Modificarea setărilor de alimentare în Windows 11: Ghid practic pentru optimizarea performanței PC-ului

Cum să schimbați setările modului de alimentare în Windows 11
⏱️ 6 min read

Schimbarea setărilor modului de alimentare în Windows 11 poate părea un proces dificil, dar de fapt este unul foarte simplu. În primul rând, trebuie să deschideți meniul de Start și să accesați Setări. De aici, selectați Sistem și Apoi Alimentare și suspendare. Aici puteți seta modurile de energie conform nevoilor și dorințelor voastre. Puteți alege între modul de economisire a bateriei, modul de economie a energiei și chiar modul de performanță maximă. Opțiunile disponibile variază în funcție de tipul dispozitivului și de configurație. În cazul în care există probleme cu alimentarea dispozitivului, verificați setările și reglați-le conform nevoilor dvs. În general, schimbarea setărilor modului de alimentare este un proces simplu și rapid care vă poate ajuta să vă îmbunătățiți performanța și să economisiți energie.

Toate versiunile recente de Windows vin cu setări pentru modul de alimentare care vă permit să controlați consumul de energie al computerului. Windows 11 nu face excepție. Asta înseamnă că, la fel ca predecesorii săi, Windows 11 vă permite, de asemenea, să atribuiți diferite setări pentru a echilibra performanța cu consumul de energie. Astăzi, vom vedea cum puteți modifica setările modului de alimentare pe computerul dvs. cu Windows 11 pentru a îmbunătăți durata de viață a bateriei sau a crește performanța sistemului.

Modificați setările modului de alimentare în Windows 11 (Ghid)

În mod implicit, Windows 11 utilizează un mod de alimentare „echilibrat” care optimizează performanța cu consumul de energie. Cu toate acestea, puteți schimba acest lucru pentru a economisi energie cu prețul performanței brute sau pentru a obține cea mai bună performanță cu o utilizare mai mare a bateriei. Windows 10 a oferit cel puțin trei moduri de a modifica setările modului de alimentare ale dispozitivului, inclusiv opțiunea de a comuta rapid între modurile de alimentare direct din pictograma bateriei din bara de sistem din bara de activități. În Windows 11, puteți face acest lucru numai din Panoul de control sau din meniul Setări. Deci, să vedem cum funcționează.

Metoda 1 – Schimbați modul de alimentare prin Setări în Windows 11

Cel mai simplu mod de a schimba modurile de alimentare în Windows 11 este prin aplicația Setări. Și așa faci:

  • Deschideți Setări prin comanda rapidă de la tastatură Windows 11 Win + I. Apoi faceți clic pe „Sistem” în bara laterală din stânga și selectați „Activat” (“putere și baterie” pe laptopuri) din panoul din dreapta.

  • Acum derulați în jos la „modul de putere” și folosiți meniul drop-down (afișează Echilibrat în mod implicit) pentru a alege dintre cele trei moduri disponibile: Eficiență energetică mai bună, Echilibrat și Performanță mai bună.

Modificați setările modului de alimentare în Windows 11

Orice modificări pe care le faceți vor fi salvate automat. În funcție de modul pe care îl selectați, Windows 11 va oferi acum performanțe îmbunătățite în detrimentul consumului de baterie sau o viață mai bună a bateriei în detrimentul performanței. Desigur, opțiunea implicită „Echilibrat” va fi în continuare mijlocul fericit între performanță și durata de viață a bateriei.

  • De asemenea, puteți personaliza setările pentru cât timp computerul dvs. cu Windows 11 va rămâne inactiv înainte ca ecranul să se oprească sau să intre în somn. Pentru a face asta, extindeți „ecran și somn” și selectați duratele preferate din fiecare meniu vertical. Puteți vedea setările mele personalizate în captura de ecran de mai jos.

Cum să schimbați setările modului de alimentare în Windows 11

Asta e tot. Acum ați schimbat cu succes modul de alimentare prin meniul Setări de pe computerul cu Windows 11.

Metoda 2 – Schimbați modul de alimentare prin Panoul de control în Windows 11

O altă modalitate de a modifica setările modului de alimentare în Windows 11 este prin Panoul de control. Această metodă seamănă cu setarea modului de alimentare din Windows 10 și este posibil ca mulți dintre voi să fie deja familiarizați cu ea. Doar urmați instrucțiunile de mai jos:

  • Deschide Panoul de control pe computerul tău cu Windows 11. Pentru a face asta, căutați „control” (fără ghilimele) în bara de căutare Windows și selectați „panou de control„Din rezultate.

Cum să schimbați setările modului de alimentare în Windows 11

  • În Panoul de control, asigurați-vă că utilizați vizualizarea „pictograme” (mică sau mare) și selectați „opțiuni de putere„.

Cum să schimbați setările modului de alimentare în Windows 11

  • Apoi, selectați modul de alimentare preferat pentru Windows 11. Opțiunile disponibile vor include Echilibrat (recomandat), Economie de energie și Performanță ridicată. Puteți selecta unul dintre cele trei planuri și puteți păstra setările implicite sau faceți clic pe „Modificați setările planului” lângă planul preferat și adaptează-l nevoilor tale.
  • În plus, puteți crea și un plan de alimentare de la zero. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe „Creați un plan de alimentare” în bara laterală din stânga.

Cum să schimbați setările modului de alimentare în Windows 11

Notă: Dacă oricare dintre cele trei planuri nu este vizibil pe dispozitivul dvs., faceți clic pe „Afișați planuri suplimentare” în partea de jos pentru a vedea toate planurile disponibile.

  • Odată ce faci clic pe „Modificați setările planului„, puteți ajusta planul de alimentare pentru a decide cât timp computerul dvs. va rămâne inactiv înainte de a intra în repaus sau de a se opri ecranul. Puteți chiar să apăsați pe „Modificați setările avansate de alimentare” opțiunea de a face alte modificări la planul de alimentare. Click pe “Salvează modificările” odată ce ai terminat.

Cum să schimbați setările modului de alimentare în Windows 11

Asta e tot. Acum ați schimbat cu succes modul de alimentare prin Panoul de control pe computerul cu Windows 11.

Schimbați cu ușurință setările bateriei pe computer

După cum puteți vedea, modificarea setărilor modului de alimentare în Windows 11 este ușoară și o puteți face în două moduri diferite în Windows 11. Acum că știți cum funcționează, ar trebui să vedeți și cum puteți îmbunătăți durata de viață a bateriei pe Windows. laptop și cum puteți verifica ecranul la timp în Windows 11. Ambele articole vă vor ajuta să optimizați mai bine durata de viață a bateriei și performanța laptopului dvs. cu Windows 11. Între timp, dacă sunteți un utilizator Android, verificați cum puteți obțineți nivelul bateriei accesoriilor Bluetooth pe dispozitivele Android.

Concluzia este că setările modului de alimentare în Windows 11 vă permit să controlați consumul de energie al computerului, astfel încât să puteți echilibra performanța cu durata de viață a bateriei. Există două metode pentru a schimba aceste setări: prin meniul Setări sau prin Panoul de control. Ambele sunt ușor de făcut și vă vor ajuta să optimizați mai bine durata de viață a bateriei și performanța laptopului dvs. cu Windows 11.
Încheiem astfel încă o postare despre cele mai noi tehnologii și inovații din lumea digitală. Sperăm că informațiile noastre v-au fost utile și interesante și vă așteptăm cu nerăbdare la următoarea postare. Nu uitați să fiți mereu deschiși la noutăți și să explorați tot ce are lumea online de oferit. Până la următoarea întâlnire, stați conectați!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x