Modul de joc Windows 10 explicat

Modul de joc Windows 10 explicat

Jucătorii vor întâmpina întotdeauna orice va avea ca rezultat un joc mai rapid. Având în vedere acest lucru, vă puteți imagina cât de fericiți au fost jucătorii atunci când Microsoft a decis să adauge o caracteristică de creștere a performanței numită Game Mode.

Această caracteristică a fost introdusă în Windows 10 Creators Update și a schimbat jocurile în bine. Microsoft vrea să transforme computerul într-o consolă și, cu modul de joc, este cu siguranță pe drumul cel bun.

Ce este modul de joc Windows 10?

Modul de joc Windows 10 este o caracteristică care va acorda prioritate resurselor computerului. Acesta va acorda prioritate procesorului și GPU-ului computerului. Aceasta înseamnă că computerul dvs. va folosi mai puțină energie pentru sarcinile de fundal, iar principala sa prioritate va fi experiența dvs. de joc.

Orice proces care nu este prioritar sau nedorit va fi oprit automat. Care sunt aceste procese de bază? Acestea includ lucruri precum scanări antivirus aleatorii. Dar, deocamdată, nu puteți rula sau opri un anumit proces de fundal atunci când utilizați modul de joc.

Echipa XBox a făcut ca Game Mode să distribuie anumite fire pentru jocurile dvs. și altele pentru sistem. Nu vă excitați prea mult cu privire la îmbunătățiri semnificative ale ratei de cadre.

Va exista doar o creștere de două până la cinci procente. Asta depinde și de joc și de specificațiile computerului. Modul de joc a fost creat pentru a vă oferi o rată de cadre ridicată și consistentă, ceea ce duce la un joc mai bun.

Modul de joc este o parte a barei de joc, care este o aplicație de suprapunere care vă permite să partajați, să înregistrați și să difuzați jocul pe web. Înainte de a vă excita prea mult, ar trebui să știți că Modul de joc nu va funcționa la toate jocurile. Modul de joc va suporta, de asemenea, aplicațiile de jocuri UWP și Win32, dar Microsoft va adăuga în curând mai multe jocuri.

Cum se activează modul de joc Windows 10

Activarea modului de joc Windows 10 este foarte ușoară. Deschideți panoul Setări așa cum ați face în mod normal și faceți clic pe secțiunea Jocuri. Faceți clic pe modul de joc care se găsește în stânga. Activați „Modul de joc”.

Rețineți că, odată ce l-ați activat, va trebui să îl activați și în fiecare joc pe care îl jucați. Puteți face acest lucru cu ușurință activând bara de joc care poate fi găsită în aceeași zonă în care ați găsit modul de joc.

Deschideți secțiunea Bara de jocuri și activați „Înregistrați videoclipuri, capturi de ecran și transmiteți folosind Bara de jocuri”. Deschideți jocul pe care doriți să îl jucați și apăsați „Win + G”, iar bara de joc ar trebui să apară. Faceți clic pe pictograma roată și, atunci când vedeți că apare o fereastră pop-up, asigurați-vă că sunteți în fila General.

mod-general

Faceți clic pe caseta de lângă „Utilizați modul Joc pentru acest joc”. Ori de câte ori doriți să dezactivați din nou modul de joc, pur și simplu urmați pașii menționați anterior și debifați caseta.

Concluzie

Modul de joc Windows este relativ nou și se va îmbunătăți în timp. Puteți paria că Microsoft va face Game Mode cel mai bun din clasa sa, astfel încât jucătorii din întreaga lume să experimenteze un joc mai bun.

După cum puteți vedea, activarea și utilizarea modului de joc este foarte ușoară. În plus, puteți paria că modul de joc va continua să se îmbunătățească în timp. Vei folosi modul de joc? Lăsați un comentariu mai jos și anunțați-ne.

Scroll to Top