Modul în care blockchain-urile schimbă modul în care jocăm

Modul în care blockchain-urile schimbă modul în care jocăm

Câte articole din joc dețineți? Aceasta este o întrebare truc. Nu dețineți cu adevărat niciunul, deoarece există doar într-o lume digitală controlată de altcineva. Dacă jocul cade, sau te-ai săturat de el și nu mai joci, lucrurile tale își pierd toată valoarea, chiar dacă le-ai plătit cu moneda reală.

Dacă jocul dvs. se bazează pe blockchain sau este conectat la o economie bazată pe blockchain, totuși, acel articol, skin, carte sau personaj poate supraviețui jocului și poate schimba mâinile liber (cu sau fără bani implicați). Sword of Cryptolight ar putea deveni un obiect de colecție, renumit pentru rolul său în câștigarea unui turneu. S-ar putea mișca între universurile jocurilor, ajutându-vă să lucrați în joc să supraviețuiască oricărei piese software. Jocul în sine ar putea fi chiar găzduit și condus de jucători, îmbunătățind timpul de funcționare și eliminând controlul de la orice companie.

Acest lucru nu este ipotetic și nu este doar CryptoKitties: jocurile construite cu blockchains variază de la jocuri de colecție relativ simple la vaste MMORPG-uri cu o aromă EVE Online. Există deja prea multe pentru a le acoperi pe toate, așa că ne vom concentra doar pe câteva exemple care reprezintă mai multe concepte diferite.

Jetoane nefungibile: Gods Unchained

Chiar dacă nu este încă tehnic din beta, Zeii Unchained este unul dintre cele mai populare jocuri blockchain de acolo. Este un joc de tranzacționare de cărți cu un gust Magic: The Gathering / Hearthstone. Ceea ce îl deosebește de jocurile similare din gen este faptul că jucătorii pot deține cărțile, care există ca jetoane nefungibile (NFT-uri, adică fiecare este unic și nu poate fi copiat) pe blockchain-ul Ethereum. Pot fi cumpărate, vândute și tranzacționate după preferința jucătorilor, fără limite, și vor fi ușor de urmărit istoricul fiecărei cărți, ceea ce poate crește valoarea anumitor obiecte.

Blockchain Game Gods Unchained Cards

Jocul propriu-zis se face pe servere centralizate și este construit cu Unity, deoarece jucarea unui joc real folosind blockchain-ul Ethereum ar fi practic scump și lent. Cu toate acestea, necesită o anumită familiaritate cu criptomoneda pentru a intra în Gods Unchained: va trebui să puteți configura un portofel MetaMask și să îl finanțați cu Ethereum pentru a juca jocul și pentru a schimba cărți.

Joacă pentru a câștiga: Hash Rush

Jocul de câștigat este un mecanic de joc care își dă seama de câștigul câștigător oferind jucătorilor șansa de a câștiga bani pe măsură ce joacă și Hash Rush îl combină cu un joc de strategie științifică în timp real frumos proiectat. Jocul în sine se învârte în jurul jucătorilor care construiesc colonii și minează cristale pentru a construi bogăție, a lupta și a completa misiuni.

Joc Blockchain Hash Rush

La fel ca Gods Unchained, multe articole din joc există ca NFT-uri pe blockchain-ul Ethereum și pot fi tranzacționate și chiar create ca parte a economiei în joc și pe alte piețe precum OpenSea. Cu toate acestea, adaugă un alt nivel, distribuind recompense de criptomonede jucătorilor de top și jucătorilor care îndeplinesc anumite provocări.

Jocul folosește rețeaua RUSH – un lanț lateral Ethereum – pentru a permite jucătorilor să efectueze tranzacții fără întârzierea și costul scrierii tuturor în blockchain-ul principal Ethereum. A intra în joc nu necesită deloc cunoștințe sau configurări în domeniul criptomonedelor, ceea ce îl face un punct de intrare excelent pentru persoanele care nu doresc să afle totul despre Ethereum doar pentru a juca un joc.

Platforma de jocuri descentralizată: XAYA

Jocuri Blockchain Xaya Taurion

Majoritatea jocurilor blockchain trebuie să fie rulate pe un server central – sunt mult prea intens din punct de vedere al calculului pentru a rula economic pe un blockchain existent. XAYA obiectivul principal este să parcurgeți următorul pas și să mergeți complet fără server, folosind tehnologia blockchain pentru a permite jocurilor să ruleze fără ca o entitate centralizată să fie responsabilă pentru uptime.

Aceasta înseamnă că dezvoltatorii care lucrează cu platforma (are un SDK și este open-source) vor putea distribui jocuri la o scară mult mai largă decât ar fi putut altfel, iar utilizatorii vor beneficia de mai multă stabilitate și active virtuale care sunt 100% deținut de jucători. XAYA introduce, de asemenea, conceptul de „minerit uman”, care este ideea că munca umană în jocurile video dovedite corecte poate genera criptomonede cu valoare reală.

Jocuri Blockchain Xaya Treat Fighter

Cel mai mare joc în prezent construit pe platforma XAYA este Taurion, un MMORPG spațial cu o economie deschisă și un sistem interesant de facțiune. Câteva alte jocuri au fost lansate deja – în special, Treat Fighter – și funcționează, deci XAYA pare să funcționeze destul de bine, deși cripto-începătorii ar putea întâmpina o ușoară curbă de învățare.

Piață: OpenSea

Blockchain Game Opensea

Nu este un joc blockchain, dar OpenSea este cea mai mare piață de cripto-bunuri de acolo și, ca atare, este o parte importantă a ecosistemului. Orice articol susținut de Ethereum poate fi tranzacționat aici și, deoarece majoritatea jocurilor blockchain au o legătură cu blockchain-ul Ethereum, asta înseamnă că îl puteți folosi pentru a vinde cuiva o sabie, o planetă, un pisoi special – orice aveți. Este nevoie de un pic de criptografie, dar faptul că există și face o afacere destul de rapidă spune ceva despre cât de pregătiți sunt oamenii pentru proprietatea activelor digitale.

Jocul blockchain este viitorul?

În prezent sunt construite alte zeci de jocuri blockchain și proiecte legate de jocuri, inclusiv CryptoSpaceCommanders, Decentraland, Enjin, Blankos Block Party, The Loom Network, CryptoAssault, Spells of Genesis, My Crypto Heroes, The Sandbox, Kingdoms Beyond, Horizon Games, 0xUniverse, Neon District și multe altele. Câțiva menționați mai sus sunt doar exemple de cum arată în prezent jocurile blockchain.

În cele din urmă, ideea că munca pe care o pui în jocurile tale ar trebui să aibă o semnificație în afara jocului în sine ar putea deveni suficient de răspândită încât să devină norma pentru unele tipuri de jocuri. La fel ca în cazul cripto-ului, aceste idei continuă să prindă cont și nu sunt încă produse destul de complete, dar calitatea generală a acestei generații timpurii de jocuri blockchain este de bun augur pentru viitor.

Scroll to Top