dispuși să aloce câteva ore în fiecare weekend pentru a învăța și a preda dezvoltarea mobilă. Aceasta a fost ideea din spatele MobileSpace.

În următoarele săptămâni după ce m-am angajat la această idee, am înființat site-ul web pentru MobileSpace, care oferea informații studenților interesați despre MobileSpace, cum ar fi ora și data întâlnirilor săptămânale.

Am creat și un formular, cu care oricine este interesat poate completa și aplica. Ulterior, am dezvoltat programa pentru MobileSpace. am construit mai multe aplicații iOS pentru începători, precum și înregistrat Tutoriale Youtube pentru ca elevii să urmeze și să învețe.

În cele din urmă, informații despre MobileSpace au fost postate în buletinul informativ săptămânal al departamentului de informatică pentru a determina studenții interesați să se înscrie. Spre surprinderea mea, am primit peste 34 de cereri în primele 24 de ore.

MobileSpace O poveste despre pasiunile mele
MobileSpace în buletinul informatic de la Universitatea de Stat din San Francisco

Rezultate

  • Întâlnirile au durat aproximativ trei luni și s-au întâlnit în fiecare weekend la Universitatea de Stat din San Francisco
  • La vârf, comunitatea avea 15 membri puternici
  • Studenții au construit trei aplicații iOS în Swift 3, de la început până la sfârșit, folosind tutoriale Youtube, resurse online, precum și fragmente de cod furnizate
  • Șase studenți au finalizat cu succes cursul iOS și au participat la fiecare întâlnire
  • Un absolvent lucrează în prezent ca inginer iOS cu normă întreagă în SF State, iar trei urmează o carieră în dezvoltarea iOS

„MobileSpace a ajutat la începerea carierei mele ca dezvoltator iOS. După ce am învățat elementele de bază, am lansat cu succes o aplicație pe App Store și interesul meu pentru dezvoltarea iOS [has grown] turbat. Am fost legat de dezvoltarea iOS după MobileSpace ”- Sang Saephan (Alumni)

1611481327 256 MobileSpace O poveste despre pasiunile mele
Kylie Le (Alumni)

Lecții învățate

  • De când conduceam singur MobileSpace, au existat momente în care lucrurile au devenit foarte ocupate. Încă terminam școala și lucram cu jumătate de normă la Pillow în același timp. Prin urmare, m-am trezit atrăgând toată noaptea doar pentru a înregistra tutoriale Youtube și pentru a organiza sarcini săptămânale pentru MobileSpace.

La pachet: Dacă decid să fac din nou MobileSpace, cu siguranță aș avea cineva să mă ajute să conduc cursul.

  • MobileSpace a fost complet gratuit pentru oricine să participe. Am depus mult timp și efort pentru a mă asigura că elevii își petrec timpul bine și învață ceva nou la fiecare întâlnire. Spre final, mi-aș fi dorit să le organizez un tur de companie ca recompensă pentru finalizarea cursului.

La pachet: Aș fi deschis să primesc sponsorizări de la una sau mai multe companii care doresc să susțină educația gratuită.

Concluzie

În general, sunt extrem de încântat că am putut să-mi împărtășesc cunoștințele tehnice despre aplicațiile iOS prin MobileSpace. Am putut să-i ajut pe alții să-și descopere pasiunea pentru construirea de aplicații mobile. De asemenea, sunt recunoscător că le-am putut oferi o piatră de temelie pentru a-i ajuta să înceapă cariera lor profesională.

Am fost întotdeauna pasionat de tehnologie și predare. Mă bucur că prin MobileSpace am putut explora ambele pasiuni. Și am putut avea un impact pozitiv în timp ce făceam acest lucru. Pe măsură ce îmi dezvolt seturile de abilități, voi face tot posibilul să împărtășesc cunoștințele pe care le am și să ajut și oamenii din jurul meu să crească.