Mod detașat Docker

Mod detașat, afișat de opțiune --detach sau -d, înseamnă că un container Docker rulează în fundalul terminalului. Nu primește ieșire de intrare sau afișare.

docker run -d IMAGE

Dacă rulați containere în fundal, puteți afla detaliile acestora folosind docker ps și apoi reconectați terminalul la intrarea și ieșirea acestuia.

Mai multe informatii:

Mai multe informații despre Docker

Docker este o platformă deschisă pentru a construi, expedia și rula aplicații distribuite. Este scris în Go. A fost lansat pentru prima dată în 2013 și este dezvoltat de Docker, Inc.

Docker este folosit pentru a rula pachete numite „containere”. Containerele sunt izolate unele de altele și de sistemul de operare. Acestea sunt mai ușoare decât mașinile virtuale, deoarece nu utilizează mașina gazdă pentru a rula un sistem de operare.

Containerizarea, care este un mod de a implementa și rula aplicații, rulează servicii izolate care rulează nativ pe kernel-ul Linux. Memoria poate fi setată manual pentru fiecare container din Docker.

Docker este utilizat pentru a simplifica configurațiile și pentru a asigura o integrare continuă lină și un flux de implementare. Containere specifice pot fi specificate pentru medii de dezvoltare, etapizare și producție. O adevărată implementare a unui container în producție, conform manualului Docker, este să îl rulați ca serviciu, folosind docker-compose.yml fișier pentru configurare. Acesta este un fișier YAML care definește modul în care containerele Docker ar trebui să se comporte în producție.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale lui Docker este că poate fi folosit de o echipă care utilizează diferite sisteme de operare pentru a construi proiecte fără a fi nevoie să vă faceți griji cu privire la conflictele software.

Instalare

  • Ubuntu: sudo apt install docker
  • Palarie rosie: yum install docker-ce
  • Windows / macOS: Descarca
  • Linux:
curl -fsSL https://get.docker.com -o get-docker.sh
sh get-docker.sh

Mai multe informatii: